Η υπόθεση Μαρκάνο, ο Αναστό κι ένα θρυλικό ρεκόρ

Η υπόθεση Μαρκάνο, ο Αναστό κι ένα θρυλικό ρεκόρ

Ο Ισπανός αμυντικός, Ιβάν Μαρκάνο δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πόρτο και το όνομα του 31χρονου στόπερ επιστρέφει στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Τι παίζει με τον άσο των «δράκων» και το θρυλικό ρεκόρ του Νίκου Αναστόπουλου.

Ο Ιβάν Μαρκάνο έχει φορέσει σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους την φανέλα του Ολυμπιακού και το όνομα του Ισπανού κεντρικού αμυντικού επιστρέφει στον  αφρό της επικαιρότητας των ερυθρόλευκων. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόκκινης Πρωταθλητής», ο κεντρικός αμυντικός της Πόρτο είναι σε περίοπτη θέση της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού, καθώς όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στην πορτογαλική ομάδα.

Το συμβόλαιο του 31χρονου στόπερ με τους «δράκους» λήγει στο τέλος της σεζόν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μαρκάνο δεν σκοπεύει να ανανεώσει την συνεργασία του με την Πόρτο. Ο μάνατζερ του, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του πελάτη του και όλα είναι ανοιχτά.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει καλά τι μπορεί να του προσφέρει ο Μαρκάνο και υπάρχουν δύο στοιχεία που κάνουν ελκυστική την συγκεκριμένη περίπτωση. Το πρώτο είναι πως ο Ισπανός γνωρίζει καλά τον Ολυμπιακό από τις δύο προηγούμενες θητείες του στην ομάδα του Πειραιά και δεύτερο μπορεί να παίξει και στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, αλλά πρόκειται για παίκτη τον οποίο γνωρίζει καλά και ο νέος προπονητής των πειραιωτών, ο Πέδρο Μαρτίνς. Αυτή είναι μάλιστα μια πολύ σημαντική παράμετρος, η οποία δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Θυμίζουμε πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν εκείνος που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Ισπανού κεντρικού αμυντικού, με τον Ολυμπιακό ν’ αποκτά τον παίκτη από την Βιγιαρεάλ το καλοκαίρι του 2011, με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Ο Ισπανός γύρισε στους ερυθρόλευκους τον Ιανουάριο του 2014, ως δανεικός από την Ρούμπιν Καζάν κι έπαιξε για έξι μήνες στην ομάδα του Πειραιά.

Η περίπτωση του Αναστόπουλου

Σε περίπτωση που τελικά οι ερυθρόλευκοι προχωρήσουν στην απόκτηση του Ισπανού αμυντικού, θα πρόκειται για την τρίτη φορά που ο Ιβάν Μαρκάνο θα φορέσει την φανέλα της ομάδας του λιμανιού. Επαναλαμβάνουμε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι σίγουρο και ενδεχομένως να είναι και πολύ νωρίς για να πει κάποιος τι μέλλει γενέσθαι με τον Ισπανό αμυντικό. Έχει όμως ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στην περίπτωση ενός παλαίμαχου παίκτη της ομάδας του Πειραιά, ο οποίος αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού σε τρεις διαφορετικές περιόδους.

Ο λόγος για έναν παίκτη – θρύλο στην ιστορία της ομάδας του λιμανιού, τον  Νίκο Αναστόπουλο. Ο θρυλικός μουστάκιας φόρεσε για πρώτη φορά την ερυθρόλευκη το 1980 κι έμεινε στον Ολυμπιακό μέχρι το 1987. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην ιταλική Αβελίνο και αγωνίστηκε ξανά στους πειραιώτες το 1989. Έμεινε στον Πειραιά για τρία ακόμα χρόνια κι εν συνεχεία φόρεσε την φανέλα του Ιωνικού. Επέστρεψε όμως και πάλι στους ερυθρόλευκους το 1993 κι έκλεισε την καριέρα του με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ