Όταν ο Μπιέλ και ο Μπακαμπού συνάντησαν τον ΠΑΟΚ (vids)

Όταν ο Μπιέλ και ο Μπακαμπού συνάντησαν τον ΠΑΟΚ (vids)

Οι δύο επιθετικοί του Ολυμπιακού, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και το… περσινό δεδικασμένο λίγο πριν το «ντέρμπι» κλειδί της 8ης αγωνιστικής.

Σε ρυθμούς ντέρμπι κινείται η 8η αγωνιστική της Superleague και ας προσφέρει το Σαββατοκύριακο ένα ομολογουμένως χορταστικό πιάτο. Το μυαλό όλων είναι στο ματς της Δευτέρας στο Καραϊσκάκη και στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Κάτι που φαντάζει λογικό…

Διότι μπορεί το τρομερό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού να συνεχίζεται με 7×7 και το ματς στη Λαμία να προκαλεί σίγουρα ενδιαφέρον, όπως μπορεί να απασχολεί και το δεύτερο (sold out) ματς της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο. Παρόλα αυτά η 8η «στροφή» του πρωταθλήματος είναι σε άλλους αφιερωμένη.

Στο «ζευγάρι» των ερυθρόλευκων και των ασπρόμαυρων που την προηγούμενη τετραετία αποτέλεσαν το «1-2» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και κατάφεραν συνολικά να κατακτήσουν τους έξι από τους οκτώ εγχώριους τίτλους.

Το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (17/10, 20.00) έρχεται και φέρνει μια συγκυρία που δεν έχει συνηθίσει… Στο -7 από την κορυφή οι Ερυθρόλευκοι, στο -9 οι Θεσσαλονικείς και πλέον κάθε «λάθος» απειλεί να αφήσει έναν εκ των δυο εκτός στόχων. Και από την άλλη μια νίκη να αλλάξει και όλη την πορεία μιας εκ των δυο μέσα στη σεζόν

Αυτό θα είναι και το πρώτο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ από τον Απρίλη του 2014, με τον Μίτσελ στον πάγκο των Ερυθρόλευκων. Το πρώτο Μίτσελ vs Ραζβάν Λουτσέσκου γενικώς στους δύο πάγκους, αλλά και το πρώτο ντέρμπι του Αλέξανδρου Πασχαλάκη με κόκκινα γάντια έπειτα από μια πενταετία στη Θεσσαλονίκη (1 πρωτάθλημα, 3 κύπελλα σε 179 ματς).

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα είναι και το πρώτο ντέρμπι του Πεπ Μπιέλ και του Σεντρίκ Μπακαμπού. Οι δύο επιθετικοί του Ολυμπιακού που πρόλαβαν πριν έρθουν στον Πειραιά να ανοίξουν ήδη τον… λογαριασμό τους με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Τον αντάμωσαν και οι δύο την περσινή σεζόν στο μονοπάτι του Conference League. Και έπαιξαν ρόλο καθοριστικό για αυτό το ταξίδι των Θεσσαλονικιών. Ο Μπιέλ ως ο «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστής της Κοπεγχάγης στη φάση των ομίλων όπου οι Δανοί κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Και από την άλλη, ο Μπακαμπού ως ο σέντερ φορ της Μαρσέιγ που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στους προημιτελικούς…

Η… σχέση του Μπιέλ με τον ΠΑΟΚ

Επτά γκολ και έξι ασίστ είχε πέρσι ο Πεπ Μπιέλ στα 14 ευρωπαϊκά ματς της Κοπεγχάγης. Σε μια διαδρομή που ξεκίνησε από τον πρώτο γύρο των προκριματικών του Conference League και ολοκληρώθηκε στην φάση των «16». Δύο από αυτά τα γκολ του τα πέτυχε σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Στην εστία που υπερασπίζονταν ο συμπαίκτης του πλέον Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Δύο γκολ με το αριστερό. Ένα στην Κοπεγχάγη (21/10/2021) στο ματς που ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος την αποβολή του αντίπαλου τερματοφύλακα Καμίλ Γκραμπάρα στο 8΄ επικράτησε με 2-1.

Και ένα στην Τούμπα (4/11), αυτό της 2-1 νίκης που έδωσε στους Δανούς τη πρώτη θέση του γκρουπ. Κανονικό… δεδικασμένο που προφανώς πολύ θα ήθελαν οι Ερυθρόλευκοι να εμφανιστεί στο προσκήνιο το βράδυ της Δευτέρας. Σημειωτέον πως ο Μπιέλ μπήκε φουριόζος στη Super League, με γκολ και ασίστ στην πρώτη του εμφάνιση (3/9, Ολυμπιακός- Ιωνικός 3-1). Από τότε όμως δεν έχει καταφέρει να «φουσκώσει» τον λογαριασμό του.

Το γκολ του Μπιέλ στη Δανία

Η νίκη με το γκολ του Μπιέλ στην Τούμπα

Ο Μπακαμπού, οι δυο νίκες και η πρόκριση

Μια δουλειά που πλέον κάνει σχεδόν μόνος του ο Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο 31χρονος σέντερ φορ από το Κονγκό που μοιάζει με λεφτά στην τράπεζα για τον Ολυμπιακό. Δύο παρουσίες στην αρχική εντεκάδα (Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0, ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2), τρία γκολ με τη στατιστική να καταγράφει ως τώρα συνολικά 11 τελικές προσπάθειες και να επιβεβαιώνει πως χρειάζεται μόλις 68΄ για να σκοράρει.

Έχει και εκείνος ευχάριστες αναμνήσεις με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ μιας και η Μαρσέιγ πήρε την άνοιξη το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Conference League με δύο νίκες (2-1, 1-0) απέναντι στους Θεσσαλονικείς. Ήταν βασικός και στα δύο ματς. Δεν ήταν όμως ανάμεσα στους σκόρερ…

Άραγε θα αποτελέσει για αυτόν επιπλέον κίνητρο το συγκεκριμένο το βράδυ της Δευτέρας; Θα φανεί στη σκηνή. Σε μια παρτίδα από εκείνες που προφανώς θα φέρει στο τραπέζι της Super League νέα δεδομένα.

Το πρώτο ματς των δυο ομάδων

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ