ΑΕΚ: Πορεία προς το νταμπλ, χωρίς κόσμο

ΑΕΚ: Πορεία προς το νταμπλ, χωρίς κόσμο

Η «φιέστα» και το sold out με τον Λεβαδειακό, έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη θλιβερή εικόνα του (σχεδόν) άδειου ΟΑΚΑ, στον ημιτελικό κυπέλλου την ΑΕΛ και στα περισσότερα φετινά ματς. Και όλα αυτά, σε μια ιστορικής σημασίας χρονιά για την ΑΕΚ.

Το… sold out είναι προ των πυλών για το Κυριακάτικο παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, που θα έχει χαρακτήρα φιέστας. Την Πέμπτη (πρώτη ημέρα διάθεσης) μέσα σε λίγες ώρες διατέθηκαν 20.000 εισιτήρια. Οι περισσότερες θύρες του ΟΑΚΑ είναι ήδη πλήρεις. Το πρωί της Παρασκευής (20/04) επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, με τα εκδοτήρια να έχουν «πλημμυρίσει» από το πρωί από φιλάθλους της ΑΕΚ που μετρούσαν αντίστροφα το χρόνο, μέχρι να κρατήσουν στα χέρια τους ένα από τα εναπομείναντα μαγικά χαρτάκια. Ενας μίνι παροξυσμός, που συνεχίζεται…

Απόλυτα λογικό σκηνικό. Η Ένωση είναι μία ανάσα μακριά από το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Διεκδικεί το τρίτο νταμπλ της Ιστορίας της. Το πρώτο μετά από τέσσερις δεκαετίες. Θα δώσει το παρών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε Τελικό Κυπέλλου. Βέβαια, ο κόσμος της δεν έδειχνε να το πιστεύει εξ’αρχής. Δεν ανταποκρινόταν. Δεν γέμιζε όλη τη χρονιά ασφυκτικά το ΟΑΚΑ. Για παράδειγμα, όσον αφορά το πρωτάθλημα, περισσότερος κόσμος έδωσε το παρών στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό (27.106). Όταν η Ένωση υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό παρευρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ 25.156 άτομα και κόντρα στον ΠΑΟΚ 14.056.

Ανεξάρτητα από τα ντέρμπι, μεγάλη ήταν η προσέλευση και την 12η αγωνιστική, στο παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά (20.586). Ωστόσο με αντίπαλο την Κέρκυρα, μονάχα 5.011 Κιτρινόμαυροι ήταν δίπλα στην ομάδα. 6.324 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, 6.014 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, 4.102 με τη Λαμία, 8.315 με τον Αστέρα Τρίπολης, 7.562 με την Ξάνθη, 12.931 με τον Πανιώνιο. Σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 69.618 θέσεων.

Όσον αφορά το Κύπελλο και την αναμέτρηση της Τετάρτης (18/04), τον επαναληπτικό δηλαδή του 2-1 υπέρ της Λάρισας , οι κερκίδες του γηπέδου ήταν απελπιστικά άδειες. Το σκορ δεν ήταν απαγορευτικό, ήταν αναστρέψιμο. Ήταν ένας ημιτελικός Κυπέλλου. Το αποτέλεσμα έδινε το εισιτήριο στον τελικό της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ χρειαζόταν την στήριξη του κόσμου. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επιφύλασσε μια σπουδαία στιγμή. Την επιβράβευση στους παρόντες. «Πρωτάθλημα και Κύπελλο Δικέφαλε Αετέ», φώναξαν όσοι πήγαν στο γήπεδο. Περίπου 10.000 δηλαδή. Οι υπόλοιποι έλαμψαν δια της απουσίας τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ