Αυτοί που δείχνουν τον δρόμο στον Πάολο Φερνάντες

Αυτοί που δείχνουν τον δρόμο στον Πάολο Φερνάντες

Ο Ισπανός άσος μπήκε δυναμικά στη ζωή της ΑΕΚ και ελπίζει να γράψει τη δική του ιστορία με τα «κιτρινόμαυρα». Οι τρεις... οδηγοί του από το παρελθόν αλλά και το παρόν...

Από τη Δευτέρα η ΑΕΚ έχει… στρατοπεδεύσει στην Ολλανδία όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της χειμερινής της προετοιμασίας και ανάμεσα στα πρόσωπα του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ υπάρχει κι ένα νέο. Ο Πάολο Φερνάντες είναι ουσιαστικά η πρώτη χειμερινή μεταγραφή της Ένωσης (πολύ πιθανό να είναι και η τελευταία), έστω κι αν οι υπογραφές είχαν πέσει από τον Σεπτέμβριο. Ο Ισπανός άσος ενσωματώθηκε ήδη στη νέα του ομάδα και δείχνει σαν έτοιμος από καιρό γι’ αυτή την πρόκληση, αλλά θα πρέπει περιμένει το πρώτο ματς του νέου έτους για να κάνει το ντεμπούτο του.

Χάρη στον εξαιρετικό προγραμματισμό του καλοκαιριού και την ευστοχία στις μεταγραφές, δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να μην κινηθεί για άλλη προσθήκη τον Ιανουάριο. Εκτός βέβαια κι αν υπάρξει κάποιο απρόοπτο με τραυματισμό ή προκύψει κάποια αποχώρηση που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται πιθανή. Διαφορετικά δύσκολα θα κάνει μεταγραφή η Ένωση, σε μία περίοδο που έτσι κι αλλιώς είναι πάντα ιδιαίτερη και δεν είναι εύκολο να πετύχεις καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που να είναι και διαθέσιμοι.

Διαβάστε επίσης: Το Μουντιάλ των εκπλήξεων: Όσα ζήσαμε και όσα έρχονται (vids, pics)

Στο πρόσφατο παρελθόν βέβαια και συγκεκριμένα από όταν ανέλαβε τα ηνία της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν συνήθως δραστήριοι στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Στις περισσότερες περιπτώσεις επειδή τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί καλά από το καλοκαίρι και έτρεχαν μετά να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Και συνήθως δεν τα κατάφερναν. Τρεις από όλους όσους έφερε τα τελευταία χρόνια όμως η ΑΕΚ, κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά και να μπουν στις καρδιές των φίλων της ομάδας, κάτι που θα επιχειρήσει να κάνει και ο Φερνάντες.

Ο αρχηγός της Νέας Φιλαδέλφειας

Πρώτος και καλύτερος σε αυτή τη λίστα ο νυν αρχηγός της ΑΕΚ. Ο Σέρχιο Αραούχο ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουάριο του 2017. Λίγο η καταγωγή του από την Αργεντινή, λίγο η… άστατη ζωή του στην Ισπανία, που ήταν και ο βασικός λόγος που τον οδήγησε στα Σπάτα, αλλά πολύ περισσότερο η ποδοσφαιρική του αξία, την οποία φρόντισε να δείξει με το «καλημέρα», τον έκαναν να λατρευτεί από την πρώτη στιγμή. Ο «Τσίνο» ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα της ΑΕΚ, έφυγε, γύρισε και ξανά από την αρχή, για να γίνει πλέον μόνιμος κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας.

Το «κομάντο»

Την ίδια περίοδο με τον Αραούχο αλλά λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η ΑΕΚ είχε αποκτήσει έναν Βόσνιο γυρολόγο αμυντικό, που παρά τις καλές συστάσεις για τις ικανότητές του εντός αγωνιστικού χώρο, δεν είχε καταφέρει να στεριώσει πουθενά. Ο λόγος φυσικά για τον Όγκιεν Βράνιες. Το γιατί δεν στέριωσε πουθενά, η ΑΕΚ το κατάλαβε πολύ καλά στα επόμενα χρόνια, αλλά η προσφορά του τον πρώτο 1,5 χρόνο ήταν τεράστια. «Βράχος» στην άμυνα σε Ελλάδα και Ευρώπη, δημιουργώντας μαζί με τον Τσιγκρίνσκι ένα εξαιρετικό δίδυμο που την χρονιά του πρωταθλήματος δέχθηκε μόλις 12 γκολ. Στις δύο επιστροφές του μετά το 2019 που πωλήθηκε στην Άντερλεχτ δεν ήταν ο ίδιος, αλλά έπεσε και σε πολύ κακές περιόδους για την ομάδα.

Η ήρεμη δύναμη

Η πρώτη σούπερ χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ μετά το restart του 2013, έγινε τον Ιανουάριο του 2015 όταν ακόμη η ομάδα αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον έμεινε στην Ένωση για 3,5 χρόνια και μνημονεύεται ακόμη τόσο για την ποιότητά του όσο και για τον εξαιρετικό χαρακτήρα του. «Έδεσε» απίστευτα με τον Αντρέ Σιμόες στη μεσαία γραμμή και έφυγε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2018 έχοντας κατακτήσει ένα Κύπελλο κι ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν είχε μεγάλη συμμετοχή λόγω του σοβαρού του τραυματισμού.

Οι συγκεκριμένοι τρεις είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που μπορούν να λειτουργήσουν ως έμπνευση για τον Φερνάντες. Δεν ήταν οι μόνοι που ήρθαν όμως μεσούσης της σεζόν και πρόσφεραν. Ο Χουλτ, ο Αϊντάρεβιτς κι ο Πέκχαρτ είναι επίσης περιπτώσεις που ο καθένας για τα δεδομένα του και τον ρόλο που είχε βοήθησε την ομάδα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ