Ολυμπιακός: Η άμυνα φέρνει την επίθεση…

Ολυμπιακός: Η άμυνα φέρνει την επίθεση…

Ο Μίτσελ καλείται να βρει την λύση για το πρόβλημα στο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας. Με τα περιθώρια να έχουν ήδη στενέψει

Όταν ο Ολυμπιακός ταξίδευε για την Ισπανία και την χειμερινή του προετοιμασία μια από τις βασικές δουλειές του Μίτσελ ήταν η άμυνα. Πως δηλαδή θα μπορέσει να βάλει τις βάσεις ώστε ο Ολυμπιακός να μπορεί να «πατά» στο μηδέν στην άμυνα στα ματς που έρχονται. Τα πρώτα δείγματα από τα όσα έγιναν στην Ισπανία τα βλέπουμε στα επίσημα ματς που ακολούθησαν, τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο και τον ΠΑΣ στα Γιάννενα για το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η ομάδα με τους περισσότερους Παγκόσμιους Πρωταθλητές – Εκτός πεντάδας Μπαρτσελόνα και Ρεάλ (pic)

Στο ματς με τον Ατρόμητο μπορεί ο Ολυμπιακός να επικράτησε με το ευρύ 4-1 που τον φέρνει με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου όμως στο πρώτο 45λεπτο δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους Περιστεριώτες που έχασαν τέσσερις ευκαιρίες για γκολ. Στα Γιάννενα μπορεί στο πρώτο ημίχρονο ο Πασχαλάκης να ήταν θεατής όμως από το 60 και μετά είδε την ομάδα του να μην μπορεί να συγκρατήσει την ορμή των γηπεδούχων και να δέχεται δύο γκολ που του στέρησαν δύο πολύτιμους βαθμούς.

Ο Μίτσελ ξέρει πως αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να βρει την ισορροπία στις γραμμές του και να «ασφαλίσει» όσο περισσότερο γίνεται τα μετόπισθεν ώστε να μην είναι τόσο ευάλωτος, τότε δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Η άμυνα θα φέρει την επίθεση και την αντεπίθεση που θέλουν στο μεγάλο λιμάνι ώστε να μπορέσουν να αντιστρέψουν αυτή την άκρως αρνητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα μετά από 14 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Έχοντας να ξεπεράσει όχι μία, αλλά τρεις ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα.

Η δουλειά στην άμυνα που προφανώς ξεκινάει από τον επιθετικό του Ολυμπιακού και καταλήγει στον τερματοφύλακα με την κατανομή των ρόλων και την καλύτερη δυνατή συνεργασία. Ένα στοιχείο που τα τελευταία χρόνια, ειδικά στο πολύ καλό διάστημα της εποχής Μαρτίνς, χαρακτήριζε τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ