Για αυτό «έδεσε» τον Αλμέιδα η ΑΕΚ: Η ξεχωριστή σχέση εμπιστοσύνης και η… αναγέννηση των «κιτρινόμαυρων»

Για αυτό «έδεσε» τον Αλμέιδα η ΑΕΚ: Η ξεχωριστή σχέση εμπιστοσύνης και η… αναγέννηση των «κιτρινόμαυρων»

Ο Ματίας Αλμέιδα... απογείωσε την ΑΕΚ η οποία και έσπευσε να τον «δέσει» ως το 2028. Πως οδηγήθηκαν στον νέο «γάμο» οι δυο πλευρές.

«Αυτήν τη στιγμή είμαι πιστός σε έναν σύλλογο που μου δίνει φαγητό. Δεσμεύτηκα να υπηρετήσω την ΑΕΚ. Να δώσω την αγάπη που νιώθω για το ποδόσφαιρο. Δεν την παραδίδω εύκολα αυτήν τη θέση. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μείνω στην ΑΕΚ. Εγώ θέλω να μείνω πολύ καιρό εδώ. Θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία της ομάδας, για αυτό δουλεύω. Φεύγω ήδη να πάω να υπογράψω», είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ο Ματίας Αλμέιδα. Τελικά, η… προφητεία δεν άργησε να βγει αληθινή. Ο Πελάδο έδωσε χθες τα χέρια με την Ενωση, επεκτείνοντας το συμβόλαιό του μέχρι και το καλοκαίρι του 2028. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να «δένουν» τον άνθρωπο που επανέφερε την ελπίδα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Τον άνθρωπο όπου οι πάντες πίνουν νερό στο όνομά του.

Ενα νέο deal λοιπόν που επιθυμούσαν διακαώς και οι δυο πλευρές. Τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Ματίας Αλμέιδα. Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με την ομάδα και τον Αργεντινό τεχνικό. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναπτύχθηκαν τέτοιοι ισχυροί δεσμοί που οδήγησαν και σε νέο… γάμο μέχρι το 2028. Όπως είναι λογικό, η ανανέωση του συμβολαίου του «Πελάδο» σκόρπισε αμέτρητα χαμόγελα στις τάξεις των οπαδών της Ενωσης. Από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τον 49χρονο κόουτς ο κόσμος της ΑΕΚ. Μέχρι και σημαίες της Αργεντινής είδαμε να κυματίζουν στην «Αγιά Σοφιά» για χάρη του, ενώ πολλές είναι και οι φορές όπου έχει ακουστεί ρυθμικά το όνομά του.

Διαβάστε επίσης: Πρεσβευτής του Μουντιάλ 2030 ο Ρονάλντο; Οι απαντήσεις της Αλ Νασρ και η… Ελλάδα!

Η μεταμόρφωση και η αναγνώριση

Φυσικά, η εξέλιξη με το νέο συμβόλαιο δεν προκαλεί εντύπωση. Μέσα σε λίγους μήνες ο Ματίας Αλμέιδα έφερε εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Τη Mission Impossible θα λέγαμε: Ξεκόλλησε το «κιτρινόμαυρο» καράβι από τα βράχια. Ο Αργεντινός προπονητής κατάφερε να μεταμορφώσει την ΑΕΚ, βάζοντάς την ξανά στο κόλπο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Με υπομονή και επιμονή ο Αλμέιδα «έφτιαξε» από την αρχή την ΑΕΚ, με τα επιθυμητά αποτελέσματα να κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους. Οι «κιτρινόμαυροι» «πνίγουν» τον αντίπαλο, δημιουργούν πολλές και κλασικές ευκαιρίες και φτάνουν στο τρίποντο. Ασφυκτικό πρέσινγκ και καλό passing game συνθέτουν το σκηνικό, με τον 49χρονο τεχνικό να μην αφήνει τίποτα στην τύχη του, δουλεύοντας την κάθε λεπτομέρεια. Τα πάντα φέρουν την υπογραφή του αρχιτέκτονα από το Αζούλ της Αργεντινής, που παρουσιάζει μια ομάδα που αγκαλιάζει και αναγνωρίζει ο κόσμος.

«Εμένα με τρελαίνει έτσι όπως παίζουμε! Βλέπω την ΑΕΚ και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Μου θυμίζει τη δική μου την ΑΕΚ του 90’», είχε τονίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Από την πρώτη στιγμή, ο Πελάδο «κέρδισε» τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου. Από την πρώτη τους συνάντηση μπήκε το νερό στο… αυλάκι, με τον διοικητικό ηγέτη των «κιτρινόμαυρων» να χαίρεται την εικόνα της Ενωσης στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αλμέιδα έχει επαναφέρει το μέταλλο του νικητή στην Ενωση (νίκες στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ισοπαλία στο Φάληρο), ενώ έχει αλλάξει και το κλίμα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Η νοοτροπία της Δικεφάλου είναι εντελώς διαφορετική, με τους παίκτες του Πελάδο να μάχονται από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί ανάμεσα στην ομάδα  και τον Αλμέιδα είναι κάτι παραπάνω από δυνατή. Εχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Για χρόνια η Ενωση έψαχνε προπονητή που να εμπνέει και να αποδίδει και εντός των τεσσάρων γραμμών. Ο Αργεντινός έχει όλο το «πακέτο» και στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο το γνωρίζουν καλά. Για αυτό άλλωστε έσπευσαν να ανανεώσουν και το συμβόλαιό του. Η ΑΕΚ έχει την χαρά να διαθέτει μια προσωπικότητα που «μετράει» αρκετά τόσο στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, όσο και της Ευρώπης. Μετά από  αρκετές αστοχες επιλογές, βρήκε τον άνθρωπό της και μαζί ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ