Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-2: Πέρασε η Ένωση από τη Λιβαδειά

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0-2: Πέρασε η Ένωση από τη Λιβαδειά

Με τον Λιβάι Γκαρσία να «χτυπάει» δις, η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού (0-2). Μπόλικη... σκόνη σήκωσε το πέναλτι που έδωσε ο Βεργέτης στους «κιτρινόμαυρους» για το 0-2.

Η ΑΕΚ φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγε με το τρίποντο από τη Λιβαδειά. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε (0-2) του Λεβαδειακού, φτάνοντας τις πέντε συνεχόμενες νίκες στο εφετινό ελληνικό πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ΑΕΚ ήταν ο Λιβάι Γκαρσία (2 γκολ), με την Ενωση να έχει και την κατάλληλη χείρα βοηθείας. Ο Βεργέτης έδωσε πέναλτι (για μαρκάρισμα στον Γκατσίνοβιτς) στους «κιτρινόμαυρους» στο 66ο λεπτό, με τον VARίστα Ζαμπαλά να καλεί τον διαιτητή να δει ξανά τη φάση, θεωρώντας προφανώς πως δεν υπάρχει παράβαση. Ο ρέφερι τσέκαρε τη φάση με τον Σέρβο χαφ, εμμένοντας στην αρχική του απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Ζινκερνάγκελ: Πώς έγινε η σπίθα στη «φωτιά» της Λιέγης – Τρομερά επεισόδια, τα συζητά ολόκληρη η Ευρώπη (vids+pics)

Με το τρίποντο στη Λιβαδειά, η ΑΕΚ ανέβηκε ξανά στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Από την άλλη, ο Λεβαδειακός παρέμεινε στα χαμηλά διαζώματα της κατάταξης με 3 πόντους.

Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος

Τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ επέλεξε τελικά για το αριστερό άκρο της άμυνας ο Ματίας Αλμέιδα, αφήνοντας στον πάγκο τον νεαρό Ραντόνια. Ο Αργεντινός τεχνικός ακολούθησε τη… συνταγή Ατρομήτου, παρατάσσοντας τους ίδιους δέκα παίκτες.

Η ΑΕΚ δυσκολευόταν να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μάρκοβιτς και με passing game, προσπαθούσε να πατήσει την περιοχή του Λεβαδειακού.

Στο 10′ το σουτ του Σέρχιο Αραούχο πέρασε παράλληλα, ενώ η προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς στο 13′ σταμάτησε στα σώματα. Η Ενωση συνέχισε να πιέζει με την πρώτη καλή τελική να καταγράφεται στο 20ο λεπτό. : Ωραία ενέργεια του «Τσίνο», τσίμπησε την μπάλα και εκτέλεσε άστοχα με το αριστερό.

Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν συνεχώς από την αριστερή πλευρά και στο 25′, Σιντιμπέ και Γκατσίνοβιτς συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού να μπλοκάρει το διαγώνιο σουτ του Σέρβου.

Οι δυνατές μονομαχίες στην αρένα της Λιβαδειάς ήταν πολλές με την τελευταία καλή ευκαιρία της ΑΕΚ να έρχεται τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45′. Ο Ορμπελίν Πινέδα εκανε ωραία ενέργεια, εξαπέλυσε μια… οβίδα, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Λιβάι και… Βεργέτης

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά, στο 47ο λεπτό, ο Σιμάνσκι πάτησε περιοχή και έκανε το γύρισμα για τον Λιβάι Γκαρσία που κόπηκε την τελευταία στιγμή.

Στο 48’, ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε την προσπάθεια του Ελίασον ενώ τρία λεπτά αργότερα, η Ενωση βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Πινέδα άνοιξε ωραία στον Ελίασον που μπήκε στην περιοχή και έβγαλε γλυκιά σέντρα για το κεφάλι του Λιβάι Γκαρσία.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, με το σουτ στην κίνηση του Αραούχο να περνάει άουτ. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 66’ είχαμε τη φάση που σήκωσε τη μεγαλύτερη… σκόνη.

Ο Γκατσίνοβιτς έπεσε στην περιοχή του Λεβαδειακού, με τον Βεργέτη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο VAR (Ζαμπαλάς) τον φώναξε να δει ξανά τη φάση, θεωρώντας προφανώς πως δεν υπάρχει πέναλτι. Παρόλα αυτά, ο ρέφερι διατήρησε την αρχική του απόφαση, με τον Λιβάι Γκαρσία να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 2-0.

Στο 72’ οι γηπεδούχοι σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Μουτίνιο έφυγε στην πλάτη της κιτρινόμαυρης άμυνας, αλλά αστόχησε στο διαγώνιο σουτ.

Το ματς… έσβησε στα εναπομείναντα λεπτά, με τον ρυθμό να πέφτει. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το υπέρ της σκορ, φεύγοντας με το διπλό από τη Λιβαδειά.

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Νίκας, Μεχία, Χάμοντ, Μουτίνιο, Λούα Λούα (85′ Γιαννιώτας), Τορό (63′ Πέτρε).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Πινέδα (72′ Γιόνσον), Ελίασον (79′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (90+1′ Γαλανόπουλος).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ