Βόλος-Παναθηναϊκός 1-5: Περίπατος Παναθηναϊκού στο κάστρο του Μπέου

Βόλος-Παναθηναϊκός 1-5: Περίπατος Παναθηναϊκού στο κάστρο του Μπέου

Γιορτή ποδοσφαίρου στον Βόλο με τον Παναθηναϊκό να σαρώνει (1-5). Ο Αχιλλέας κλείδωσε τα πούλμαν στην Εθνική οδό.

Πεντάστερος Παναθηναϊκός στον Βόλο! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έστησε αδιανόητο πάρτι στο καταπράσινο Πανθεσσαλικό, διασύροντας με 5-1 το σύνολο του Κώστα Μπράτσου.

Ηταν μια… γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην πόλη του Αχιλλέα Μπέου, με τον Δήμαρχο και πρόεδρο της τοπικής ομάδας να «παραχωρεί» το Πανθεσσαλικό στους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός… κατάπιε με συνοπτικές διαδικασίες τον Βόλο, συνεχίζοντας τη φοβερή του πορεία στο εφετινό πρωτάθλημα. 10Χ10 για το «τριφύλλι» που βαδίζει από τρίποντο σε τρίποντο. Στην τρίτη θέση με 20 πόντους οι γηπεδούχοι, που εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στη «μάχη» με τους «πρασίνους». Ουσιαστικά, ο Βόλος δεν μπήκε ποτέ στο ματς, χάνοντας με κάτω τα χέρια από τους φιλοξενούμενους.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «έπιασε» τρομερή απόδοση στο Πανθεσσαλικό, προσφέροντας μια φοβερή παράσταση στους οπαδούς της. Παλάσιος, Σποράρ, Τσέριν και Μπερνάρντ έκαναν ότι ήθελαν τους αμυντικούς του Βόλου, παίρνοντας από το… χεράκι τον Παναθηναϊκό. Φοβερά τα γκολ του Αργεντινού άσου, που έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο.

One Παλάσιος show

Ο Σποράρ αντί του Ιωαννίδη ήταν η μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Βόλο. Από τα πρώτα λεπτά το τριφύλλι είχε τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο καταπράσινο Πανθεσσαλικό.

Ο Βέρμπιτς είχε κέφια στα πρώτα λεπτά, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα των γηπεδούχων. Μάλιστα, από τα πόδια του προήλθε και η πρώτη τελική της αναμέτρησης. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Σλοβένος άσος επιχείρησε το πλασαριστό σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Εννιά λεπτά αργότερα, ο Βέρμπιτς απείλησε ξανά, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Ο Σλοβένος ήταν… πίσω και από την τρίτη «πράσινη» τελική του ματς, με την προσπάθειά του στο 16′ να ξύνει το δοκάρι του Κλέιμαν.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν μονίμως στην περιοχή του Βόλου, με τη σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών να περνάει στον Σπόραρ. Στο 24ο λεπτό ο Παλάσιος έκανε ωραία σέντρα,  με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να εκτελεί στην κίνηση και τον Κλέιμαν να του λέει «όχι».

Στο 31΄ ο Βέρμπιτς απείλησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έρχεται τελικά στο 39′. Ο Παλάσιος πήρε την μπάλα από τη δεξιά πλευρά, ζάλισε τους αμυντικούς του Βόλου και με το εξωτερικό, έστειλε την μπάλα συστημένη στη γωνιά του Κλέιμαν για το 0-1.

Το γκολ έδωσε… φτερά στα πόδια του Παλάσιος, που «χτύπησε» ξανά στο 44ο λεπτό. Από το γέμισμα του Μπρινιόλι, ο Αργεντινός άσος κατέβασε ωραία και με ένα φοβερό σουτ, έγραψε το 0-2.

Πράσινη… καταιγίδα

Με διπλή ευκαιρία για τον Βόλο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 48΄, το σουτ του Οτζέγκοβιτς σταμάτησε στα σώματα, ενώ στο 58′, ο επιθετικός των γηπεδούχων αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου δεν κατάφερε να μειώσει, με τον Παναθηναϊκό να την… τιμωρεί παραδειγματικά. Στο 64ο λεπτό, ο Χουάνκαρ έπιασε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα κόντραρε και στον Εσκοβάλ, καταλήγοντας στα δίχτυα του Κλέιμαν. Αρχικα το τέρμα ακυρώθηκε (για οφσάιντ στον Σπόραρ), όμως, ο Σιδηρόπουλος εξέτασε τη φάση, μετρώντας κανονικά το γκολ του Ισπανού.

Οι πράσινοι ήταν ασταμάτητοι και στο 67′, έγραψαν το 0-4. Τρομερή προσποίηση και υπέροχο γκολ του Τσέριν από το ύψος του πέναλτι. Στο 72΄ το ψαλιδάκι του Παλάσιος πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, οι πρωτοπόροι της Super League έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου. Τρομερή κάθετη του Μπερνάρντ και άψογο τελείωμα του Σπόραρ για το 0-5!

Αναμενόμενα ο ρυθμός έπεσε στα επόμενα λεπτά, με τον Βόλο να βρίσκει το γκολ της τιμής στο 83΄ από την άσπρη βούλα. Ετσι, ο Παναθηναϊκός με θριαμβευτικό τρόπο… άλωσε το κάστρο του Αχιλλέα Μπέου.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος /4-2-3-1): Κλέιμαν, Λούνα (86′ Ουές), Σιέλης, Εσκοβάλ, Αλχο, Τσοκάνης, Μπαριέντος (72’ Ματίγια), Φερνάντες (86′ Μπατόκιο), Μεθκίδα (46’ Νοκάρ), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (71’ Κούτσιας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Σάντσες(87’Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ (77’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (86’ Γκάνεα), Παλάσιος, Σπόραρ (77 ’Ιωαννίδης), Βέρμπιτς (69’ Κουρμπέλης).

Δείτε τις καλύτερες φάσεις:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ