Τσιρίλο στο «10»: «Το πλεονέκτημα της ΑΕΚ, η μάχη Αλμέιδα-Λουτσέσκου και η κούρσα για τον τίτλο»

Τσιρίλο στο «10»: «Το πλεονέκτημα της ΑΕΚ, η μάχη Αλμέιδα-Λουτσέσκου και η κούρσα για τον τίτλο»

Ματσάρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Ο Μπρούνο Τσιρίλο έδωσε τα... φώτα του στο «10» για το αποψινό ντέρμπι, ενώ αποθέωσε τον Ματίας Αλμέιδα.

Ενας παίκτης που έχει τιμήσει τόσο τη φανέλα της ΑΕΚ όσο και του ΠΑΟΚ. Ένας παίκτης που έγραψε τη δική του ιστορία και με τις δυο ομάδες, ενώ αγαπήθηκε τόσο από τους «κιτρινόμαυρους», όσο και από τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς.

Ο λόγος φυσικά για τον Μπρούνο Τσιρίλο! Ο παλαίμαχος αμυντικός είναι ο πλέον αρμόδιος για να μιλήσει για το σημερινό ντέρμπι της Super League.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπέος νοικιάζει στον εαυτό του το Πανθεσσαλικό με 1.500 ευρώ και κάνει sold out των 300.000 ευρώ

Ο Ιταλός αγωνίστηκε στην Ένωση την περίοδο 2005-2007, αλλά και τη σεζόν 2013-2014. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα κατέγραψε 64 συμμετοχές, ενώ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης (2009-2012) αγωνίστηκε σε 103 ματς.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα υποδέχεται στην Αγιά Σοφιά-Opap Arena την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ψάχνοντας το 6ο συνεχόμενο τρίποντο στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος θέλει να διατηρήσει την κοντινή του επαφή με την κορυφή και τον Παναθηναϊκό, ενώ οι «ασπρόμαυροι» αναζητούν άλλο ένα μεγάλο αποτέλεσμα μετά το διπλό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε αποκλειστικά στο «10», αναλύοντας τα δεδομένα της «μάχης» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο παλαίμαχος άσος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει φαβορί σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, ενώ έσταξε μέλι για τον προπονητή της ΑΕΚ.

Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ;

«Οι καλύτερες αναμνήσεις μου με την ΑΕΚ ήταν στο Champions League. Ηταν κάτι το μοναδικό και φοβερό για μένα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίξουν σε μια μεγάλη διοργάνωση και εγώ το κατάφερα με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Με τον ΠΑΟΚ αυτό που δε θα ξεχάσω ήταν τα μπαράζ που φτάσαμε για το Champions League. Ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Και στις δυο ομάδες πέρασα καλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Υπάρχει φαβορί στο ματς;

«Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα δω από κοντά το μεγάλο ματς. Θα βρεθώ για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και είναι μια πολύ όμορφη μέρα για μένα. Θα δω δυο ομάδες που θα έχω για πάντα στην καρδιά μου και είμαι χαρούμενος.

Αυτή τη στιγμή η ψυχολογία είναι με το μέρος της ΑΕΚ. Επίσης το γεγονός πως παίζει εντός έδρας, της δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως τέτοιους είδους ματς είναι στο 50-50.

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι σε αρκετά καλή φάση σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Θα δούμε πάντως ένα πολύ ωραίο ματς».

Το νέο γήπεδο θα δώσει ώθηση στην Ενωση;

«Σίγουρα το νέο γήπεδο και ο κόσμος θα δώσουν ώθηση και έξτρα δύναμη στην ΑΕΚ. Οι παίκτες παίρνουν δύναμη από την εξέδρα. Όλοι οι παίκτες θα θέλουν να δώσουν το 100%. Θα είναι δυνατό ματς.

Δεν έχω δει πολλά ματς, αλλά η ΑΕΚ έχει άλλο μυαλό και έχει μαζευτεί. Εχουν έρθει καλοί παίκτες και ένας νέος προπονητής που κάνει καλή δουλειά. Ειναι σε καλό δρόμο η ομάδα και φαίνεται».

Πώς βλέπεις τη μάχη των πάγκων ανάμεσα σε Αλμέιδα και Λουτσέσκου;

«ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν πολύ καλούς προπονητές. Τον Λουτσέσκου τον ξέρουμε χρόνια και έχουμε δει τι δουλειά που κάνει στην ομάδα.

Τον Αλμέιδα τον θυμάμαι και ως αντίπαλο στην Ιταλία. Ήταν φοβερός ποδοσφαιριστής, ξεχώριζε. Τρομερός παίκτης. Τώρα, τελευταία, βλέπω ότι είναι και σαν προπονητής πολύ καλός. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Και ένα σχόλιο για την κούρσα του πρωταθλήματος;

«Σίγουρα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Παναθηναϊκό για τη φοβερή του πορεία. Πιστεύω ότι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα πάνε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ