Αλμέιδα: «Η ομάδα καταθέτει την ψυχή της»

Αλμέιδα: «Η ομάδα καταθέτει την ψυχή της»

Για κατάθεση ψυχής των παικτών του έκανε λόγο ο Ματίας Αλμέιδα μετά την αγχωτική νίκη της ΑΕΚ επί του Ατρόμητου στην «Opap Arena».

Η ΑΕΚ συνέχισε νικηφόρα στο πρωτάθλημα με το 1-0 επί του Ατρόμητου και ο Ματίας Αλμέιδα έκανε λόγο για κατάθεση ψυχής των παικτών του μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

Ο Αργεντινός στάθηκε μεταξύ άλλων στην επιμονή των ποδοσφαιριστών της Ένωσης, στις πολλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά και στις αλλαγές που έκανε.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το αφιέρωμα και η αποθέωση στον Βασίλη Σπανούλη (vids)

Όσα είπε ο Αλμέιδα: 

Για τις ευκαιρίες του Ατρομήτου και τα δικαιώματα που του έδωσε η ΑΕΚ;

«Πάντα παίζουν 11 εναντίον 11. Κάθε προπονητής και ομάδα έχει τη δική της στρατηγική. Πολλές φορές οι επικίνδυνες φάσεις δημιουργούνται από συνδυασμούς. Κάποιες φορές μπορεί να προκύψουν από λάθη κι άλλες φορές από ξεχωριστές κινήσεις παικτών. Οι φάσεις που είχε ο αντίπαλος προήλθαν από ενέργειες που εμείς δεν είχαμε καλή τοποθέτηση. Από δεύτερες μπάλες που χάσαμε. Δεν ήταν από συνδυασμό αντιπάλων, αλλά από δικά μας λάθη. Πολλές φορές ήμασταν καλά τοποθετημένοι, ο αντίπαλος έπαιζε με μεγάλες μπάλες και αντιδρούσαμε και άλλες φορές δεν είχαμε καλές τοποθετήσεις. Πρέπει να βελτιωθούν πράγματα. Αν βελτιωνόμασταν περισσότερο στα τελικά σουτ (είχαμε 27 τελικές), είχαμε σχεδόν 500 πάσες, νομίζω ότι στο σύνολο είχαμε γύρω στις 36 σέντρες και πολλές φορές οι παίκτες ήθελαν να βάλουν γκολ γρήγορα. Κι αυτό όταν βιάζεσαι σε οδηγεί να κάνεις κάποιο λάθος. Η ομάδα διατήρησε σε μεγάλο διάστημα τη συγκέντρωσή της. Έδειξε και υπομονή. Στη συνολική εικόνα αξίζαμε να κερδίσουμε. Κερδίσαμε με ένα πέναλτι, αλλά κατά τη διάρκεια όλου του παιχνιδιού κυνηγήσαμε το γκολ».

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες κι αν τον προβληματίζει;

«Πάντα σκέφτομαι θετικά. Το «σχεδόν» δεν το έχω στο λεξιλόγιό μου. Εχω το «υπομονή». Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν λάθη, αλλά βλέπω μία αλήθεια που τη βλέπω: η ομάδα είναι καλά. Το εχω πει πολλές φορές σε όλους: σέβομαι τον κάθε αντίπαλο. Σήμερα για παράδειγμα θα μπορούσε να είχε σκοράρει ο αντίπαλος ένα γκολ και να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αυτά τα παιχνίδια ανά πάσα στιγμή μπορείς να δεχθείς ένα γκολ και να τρέχεις να το γυρίσεις. Ο,τι εχει συμβεί σήμερα στο παιχνίδι το είχαμε συζητήσει με τους παίκτες. Πριν το ματς ήξεραν οι παίκτες ότι ο αντίπαλος θα μπορούσε να πάρει το ματς με αυτόν τον τρόπο. Η «ανησυχία» είναι να βελτιώνεσαι όσο κερδίζεις. Είχαμε σκόρερς που δεν βρήκαν το γκολ, αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε με ηρεμία για να βρει η ομάδα το γκολ».

Για τέτοιου είδους παιχνίδια που παλιά «στράβωναν» στο ΟΑΚΑ και φέτος ένα στη Ριζούπολη. Αν η σημερινή νίκη ήρθε και με όπλο την έδρα;

«Αυτή η στήριξη του κόσμου είναι θεμελιώδης και σημαντική για κάθε παίκτη. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, το διασκεδάζουμε να βλέπουμε τόσο πολύ κόσμο με τόσο πολύ πάθος. Η ομάδα καταθέτει την ψυχή της. Μπορεί να πάνε καλά, μπορεί και άσχημα. Αλλα όταν η ομάδα δίνει ψυχή και παλεύει για κάθε μπάλα, ο φίλαθλος το αναγνωρίζει. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να σεβαστείς μία ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται ο ανταγωνισμός μέσα στους ποδοσφαιριστές. Οσο υπάρχει ανταγωνισμός βελτιώνονται όλοι».

Για τις αλλαγές από τον πάγκο και την ποιότητα αυτών που ήρθαν που έφεραν το γκολ;

«Είναι αλήθεια. Αυτός είναι ο τρόπος που μου αρέσει να βλέπω το ποδόσφαιρο. Όταν είσαι παίκτης είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Στη δική μου φιλοσοφία είναι πάντα το γκρουπ. Τη μέρα που οι παίκτες νιώσουν ότι το γκρουπ είναι σημαντικό, θα δουμε αυτά τα πράγματα. Μου άρεσε όπως πανηγύρισαν το γκολ. Δείχνει τη σχέση μεταξύ τους. Ολοι θα παίξουν και όλοι θα πρέπει να έχουν την ίδια συμπεριφορά, όπως τα παιδιά που μπήκαν σήμερα. Αυτό δείχνει ότι δουλεύουμε».

Αν έδωσε αυτός την εντολή στον Άμραμπατ να εκτελέσει το πέναλτι;

«Κάνουμε προπόνηση στα πέναλτι πολλές φορές. Το να υποδείξεις κάποιον να εκτελέσει πέναλτι δεν ξέρω πως θα αισθανθεί εκείνη τη στιγμή. Δεν μου αρέσει η μπάλα να είναι ανάμεσα σε δυο παίκτες. Εκεί δυναμώνει ο αντίπαλος. Όταν πάρει κάποιος τη μπάλα να εκτελέσει ένα πέναλτι είναι τέλειο».

Αν το γκολ – νίκης που ήρθε στο τέλος, για πρώτη φορά φέτος, μπορεί να κάνει πιο συμπαγείς την ομάδα;

«Κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ετσι όπως κύλησε, έδειχνε ότι είτε θα πήγαινε για ισοπαλία, είτε θα μπορουσες να το χάσεις. Είναι σημαντικοί τρεις βαθμοί. Αλλα θεωρώ ότι αυτό είναι ένα «δώρο» στους παίκτες, γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δεν τα παράτησαν ποτέ. Είχαμε ένα ματς που δεχθήκαμε ένα γκολ και δεν μπορούσαμε να το αλλάξουμε. Τώρα νιώθω ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ