Αυτός είναι ο… ΠΑΟΚάρχης Αριστείδης Φωκάς

Αυτός είναι ο… ΠΑΟΚάρχης Αριστείδης Φωκάς

Το10.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά και την σχέση του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αριστείδης Φωκάς βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας του ΠΑΟΚ! Δεν είναι κάποιος παίκτης, προπονητής ή παράγοντας του Δικέφαλου, ούτε ήταν ποτέ μεταξύ των επώνυμων ΠΑΟΚτσήδων ή των στελεχών των οργανωμένων συνδέσμων.

Ωστόσο ως Βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τις τοποθετήσεις του για τον ΠΑΟΚ ακόμη και μέσα στο Κοινοβούλιο, από τα τέλη Φεβρουαρίου και μετά.

Κι αν όσα είχε κάνει τον τελευταίο καιρό, αναλαμβάνοντας αυτόκλητα ένα ρόλο «ΠΑΟΚάρχη», δεν ξεπερνούσαν τα όρια της νομιμότητας (εκτός από τότε που έλεγε δημόσια ότι το όπλο με το οποίο μπήκε ο Ιβάν Σαββίδης στο γήπεδο ήταν προϊόν μοντάζ, κάτι το οποίο ούτε ο ΠΑΟΚ δεν υποστήριξε ποτέ…), το video από το συλλαλητήριο των φίλων του ΠΑΟΚ στην Καμάρα, στο οποίο τραγουδάει μαζί τους «Να καεί, να καεί η πουτ@ν@ η Βουλή», ήταν κάτι πρωτόγνωρο για Έλληνα Βουλευτή.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΩΚΑΣ

Ο Αριστείδης (του Χρήστου) Φωκάς είναι Βουλευτής της Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης με την Ένωση Κεντρώων. Μπήκε στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2015 ως εκλεκτός του Βασίλη Λεβέντη μέσα από τη λίστα των επιλογών του και από τους πρώτους μήνες της θητείας του ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι οπαδός του ΠΑΟΚ. Πάντως δεν εκλέχθηκε επειδή είναι φίλος του Δικέφαλου, καθώς αυτό έγινε ευρύτερα γνωστό αφού μπήκε στη Βουλή.

Στα 47 του (είναι γεννημένος το 1971 στη Θεσσαλονίκη) είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Οι γονείς του κατάγονται από τον Πόντο και ο ίδιος είναι ενεργό μέλος σε ποντιακούς συλλόγους, καθώς και στο φιλανθρωπικό σωματείο αγάπης και προσφοράς «Γέροντας Παΐσιος» (το οποίο έχει ιδρύσει ο γνωστός ΠΑΟΚτσής ιερέας Παπά-Χρήστος).

Κατά τα σχολικά του χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με την κολύμβηση και έλαβε δύο φορές πανελλήνια διάκριση, το 1987 και το 1988 (σύμφωνα με όσα συνοδεύουν το βιογραφικό του). Παράλληλα, εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, στην οικογενειακή βιοτεχνία επίπλων, την οποία έχει αναλάβει από κοινού με τον αδερφό του.

Από τη στιγμή που μπήκε στη Βουλή συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές και συγκεκριμένα την τρέχουσα περίοδο στις εξής:

**Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

** Υποεπιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών

**Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης

**Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο Αριστείδης Φωκάς μπορεί να ήταν από μικρός φίλος του ΠΑΟΚ, αλλά δεν ήταν γνωστός στους φίλους του ΠΑΟΚ πριν γίνει Βουλευτής και αρχίζει να διαφημίζει και την οπαδική του ιδιότητα.

Ειδικά τον τελευταίο καιρό το έκανε πολύ έντονα καθώς στις 15 Μαρτίου ήταν ένας εκ των Βουλευτών της Θεσσαλονίκης που πήγε το θέμα των διαμαρτυριών του ΠΑΟΚ περί αδικίας μέχρι τη Βουλή! «Απαιτούμε να εφαρμόζονται οι νόμοι. Θέλουμε ένα δίκαιο πρωτάθλημα και όχι προκλητικά μεροληπτικές συμπεριφορές», έλεγε μεταξύ άλλων στους διαλόγους που είχε εντός κοινοβουλίου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για τον Δικέφαλο.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ

Ο Αριστείδης Φωκάς έχει μιλήσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις του για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων. Στις 30 Μαρτίου όμως μίλησε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και για τη βιομηχανική κάνναβη, καλώντας τον κόσμο να ενημερωθεί από ειδικούς για την καλλιέργεια του μέλλοντος.

Στις 5 Απριλίου συνέταξε και έστειλε μια επιστολή εκφράζοντας τη συμπαράστασή του προς τους Έλληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που παραμένουν κρατούμενοι στην Ανδριανούπολη. «Η Τουρκία εξασκεί τη διπλωματία της ομηρείας, ωστόσο οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούν την σημαία μας ψηλά», σημείωνε μέσα από το προφίλ του στο facebook, από το οποίο ενημερώνει για τις δράσεις του.

Όπως έκανε και σήμερα που ανάρτησε το πρόγραμμα των τηλεοπτικών του εμφανίσεων σε όλα τα μεγάλα κανάλια για να μιλήσει για το θέμα του συνθήματος που φώναξε μαζί με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Να καεί, να καεί, η πουτ@ν@ η Βουλή»: στις 7:00 στον ΣΚΑΪ, στις 8:00 στον ΑΝΤ1, στις 9:00 στην ΕΡΤ και στις 11:00 στον ALPHA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ