Ο «πονοκέφαλος» του Αλμέιδα με τον Ελίασον, οι εσωτερικές λύσεις και ο… φορτσάτος που έρχεται

Ο «πονοκέφαλος» του Αλμέιδα με τον Ελίασον, οι εσωτερικές λύσεις και ο… φορτσάτος που έρχεται

Νοκ άουτ για αρκετούς μήνες ο Νίκλας Ελίασον, με τον Ματίας Αλμέιδα να... πονοκεφαλιάζει. Ποιοι παίκτες θα επιχειρήσουν να μπουν στα παπούτσια του Σουηδού άσου.

Το σοκ είναι μεγάλο στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Η Ενωση δεν «έχασε» μόνο δυο πολύτιμους βαθμούς στην Τρίπολη. «Εχασε» και το… εργαλείο που ακούει στο όνομα, Νίκλας Ελίασον. Το σκληρό έως και αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Ζουκάνοβιτς, έστειλε τον Σουηδό μεσοεπιθετικό στην πόρτα του χειρουργείου με κάταγμα περόνης.

Ο 26χρονος παίκτης θα παραμείνει στα πιτς για τρεις με τέσσερις μήνες, προκαλώντας έναν σημαντικό «πονοκέφαλο» στον Ματίας Αλμέιδα. Ο Ελίασον ήταν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της ΑΕΚ. Ενας παίκτης που έπαιξε σημαντικό και καταλυτικό ρόλο στο νικηφόρο σερί των επτά αναμετρήσεων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στην Premier League: Τέλος εποχής για Λίβερπουλ!

Ο Σουηδός είχε κουμπώσει ιδανικά στο παιχνίδι της ομάδας του «Πελάδο», ακολουθώντας κατά γράμμα το αγωνιστικό πλάνο. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Πρώτος «σερβιτόρος» της Super League με 5 ασίστ. Μάλιστα, ο Ελίασον είχε γίνει και ο αγαπημένος συμπαίκτης του Λιβάι Γκαρσία, καθώς τα τρία από τα έξι γκολ του 24χρονου οφείλονταν στον άσο από το Βάρμπεργκ της Σουηδίας.

Η δεξιά πτέρυγα της Ενωσης είχε αποκτήσει το όνομα του Νίκλας Ελίασον, ο οποίος υπολογίζονταν και για το αριστερό «φτερό» της επίθεσης. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της δύο κρίσιμες μάχες με ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια (9/11) και Ολυμπιακό στο Φάληρο (13/11) πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ και ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να αναπληρώσει το μεγάλο κενό στην «κιτρινόμαυρη» ενδεκάδα.

Λύσεις υπάρχουν για τον Αργεντινό τεχνικό και η αντικατάσταση του Ελίασον θα γίνει για αρχή εσωτερικά. Είτε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς θα μετατοπιστεί δεξιά για να πάει αριστερά ο Στίβεν Τσούμπερ είτε θα μείνει στη θέση του ο Σέρβος άσος και στα δεξιά θα πάει ο Άμραμπατ, όπως δηλαδή έγινε και στην αναμέτρηση της Τρίπολης.

Άλλωστε, η επιλογή του Μαροκινού συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες. Εχει λάβει τον ρόλο του… 12ου παίκτη, ενώ μετράει και τρία γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Ελβετός άσος είναι σαφέστατα πιο πίσω στην «κιτρινόμαυρη» ιεραρχία, ενώ και ο τραυματισμός τον «τρέναρε» περισσότερο. Φυσικά, τα χαρακτηριστικά των τριών παικτών είναι τελείως διαφορετικά. Το μυαλό του Σουηδού ήταν μονίμως στην ασίστ, ενώ Άμραμπατ και Τσούμπερ ψάχνουν πιο πολύ τον δρόμο προς τα δίχτυα, εκβιάζοντας και προσπάθειες σε αρκετές περιπτώσεις.

Οποιο… μονοπάτι και να επιλέξει ο Ματίας Αλμέιδα, θα αιωρείται ένα ερωτηματικό στο κατά πόσο θα ανταποκριθεί η ΑΕΚ μιας και είχε μάθει να παίζει σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο, με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά ειδικά, το τελευταίο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, με το τέλος του Μουντιάλ και την επιστροφή στη δράση, η… τράπουλα του Ματίας Αλμέιδα θα αποκτήσει άλλο ένα χαρτί. Ο Πάολο Φερνάντες θα κατηφορίσει προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, με τη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ να δυναμώνει ακόμα περισσότερο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Βόλου τον οποίο απέκτησε η Ενωση για τα επόμενα 4,5 χρόνια, φαίνεται ως ο ιδανικός για να… φορέσει τα παπούτσια του Ελίασον.

Ο Ισπανός άσος είναι ο ηγέτης της ομάδας του Κώστα Μπράτσου και την εφετινή αγωνιστική περίοδο, με τους αριθμούς να λένε όλη την αλήθεια. Πέντε ασίστ και τρία γκολ μετράει ο 24χρονος παίκτης, που έρχεται φορτσάτος και αποφασισμένος στον Δικέφαλο. Η ατυχής συγκυρία με τον Νίκλας Ελίασον δίνει το… πάτημα και το εισιτήριο στον Φερνάντες για την κιτρινόμαυρη ενδεκάδα.

Είναι πρόβλημα για την ΑΕΚ η απουσία του Νίκλας Ελίασον. Ηταν στα… πάνω του και η Ενωση «χάνει» αρκετά με τον Σουηδό στα πιτς. Η αντικατάστασή του είναι ένας γρίφος για τον Ματίας Αλμέιδα, που έχει αποδείξει πως μπορεί να βρίσκει τις κατάλληλες λύσεις σε τέτοιες καταστάσεις.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ