Ολυμπιακός – Κέρκυρα 5-1

Ολυμπιακός – Κέρκυρα 5-1

Με τον Φορτούνη να οργιάζει (3 ασίστ, 1 γκολ), τον Ανσαριφάρντ να τον μιμείται, τον Μιραλάς να πετυχαίνει γκολ από τα... παλιά και τον Βρουσάι να σκοράρει στο ντεμπούτο του, ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Κέρκυρα (5-1).

Τρεις ασίστ, ένα γκολ, μία σφραγίδα με υπογραφή φαρδιά πλατιά. Κώστας Φορτούνης και Ολυμπιακός – Κέρκυρα 5-1.

Ο Έλληνας μέσος το πήρε πάνω του αυτή τη φορά στο Καραϊσκάκη. Εκείνος ξεκλείδωσε το ματς στο 0-0, όταν η Κέρκυρα είχε μπει φουριόζα, με ασίστ για το 1-0. Εκείνος το καθάρισε, εκτελώντας για το 3-1, εκείνος το τελείωσε μια και καλή με την ασίστ για το 4-1.

Ο Φορτούνης έδειξε την ποιότητά του, έχοντας τη μεσοεπιθετική γραμμή στο πλάι του. Ο ένας, ο Ανσαριφάρντ, με γκολ που τον έφερε στην πρώτη θέση με 15 (μαζί με τον Πρίγιοβιτς) -και με δύο ασίστ. Ο άλλος, ο Μιραλάς με γκολάρα και με… γκολάρα. Τη μία την πέτυχε, για το 2-1 στο καθοριστικό σημείο του αγώνα από μπαλιά 40 μέτρων του Φορτούνη(!) και την άλλη την ξεκίνησε σε μια συνεργασία πλέον και των τριών.

Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τελικά στην εύκολη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα, η οποία πια βυθίστηκε στο -5 από τη σωτηρία τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Κι ας μπήκε καλύτερα, έχοντας στο 0-0 δύο καλές στιγμές μέσα από την περιοχή με Μυτίδη στο 3′ και Επστάιν στο 4′. Κι ας απάντησε γρήγορα στο γκολ του Ανσαριφάρντ στο 12′, από την πρώτη ασίστ του Φορτούνη.

Στο 27′ ο Επστάιν προσποιήθηκε στον Ένγκελς πριν πλασάρει για το 1-1. Ο Ολυμπιακός σαν να… τα έχασε για λίγο. Απείλησε είναι η αλήθεια, κυριως με τον Μάριν σε τρεις περιπτώσεις, αλλά το γκολ τελικά ήρθε στις καθυστερήσεις. Από την έμπνευση του Μιραλάς και το καταπληκτικό τελείωμα στην απέναντι γωνία.

Όσο καθοριστικό κι αν ήταν το σημείο, αποδείχθηκε ότι υπήρχε και πιο καθοριστικό. Ήταν η επέμβαση του Προτό στην κεφαλιά του Μυτίδη στο 50′. Δεν έγινε το 2-2, έγινε το 3-1. Με Μιραλάς, Ανσαριφάρντ και τελικά τον Φορτούνη να τελειώνει τη φάση σε μια καταπληκτική συνεργασία των τριών. Από εκεί και πέρα πλέον, το ματς ήταν τελειωμένο…

Αλλά είχε θέαμα. Το 4-1 από τον Ένχελς στο 71′, από μία ακόμη ασίστ του Φορτούνη, τις δύο χαμένες ευκαιρίες για την Κέρκυρα, με τον Προτό να σταματάει τον Μυτίδη στο 82′ και τον Νικολάου τον Τουράμ στο 83′ και στην πιο δυνατή στιγμή του 87′. Όταν ο Βρουσάι, ο νεαρός παίκτης του Ολυμπιακού έβαλε το κερασάκι με το πρώτο του γκολ.

Το κλειδί: Είναι το δίλεπτο 50′ και 51′. Η Κέρκυρα έχασε την ευκαιρία για το 2-2 στην κεφαλιά του Μυτίδη που έβγαλε ο Προτό κι ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης έκανε το 3-1, σε μια φάση βγαλμένη από εκπληκτική συνεργασία Μιραλάς, Ανσαριφάρντ και τελικά του σκόρερ.

Το 10άρι: Κώστας Φορτούνης. Τρεις ασίστ, ένα γκολ, μία γεμάτη εμφάνιση. Μία εμφάνιση που δείχνει πρώτα σε εκείνον και μετά σε όλους εμάς τι μπορεί να προσφέρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στον πάγκο: Το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και γενικότερα η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Η Κέρκυρα έβγαλε πολλές τελικές για ματς στο Καραϊσκάκη κι επίσης αρκετές μέσα από την περιοχή. Επστάιν και Μυτίδης το έκαναν από 2-3 φορές ο καθένας.

Γιατί κόουτς: Το ερώτημα σε κανέναν από τους δύο που βρίσκονταν στους πάγκους. Αλλά σε εκείνον που ήταν στην σουίτα, τον Πέδρο Μαρτίνς. Γιατί τέτοια ποιότητα ειδικά από τη μέση και μπροστά δεν έκανε τελικά τη διαφορά; Εκείνος ξέρει πώς θα το λύσει…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 4-1

Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Κωνστάντιος, Αντώνιος Σινιοράκης
Τέταρτος: Γεώργιος Λάμπρου
Γκολ: 12′ Ανσαριφάρντ, 45’+2′ Μιραλάς, 51′ Μιραλάς, 71′ Ένχελς, 87′ Βρουσάι / 27′ Επαστάιν
Κίτρινες: Ταχτσίδης, Ρομαό / Γεωργίου, Σιόντης, Μπαλάφας, Αρτυματάς
Κόκκινες: –

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί (73′ Ανδρούτσος), Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (70′ Μάρτινς), Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς (78′ Βρουσάι), Ανσαριφάρντ.

Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Σιόντης (55′ Ιωάννου), Μπαλάφας, Γεωργίου (73′ Τουράμ), Επστάιν (79′ Αρτυματάς), Ρόλε, Μυτίδης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ