Ολυμπιακός: Οι ενοχλήσεις του Εμβιλά, η άμυνα… ακαδημίας, η 1η προπόνηση του Μπα και η κατάσταση των τραυματιών

Ολυμπιακός: Οι ενοχλήσεις του Εμβιλά, η άμυνα… ακαδημίας, η 1η προπόνηση του Μπα και η κατάσταση των τραυματιών

Με... λειψή άμυνα ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη Φράιμπουργκ. Ο Εμβιλά πονάει, αλλά θα παίξει, με μία προπόνηση Μπα, Τζολάκης.

Όλα της… Ευρώπης δύσκολα για τον Ολυμπιακό φέτος. Και αυτό διότι οι Ερυθρόλευκοι είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν για η Γερμανία και το παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ, με μεγάλα προβλήματα στην άμυνά τους. Για την ακρίβεια οι πρωταθλητές θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Σωκράτη Παπασταθόπουλου, Πάπε Αμπού Σισέ, Βρσάλικο, Μαρσέλο, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ και ο Ουσεϊνού Μπα σήμερα προπονήθηκε για πρώτη φορά με τους συμπαίκτες του.

Θέλετε κι άλλο; Υπάρχει. Στην προπόνηση της Δευτέρας ο Γιαν Εμβιλά δεν συμμετείχε, καθώς είχε ενοχλήσεις στη γάμπα. Μάλιστα, για αυτόν τον λόγο πήγε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία. Το ευχάριστο για τον Γάλλο και τον Ολυμπιακό είναι ότι το πρόβλημα δεν ήταν κάτι σοβαρό. Ετσι ο 32χρονος μέσος προπονήθηκε σήμερα κανονικά και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του, αν και οι ενοχλήσεις δεν έχουν υποχωρήσει 100%…

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Αν γίνει ξανά… 4Χ4

Για την αναμέτρηση της Πέμπτης ο Μίτσελ έχει διαθέσιμους πέντε ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν τη θέση στο κέντρο της άμυνας: Τον Ντόι που έχει εξελιχθεί σε βασικό, τον Μπα που έχει μόνο μία προπόνηση στα πόδια του, τον Ρέτσο που επέστρεψε από τραυματισμό στο γόνατο και έχει να αγωνιστεί από τις 15 Σεπτεμβρίου, τον 18χρονο Καλογερόπουλο που έχει μονιμοποιηθεί στην πρώτη ομάδα και φυσικά τον Εμβιλά. Τρεις στους πέντε, προερχόμενοι από την ακαδημία του Ολυμπιακού…

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ… ΕΥΡΩΠΗΣ

Όπως είναι γνωστό, ο Μίτσελ δεν μπορεί να υπολογίζει σε ποδοσφαιριστές που έχουν κομβικό ρόλο το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό. Ετσι, ενεργοποιεί το «πλάνο Ευρώπη», για ακόμη μία φορά. Είναι αναγκασμένος να το κάνει, καθώς παίκτες όπως οι Χάμες, Σαμασέκου, Μπακαμπού δεν είναι στη λίστα του Europa League, με τον Ισπανό, πάντως, να προετοιμάζει τους Κούντε και Μπουχαλάκη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαραίτητα θα αγωνιστούν και οι δύο.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΛΑΚΗ

Ο πρόσφατος τραυματισμός του Κωνσταντή Τζολάκη στον ώμο, στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, έδωσε την ευκαιρία στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να κάνει το ντεμπούτο του και στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο 19χρονος γκολκίπερ είναι πλέον καλά, σήμερα προπονήθηκε στο 100% για πρώτη φορά μετά από αρκετές ημέρες, είναι καλά και για αυτόν τον λόγο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους τραυματίες, τώρα, αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 10 ημέρες ο Μαρσέλο έκανε χθες και σήμερα ένα μέρος της προπόνησης του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος είχε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, αλλά κατά πως φαίνεται τις ξεπέρασε και πλέον μετράει αντίστροφα για να επιστρέψει στα πλάνα του Μίτσελ, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την αποστολή.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ξεκίνησε θεραπείες, ώστε να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατό τη σύσπαση δικέφαλου μηριαίου στο δεξί του πόδι και κάνει αγώνα για να προλάβει την αναμέτρηση με τη Λαμία. Από εκεί και πέρα, ο Σίμε Βρσάλικο ξεκίνησε πρόγραμμα στο γήπεδο το τελευταίο διήμερο και μένει να φανεί πότε θα πάρει το ΟΚ για να μπει σταδιακά στις προπονήσεις των πρωταθλητών. Τέλος, ο Σισέ συνεχίζει να μην προπονείται στο 100% λόγω των ενοχλήσεων στα ισχία του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ