Γιατί ο Φερνάντες δεν είναι η μοναδική χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ (vids)

Γιατί ο Φερνάντες δεν είναι η μοναδική χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ (vids)

Τυπικά ανήκει στην ΑΕΚ από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ουσιαστικά όμως ο Τομ Φαν Βέερτ αποτελεί τη δεύτερη χειμερινή μεταγραφή της Ένωσης μαζί με τον Πάολο Φερνάντες.

Αν κάτι κατέστη σαφές με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν το πόσο κόστισε στην ΑΕΚ η απουσία του Τομ Φαν Βέερτ όλο αυτό το διάστημα που ο 32χρονος άσος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Πόσο της έλειψε σε παιχνίδια όπως για παράδειγμα εκείνο στην Τρίπολη με τον Αστέρα, όπου δημιουργήθηκαν ευκαιρίες, αλλά δεν υπήρχε κάποιος να τις κάνει γκολ, με αποτέλεσμα να χαθούν δύο πολύτιμοι βαθμοί. Από το καλοκαίρι του 2021 όταν και ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βόλου, ο ολλανδός επιθετικός έδειξε πως αν μη τι άλλο έχει ιδιαίτερα καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Στην Ένωση όμως δεν είχε την ευκαιρία να το αποδείξει.

Πρόλαβε να παίξει λίγα λεπτά ως αλλαγή στη Λεωφόρο και μετά τραυματίστηκε. Όταν επέστρεψε, έπαιξε και πάλι λίγα λεπτά, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όπου λίγο έλειψε μάλιστα να σκοράρει με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ. Μετά ήρθε η διακοπή και η χειμερινή προετοιμασία που φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά για εκείνον. Στη μετάβαση από τον Βόλο στην ΑΕΚ ήρθε ο τραυματισμός, που δεν αποκλείεται να ήταν και αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού. Άλλοι ρυθμοί στην Ένωση, άλλες απαιτήσεις, άλλη δουλειά. Τώρα ο Φαν Βέερτ μπήκε για τα καλά στο κλίμα. Έβγαλε όλη την προετοιμασία στην Ολλανδία, μυήθηκε για τα καλά στα «θέλω» του Ματίας Αλμέιδα.

Διαβάστε επίσης: Βενιαμίν Αμπόσι: Ο Μπαρτζώκας εμφάνισε το 16χρονο «διαμάντι» του Θρύλου (vid+pics)

Στο πρώτο του παιχνίδι μετά τη διακοπή, ήταν η ώρα για την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός και ταυτόχρονα για το παρθενικό γκολ με τα κιτρινόμαυρα. Μπορεί να ήταν πέναλτι το γκολ του με την Κηφισιά, ήταν όμως τονωτικό για την ψυχολογία του ενώ πολύ θετική σε εκείνο το ματς ήταν και η γενικότερη παρουσία του. Για να φτάσουμε στο παιχνίδι με τη Λαμία όπου μπήκε στον ρόλο που θα τον δούμε κατά κύριο λόγο στην καριέρα του στην ΑΕΚ. Ένας παίκτης που έρχεται από τον πάγκο για να δώσει λύσεις όταν η ομάδα τον έχει ανάγκη.

Πέντε λεπτά χρειάστηκε κόντρα στη Λαμία και μία σεντερφορίσια κεφαλιά για να γίνουν όλα πιο εύκολα. Ακολούθησε άλλη μία, ακόμη πιο δύσκολη αφού… έβαλε και τον προσωπικό του αντίπαλο στα δίχτυα, ενώ ενδιάμεσα είχε δώσει ουσιαστικά και την ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία για το 2-0. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Δύο γκολ ορόσημο για σέντερ φορ και κυρίως στοιχεία που λείπουν από το παιχνίδι της ΑΕΚ. Καλός με το κεφάλι, γρήγορος στην εκτέλεση, εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του. Σέντερ φορ περιοχής. Με τον Φαν Βέερτ στον αγωνιστικό χώρο είναι ξεκάθαρο πως δημιουργούνται άλλες προοπτικές για το παιχνίδι της Ένωσης και αυτό είναι καλό όταν το πράγμα στραβώνει και ο προπονητής ψάχνει κάτι διαφορετικό.

Μπορεί λοιπόν τυπικά η μοναδική μεταγραφή της ΑΕΚ για τον Ιανουάριο να είναι μέχρι τώρα ο… παλιόφιλος από τον Βόλο, Πάολο Φερνάντες, αλλά και ο Φαν Βέερτ σαν μεταγραφή πρέπει να λογίζεται. Αν παραμείνει υγιής και συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, τότε δεν αποκλείεται να βάλει «πονοκέφαλο» στον Αλμέιδα όσον αφορά στην αρχική ενδεκάδα. Αν και ο Αργεντινός είναι δεδομένο πως στηρίζει και πιστεύει πάρα πολύ τον Λιβάι Γκαρσία ως σέντερ φορ, με τον άσο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να τον δικαιώνει για την επιλογή του. Η χρονιά όμως είναι μεγάλη, έρχονται και πλέι οφ, οπότε είναι σίγουρο ότι θα πάρει και ο Φαν Βέερτ τις ευκαιρίες του ως βασικός. Όπως πιθανότατα θα γίνει και απόψε στο ματς με την πρώην ομάδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ