Ντάμιαν Σιμάνσκι: Το λαβράκι του Ίβιτς που εκτόξευσε ο Αλμέιδα

Ντάμιαν Σιμάνσκι: Το λαβράκι του Ίβιτς που εκτόξευσε ο Αλμέιδα

Στην 100η του συμμετοχή με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Ντάμιαν Σιμάνσκι προσέφερε άλλη μια παράσταση και ο Ματίας Αλμέιδα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Τέτοιες μέρες ήταν τον Γενάρη του 2020, όταν ο Ντάμιαν Σιμάνσκι έπαιρνε τον… δρόμο για την Αθήνα. Ο Ίλια Ίβιτς εντόπισε το λαβράκι στη Ρωσία και την Αχμάτ Γκρόζνι, με την ΑΕΚ να τον κάνει δικό της. Ο Πολωνός δεν άργησε να συστηθεί στο ελληνικό κοινό, οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις του, ενεργοποιώντας και την οψιόν αγοράς του. Η Ενωση έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ από ταμεία της και ο άσος από το Κράσνικ της Πολωνίας έριξε… άγκυρα στη χώρα μας.

Τρία χρόνια μετά ο Σιμάνσκι συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Πολωνός άσος είναι στα high του, έχοντας εξελιχθεί σε ένα υπερπολύτιμο γρανάζι για την καλοκουρδισμένη μηχανή του Ματίας Αλμέιδα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Αργεντινός τεχνικός έχει καταφέρει να εμφανίσει έναν διαφορετικό Σιμάνσκι. Εναν χαφ που κάνει τη διαφορά για τον Δικέφαλο στο χώρο του άξονα.

Διαβάστε επίσης: Σφραγίζει την πρόκριση ο ΠΑΟΚ – Μάχη στην Καλλιθέα

Κάτι που φάνηκε άλλωστε και στο ντέρμπι της Αγιά Σοφιάς με τον Παναθηναϊκό. Εκεί που ο 27χρονος παίκτης κατάπιε μπόλικα χιλιόμετρα, κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη της μεσαίας γραμμής για την ΑΕΚ. Ο Σιμάνσκι ήταν κυριολεκτικά παντού, κάλυψε κάθε κενό και συμπαίκτη του και συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στην στην ανασταλτική λειτουργία της Ενωσης, όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο Πολωνός χαφ κατέγραψε μια μεστή και γεμάτη εμφάνιση, υπενθυμίζοντας τον λόγο που οι άνθρωποι του Δικεφάλου έβαλαν το χέρι στην τσέπη για την απόκτησή του. Η ακρίβεια στις πάσες του ήταν εντυπωσιακή (42/46), ενώ ήταν και ο παίκτης του Δικεφάλου με τις περισσότερες ενέργειες (83) στον αγωνιστικό χώρο της Opap Arena

Παράλληλα, το ντέρμπι με τους «πρασίνους» ήταν ξεχωριστό για τον Ντάμιαν Σιμάνσκι και για άλλον έναν λόγο. Ο Πολωνός άσος κατέγραψε την 100η του συμμετοχή με την κιτρινόμαυρη φανέλα, σε μια ιστορία όπου μετράει 8 γκολ (έχει σκοράρει κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη) και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το «κιτρινόμαυρο» ντεμπούτο του

Η αρχή της «κιτρινόμαυρης» περιπέτειας του Ντάμιαν Σιμάνσκι έλαβε χώρα στο Πανθεσσαλικό. Στις 22 Ιανουαρίου του 2020, η τότε ομάδα του Μάσιμο Καρέρα φιλοξενήθηκε από τον Βόλο, με τον Πολωνό να παίρνει φανέλα βασικού. Ο 27χρονος άσος έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 79 λεπτά, με την ΑΕΚ να φτάνει σε ένα εύκολο τρίποντο (1-3). Ήταν η πρώτη παράσταση του Σιμάνσκι, που με το καλησπέρα, φρόντισε να δείξει τις ικανότητές του και την αξία του.

Ο ρόλος του Αλμέιδα στην εκτόξευσή του

Την εφετινή αγωνιστική περίοδο πολλοί είναι οι πρωταγωνιστές για την ΑΕΚ. Και ένας εξ αυτών είναι ο Ντάμιαν Σιμάνσκι. Η εξέλιξη του Πολωνού τους τελευταίους μήνες είναι εντυπωσιακή, με τον Ματίας Αλμέιδα να προσθέτει κάτι παραπάνω από το λιθαράκι του.

Ο Αργεντινός τεχνικός πίστεψε από την αρχή τον Σιμάνσκι, μετατρέποντάς τον σε έναν σύνθετο μέσο, με πλουραλισμό στο παιχνίδι του. Η μία εντυπωσιακή εμφάνιση διαδέχεται την άλλη για τον 27χρονο άσο που δούλεψε αρκετά για να… ορίζει την κατάσταση στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Εχει καταφέρει να βρίσκεται (σχεδόν) πάντα στο σωστό σημείο, πονοκεφαλιάζοντας κάθε αντίπαλη ομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, όπου και πήρε την ταυτότητα όλων.

Η παρουσία του Σιμάνσκι στο χώρο της μεσαίας γραμμής είναι πλέον αρχοντική, με τον Πελάδο να το πιστώνεται στον μεγαλύτερο βαθμό. Αλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο Πολωνός βρέθηκε στα γήπεδα του Κατάρ. Η εικόνα του υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα ήταν αυτή που του εξασφάλισε το εισιτήριο για το Μουντιάλ.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Ντάμιαν Σιμάσκι κατέθεσε για ακόμη μια φορά τα διαπιστευτήριά του. Ο Πολωνός χαφ είναι από τα πιο σημαντικά «όπλα» της ΑΕΚ, με την απουσία του στην γκέλα με τον ΠΑΣ να κάνει… μπαμ. Την εφετινή σεζόν ο 27χρονος άσος εκτοξεύεται παιχνίδι με παιχνίδι, δικαιώνοντας απόλυτα τον Ματίας Αλμέιδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ