Πώς οι μεταγραφές… εκτόξευσαν την ΑΕΚ

Πώς οι μεταγραφές… εκτόξευσαν την ΑΕΚ

Λίρα εκατό αποδεικνύεται κάθε μεταγραφή του εφετινού καλοκαιριού για την ΑΕΚ. Τελευταίο τρανό παράδειγμα το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Τρένο η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Άλλο ένα τρίποντο προστέθηκε στο εφετινό κιτρινόμαυρο… σακούλι του πρωταθλήματος. Η Ενωση «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες και τον ΠΑΟΚ, παραμένοντας στο κυνήγι της κορυφής και του Παναθηναϊκού.

Στη «φλεγόμενη» Opap Arena, η ΑΕΚ κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, πανηγυρίζοντας την πρώτη της επιτυχία στις συναντήσεις με τους «ασπρόμαυρους» μετά από 27 ολόκληρους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Super League: Το πρόγραμμα των Big-4 ως τη λήξη του πρώτου γύρου (13/11)

Οι «κιτρινόμαυροι» ξόρκισαν κατάρες και δαίμονες και επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά πως βρίσκονται σε εξαιρετικό φεγγάρι. Φυσικά, για να φτάσει ο Δικέφαλος στο έκτο συνεχόμενο τρίποντο στη Super League, έπαιξαν και πάλι καταλυτικό ρόλο οι μεταγραφές του καλοκαιριού. Η Ενωση δικαιώνεται απόλυτα για τις κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, με τα αποτελέσματα να κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους.

Ο «σερβιτόρος» Ελίασον 

Πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία της η ΑΕΚ για να κάνει δικό της τον Νίκλας Ελίασον. Οι «κιτρινόμαυροι» τα… έσκασαν χοντρά, με τον Σουηδό εξτρέμ να κάνει απόσβεση με το «καλησπέρα».

Ο 26χρονος παίκτης έχει αφομοιώσει άριστα το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα, παίρνοντας σπίτι του τη φανέλα του βασικού. Η δεξιά πτέρυγα έχει αποκτήσει το… όνομα του Ελίασον, που σε κάθε ματς, ξεδιπλώνει στον αγωνιστικό χώρο το πλούσιο ταλέντο του.

Τελευταίο τρανό παράδειγμα; Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Σουηδός ήταν εκ των πρωταγωνιστών, σερβίροντας και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο Ελίασον «έφτιαξε» τόσο το τέρμα του Λιβάι Γκαρσία, όσο και του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, με το 8ο τρίποντο της Ενωσης στη Super League να φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

O νεαρός άσος εντυπωσιάζει με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έχει ήδη φτάσει τις 5 ασίστ στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας (μαζί με τον Καρέλη).

 O «κάνω τη διαφορά» Γκατσίνοβιτς

Μια ματιά στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ αρκεί για να καταλάβει κανείς τη δουλειά που κάνει στον αγωνιστικό χώρο ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Από τα αριστερά κουβάλησε την μπάλα και συνέκλινε προς τον άξονα ο Σέρβος, πάσαρε στον Ελίασον και πήρε θέση φορ στο «ασπρόμαυρο» κουτί. Τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία. Ενα κοντρόλ, μια εκτέλεση και ένα… κουβάρι με τον γιο του και τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς στις εξέδρες της Αγιά Σοφιάς.

Ο Γκατσίνοβιτς είναι ένα πολυεργαλείο από τα λίγα, με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού να καταθέτει συνεχώς τα διαπιστευτήριά του.

Με την αρχοντική του παρουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και με τη γεμάτη στατιστική (3 γκολ και 3 ασίστ), ο 27χρονος παίκτης… φωτογραφίζει τον λόγο που η Ενωση κατέβαλλε ένα εκατομμύριο ευρώ στη Χοφενχάιμ για την απόκτησή του.

Η ΑΕΚ τον «έκλεψε» από τον Παναθηναϊκό και αυτή η… ληστεία κάνει τη διαφορά για τον Δικέφαλο. Ο Γκατσίνοβιτς κόβει και ράβει στο χώρο του κέντρου, με τον Ματίας Αλμέιδα να γνωρίζει καλύτερα από όλους το τι… όπλο έχει στα χέρια του. Ο «Γκάτσι» ανταποκρίνεται άριστα σε όποιο ρόλο του ζητηθεί, με τον «Πελάδο» να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Ο «μάγος» από το Μεξικό

Πάμε και στον παίκτη που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στο ρόστερ του. Ο Ορμπελίν Πινέδα κάνει… παπάδες, δικαιώνοντας τον Ματίας Αλμέιδα για την επιμονή και την υπομονή του. Πολυθεσίτης με όλη τη σημασία της λέξης ο Μεξικανός, αφήνει το στίγμα του στη χώρα μας με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις.

Ο Μεξικανός «μάγος» είναι παντού και κάνει τα πάντα για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα. Η τεχνική του κατάρτιση είναι εξαιρετική, η βοήθεια στο ανασταλτικό κομμάτι είναι σημαντική και η ικανότητα να παίζει κάθετα φάνηκε από την πρώτη μέρα.

Ο 26χρονος άσος έχει επιβεβαιώσει για τα καλά τον ντόρο και τον θόρυβο του καλοκαιριού γύρω από το όνομά του και αν δεν ήταν χθες ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, θα έφτανε τα 4 γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Ορμπελίν Πινέδα δε σταματιέται στο χορτάρι, με τη Θέλτα να αισθάνεται… χαρούμενη που δεν τοποθέτησε υποχρεωτική οψιόν αγοράς το προσεχές καλοκαίρι.

Οι κινήσεις του καλοκαιριού έχουν… μεταμορφώσει την ΑΕΚ, που «πετάει» το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βαδίζει από τρίποντο σε τρίποντο, με τις μεταγραφές να προσθέτουν το λιθαράκι τους στην «κιτρινόμαυρη» επιτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ