«Καμένο» θέμα, τα χρέη και το Γ. Καλαφάτης

«Καμένο» θέμα, τα χρέη και το Γ. Καλαφάτης

Η διαρροή του ενδιαφέροντος σε πολιτικό επίπεδο, τα σενάρια που θέλουν τους επενδυτές να μην αναλαμβάνουν τα χρέη ή έστω μεγάλο μέρος τους και το κόστος του αθλητικού κέντρου.

Η πολιτική έχει εισχωρήσει τόσο έντονα στο ποδόσφαιρο που κάθε τι πλέον απαιτεί φιλτράρισμα. Όπως η ξαφνική διαρροή για το ενδιαφέρον της «Pan Asia Investments» με τη μεσολάβηση του Ταϊλανδού Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Δευτέρα το απόγευμα είναι ότι όλο το θέμα  προέκυψε από την Κυβέρνηση (ενδεχομένως ως μέτρο πίεσης στον Αλαφούζο που δεν είναι και φίλος της) και μάλιστα βγήκε τη συγκεκριμένη στιγμή, επειδή δείχνει να έχει καεί… Η υπόθεση με τους Ασιάτες, δηλαδή, φαίνεται να έχει ήδη πάρει αρνητική τροπή. Πριν καλά καλά μπει στη ζωή μας. Ποτέ μην λες ποτέ, βέβαια, αφού ο Πιεμπονγκσάντ έχει δώσει διορία στον Γιάννη Αλαφούζο έως 15 Μάϊου, ενώ έχει προτείνει αν ξεκινήσουν οι τελικές διαπραγματεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου για να τρέξει ο προγραμματισμός…

Οι πιθανότητες, όπως και να έχει, για να υπάρξει deal δεν είναι πολλές. Λογικό να ρωτούν όλοι το γιατί. Και οι δύο πιθανές απαντήσεις που υπάρχουν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Η μία είναι να έχει όντως βάση η αξίωση του Αλαφούζου για επιπλέον 13 εκατ. ευρώ στην πρόταση 20,5 εκατ.(13 εκατ. η ανταμοιβή, συν τα 7,5 εκατ. ευρώ του Κορωπίου και τα 7 εκατ. ευρώ του τηλεοπτικού συμβολαίου), κάτι που δεν δέχονται οι Ασιάτες με έδρα την Ελβετία και δικηγόρους από την Αγγλία… Το να ζητάει 40 εκατ. ευρώ, ο Αλαφούζος τη στιγμή που έχει τον σύλλογο στο χείλος του γκρεμού, αν μη τι άλλο είναι απαράδεκτο, έως ύποπτο. Είναι άγνωστο, ωστόσο, αν ισχύει η αξίωση ή έστω το ύψος του ποσού (13 εκατ. ευρώ). Από το περιβάλλον του διαψεύδονται όλα, αλλά ο ίδιος δεν έχει πάρει θέση.

Η δεύτερη απάντηση-αιτία του διαφαινόμενου ναυαγίου είναι τα χρέη. Οι αγοραστές φέρονται να ζητούν την ΠΑΕ –στη Σούπερ Λίγκα φυσικά κι όχι στη δεύτερη κατηγορία- απαλλαγμένη από υποχρεώσεις, δάνεια, φόρους… Τι ακριβώς εννοούν το γνωρίζουν οι ίδιοι και ο Αλαφούζος στις επαφές που έγιναν. Ορισμένα σενάρια αναφέρουν ότι δίνουν τα χρήματα στον Αλαφούζο, αλλά δεν αναλαμβάνουν τα χρέη, άλλες ότι δέχονται ένα μέρος τους. Σε κάθε περίπτωση δεν αναλαμβάνουν οτιδήποτε άλλο προκύψει στο μέλλον και για το οποίο δεν είναι ενήμεροι κι αυτό είναι λογικό. Στον αντίποδα, το να δίνουν λεφτά στον Αλαφούζο και να μην παίρνουν τα βάρη της ΠΑΕ μοιάζει παράλογο.

*Για το «Γ. Καλαφάτης» ο Αλαφούζος φέρεται να έχει δώσει έως τώρα 5,5-6 εκατ. ευρώ. Άρα, θεωρητικά έχει όφελος κι από εκεί, αφού οι Ασιάτες του προτείνουν 7,5 εκατ. για τις εγκαταστάσεις. Όσο φυσικά οι δύο πλευρές δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση, τόσο θα ενισχύεται η παραφιλολογία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ