Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1: Άστρο οι «πράσινοι» και με τον… Παναιτωλικό Β’

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1: Άστρο οι «πράσινοι» και με τον… Παναιτωλικό Β’

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πάλι με τη βοήθεια της τύχης να φύγει με το διπλό από το Αγρίνιο, επικρατώντας με 1-0 του Παναιτωλικού του Γιάννη Αναστασίου, που αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές! Δεν δόθηκε φάουλ πριν το γκολ στους γηπεδούχους...

Ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο χάρη στο ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Δανός ρέφερι Κέλετ, επέστρεψε στις νίκες με… ιδιαίτερο τρόπο.

Οι πράσινοι πέρασαν από το Αγρίνιο, επικρατώντας με 1-0 του Παναιτωλικού των πολλών αλλαγών του Γιάννη Αναστασίου, χάρη σε τέρμα του Φώτη Ιωαννίδη στο 78ο λεπτό. Γκολ που ήρθε όμως από καθαρό επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ των γηπεδούχων, όταν ο Κολοβός δέχτηκε μαρκάρισμα από δυο παίκτες του τριφυλλιού.

Διαβάστε επίσης: Αποθέωση για τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο (pics)

Ο διαιτητής «έκλεισε» τα μάτια, όπως έκανε και ο Τζοβάρας που ήταν στο VAR, με αποτέλεσμα να μετρήσει κανονικά το γκολ και οι πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο που τους διατήρησε στην κορυφή. Αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμη ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δημιούργησε, ο Παναιτωλικός ωστόσο άντεξε στο μεγαλύτερο διάστημα και αν η τύχη δεν ήταν με το μέρους των πράσινων δύσκολα θα έφευγαν από το Αγρίνιο με τη νίκη.

Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός μπορεί να άντεξε μέχρι το 78ο λεπτό, όμως ο Γιάννης Αναστασίου, προτίμησε να μην ξεκινήσει του αναντικατάστατους μέχρι και σήμερα στην ομάδα του Αγρινίου, Νταγκό, Καρέλη και Κολοβό, αλλά να προτιμήσει 7 παίκτες που έπαιζαν στο ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα πριν μερικές εβδομάδες, όπου ο Παναιτωλικός γνώρισε τον αποκλεισμό.

Ο Έλληνας τεχνικός φάνηκε να προτιμάει να τα δώσει όλα η ομάδα του στο ματς με τη Λαμία που έρχεται, και να εκτίμησε ότι εκεί η ομάδα του μπορεί να έχει καλύτερες πιθανότητες για βαθμούς, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, αφού μην ξεχνάμε ότι η ομάδα του Αγρινίου έχει 7 ματς που δεν έχει νίκη…

Για τον Παναιτωλικό 6 λεπτά μετά το γκολ του Ιωαννίδη πέρασε στο ματς ο Καρέλης και με μόλις τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο είχε δοκάρι για να φέρει το ματς στα ίσια. Όσον αφορά τη βαθμολογική θέση των δυο ομάδων στην πρώτη είναι με 34 βαθμούς ο Παναθηναϊκός, στην 8η με 13 ο Παναιτωλικός.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Παναιτωλικός είχε τον Ανέστη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Αποστολάκης, αριστερό ο Χατζηθεοδωρίδης και στόπερ οι Λάρσον, Κορνέλιους. Στα χαφ οι Μλάντεν, Φλόρες, Ντίαζ, δεξιά ο Σενγκέλια, αριστερά ο Μόρσεϊ και στην κορυφή ο Πέδρο.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας, αριστερό ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον. Εξάρι ο Πέρεθ, εσωτερικοί μέσοι οι Κουρμπέλης, Τσέριν, δεξιά ο Μπερνάρ, αριστερά ο Βέρμπιτς και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Την πρωτοβουλία ο Παναθηναϊκος αλλά…

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήραν από την αρχή τα ηνία, είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Ο Πανατωλικός αντίθετα, αρκέστηκε στο να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Ανέστη και αναζητούσε μία κόντρα.

Ωστόσο οι απουσίες των Αϊτόρ και Παλάσιος ήταν φανερές για τους «πράσινους» στο χορτάρι, με το τριφύλλι να παρουσιάζεται χωρίς ένταση και φαντασία στο παιχνίδι του.

Κοντά στο γκολ ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός στη συνέχεια κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, φτάνοντας μάλιστα κοντά στο να πάρει κεφάλι στο σκορ με την συμπλήρωση μισή ώρας αγώνα. Πιο συγκεκριμένα ο Μορσεϊ πέρασε ανάμεσα από Μάγκνουσον και Χουάνκαρ, εντός περιοχής και εκτέλεσε με το δεξί,με τον Μπρινιόλι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, διατηρώντας το 0-0 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Απάντησε με Σπόραρ το «τριφύλλι»

Με την επανάληψη οι «πράσινοι» άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί, φτάνοντας κοντά στο να ανοίξουν το σκορ σε δύο περιπτώσεις, με πρωταγωνιστή τον Σπόραρ.

Αρχικά στο 64′ ο Βέρμπιτς έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ωστόσο η κεφαλιά που επειχήρησε ο φορ του Παναθηναϊκού ήταν αδύναμη, δίχως να ανησυχήσει τον Ανέστη.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Χουάνκαρ να κάνει το γέμισμα, στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού, με τον Σπόραρ να εκτελεί με το εξωτερικό και να στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ιωαννίδης ο «λυτρωτής» – Ξεκίνησε από φάουλ το γκολ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη και τον Ιωαννίδη στο 76’ και στο 78’ άνοιξε το σκορ! Εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ, κεφαλιά του Ιωαννίδη, απέκρουσε ο Ανέστης, η μπάλα βρήκε στον Κορνέλιους, με τον Ιωαννίδη να την σπρώχνει από κοντά για το 0-1.

Ωστόσο, πριν την επίτευξη του γκολ του Παναθηναϊκού υπήρξε αντικανονικό μαρκάρισμα από δύο παίκτες του τριφυλλιού, καθώς ο ένας κράτησε τον Κολοβό και στην συνέχεια του έκαναν ταυτόχρονα αντικανονικό μαρκάρισμα. Ο διαιτητής δεν είδε καθόλου τη φάση, όμως λάθος έχει κάνει και ο Τζοβαρας, που είναι στο VAR, αφού δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για το επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε πριν την επίτευξη του γκολ. Αν είχε δοθεί η παράβαση το γκολ του Ιωαννίδη δεν θα μετρούσε ποτέ.

Το δοκάρι στέρησε το γκολ από τον Καρέλη

Ο Γιάννης Αναστασίου ανακάτεψε την… τράπουλα στα τελευταία λεπτά ρίχνοντας στο ματς και το μεγαλύτερο επιθετικό του «όπλο», Νίκο Καρέλη. Μάλιστα ο Κρητικός φορ λίγο έλειψε να δικαιώσει τον προπονητή του, μιας και στο 89′ είχε δοκάρι. Κόρνερ του Νταγκό, μόνος στο πρώτο δοκάρι ο Καρέλης έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι και το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης (75’ Χουχούμης), Λάρσον, Κορνέλιους, Μλάντεν (75’ Μάρτενσον), Φλόρες, Ντίαζ (75’ Κολοβός), Σενγκέλια (61’ Νταγκό), Μόρσεϊ (84’ Καρέλης), Πέδρο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (90′ Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (76’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (90′ Σάρλια), Βέρμπιτς (76’ Ιωαννίδης), Σπόραρ (84’ Τσόκαϊ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ