Μπακογιάννης: «Το γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2026»

Μπακογιάννης: «Το γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2026»

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως το γήπεδο στον Βοτανικό θα παραδοθεί το 2026.

Δύο ημέρες μετά της έναρξης της δημοπράτησης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ στο έργο που θα αλλάξει την πρωτεύουσα.

Τόνισε πως θα είναι έτοιμο το γήπεδο το 2026 ενώ μίλησε και για μετέπειτα εμπόδια που μπορεί να εμφανιστούν.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζει «μπαμ» από το ΝΒΑ ο Παναθηναϊκός! (vids)

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πότε θα είναι έτοιμο το γήπεδο: « Ήμουνα απολύτως σαφής. Είπα ότι το 2026 θα μπούμε όλοι στο γήπεδο και  ότι το γήπεδο θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό είναι το μείζον αυτό και αυτός είναι ο στόχος μας, ο οποίος για μένα είναι αδιαπραγμάτευτος».

Για το πότε θα βρεθεί η ανάδοχος εταιρία του έργου: « Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή και όταν έχουμε μπροστά μας μια ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία,  η οποία μάλιστα είναι και διεθνής, να μετράμε βδομάδες και να λέμε ένας μήνας πάνω ένας μήνας κάτω. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι επιτέλους το νερό μπήκε στο αυλάκι. Εσείς το ξέρετε καλύτερα από μένα διότι είστε πολύ έμπειρος στο ρεπορτάζ.

Είναι κάτι που συζητείται από το 2004-2005, από του Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα  τελευταία χρόνια έχω συναντήσει καχυποψία , έχω συναντήσει δυσπιστία και πρέπει να σας πω το καταλαβαίνω απολύτως γιατί είχε καταντήσει το γεφύρι της Άρτας . Αυτό το άπιαστο όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Με την δημοπράτηση έχουμε πια βάλει το νερό στο αυλάκι και προχωράμε σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και σύμφωνα με το σχεδιασμό».

Για το αν θα υπάρξουν γραφειοκρατικά εμπόδια: «Δεν βλέπω εγώ αυτή τη στιγμή τίποτα το οποίο να με ανησυχεί. Προφανώς όταν δημοπρατείς ένα μεγάλο δημόσιο έργο είναι ένα  μεγάλο δημόσιο έργο. Μην ξεχνάτε ότι είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων.

Όμως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη  αφενός διότι  έχει θωρακιστεί αυτή η διαδικασία αφετέρου διότι η ομάδα μας, η οποία μας έχει φτάσει μέχρι εδώ και στην οποία θα ήθελα και δημόσια να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, θα μας βγάλει ασπροπρόσωπη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ