ΑΕΚ: Η Νέα Φιλαδέλφεια… βάζει τέλος στα σερί (vids)

ΑΕΚ: Η Νέα Φιλαδέλφεια… βάζει τέλος στα σερί (vids)

Στην «Opap Arena» η ΑΕΚ έσπασε την «κατάρα» κόντρα στον ΠΑΟΚ, έσπασε και το αήττητο του Παναθηναϊκού, δείχνοντας πως τελικά παίζουν και τα… ντουβάρια λίγη μπάλα.

Για κάτι τέτοιες βραδιές όπως της προηγούμενης Κυριακής περίμεναν τόσα και τόσα χρόνια την επιστροφή στο σπίτι οι οπαδοί της ΑΕΚ. Όχι φυσικά για να βλέπουν το ματς να διακόπτεται τρεις και λίγο λόγω καπνογόνων που ανάβουν κάποιοι ανεγκέφαλοι και χαλούν όλη την εικόνα και την ατμόσφαιρα. Αλλά για να παίρνει ματς οριακά όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Ματς που στο ΟΑΚΑ για παράδειγμα θα είχε χάσει πιθανότατα με ένα… κρύο γκολ κάποια στιγμή μέσα στον αγώνα και τώρα θα ήταν εκτός διεκδίκησης τίτλου με τις γνωστές συνέπειες. Γκρίνια, μιζέρια, απογοήτευση κι άντε πάλι από την αρχή. Αν δεν έχεις ομάδα, το νέο γήπεδο από μόνο του δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Αν όμως έχεις, όπως η ΑΕΚ φέτος, τότε και τα… ντουβάρια παίζουν την μπάλα τους και κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.

Διαβάστε επίσης: Ναι ρε παικταρά: Ο Αλέ επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ κι έκανε χατ-τρικ σε επτά λεπτά κόντρα στη Βασιλεία (pic & vid)

Η ιστορία γράφεται ξανά

Με τη νίκη επί των «πράσινων» η Ένωση έφτασε πλέον τις έξι σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος στην «Αγιά Σοφιά» και με συντελεστή γκολ 14-1 (8Χ8 και 19-1 μαζί με το Κύπελλο). Ιωνικός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Λαμία και τελευταίος ο Παναθηναϊκός. Έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ είχε κάνει ξανά τη σεζόν 2017-18 όταν και κατέκτησε τον τίτλο με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της. Τότε μάλιστα είχε φτάσει μέχρι το 7Χ7.

Γεγονός αν μη τι άλλο σπάνιο για την ΑΕΚ του ΟΑΚΑ. Εξίσου σημαντικό για τους «κιτρινόμαυρους» είναι πως με τη δυναμική που τους δίνει το νέο τους σπίτι και η επιστροφή στη γειτονιά τους, καταφέρνουν να βάζουν τέλος σε «κατάρες» και μεγάλα σερί. Πρώτος που έπεσε… θύμα αυτής της νέας συνθήκης ήταν ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ξεχάσει τι θα πει ήττα από την ΑΕΚ. Πέντε χρόνια είχε να χάσει από την Ένωση στην Αθήνα και έχασε στο ματς του πρώτου γύρου με 2-0. Ο Παναθηναϊκός πήγε με τρομερό αήττητο σερί στη Νέα Φιλαδέλφεια και είδε να παίρνει τέλος εξαιτίας του γκολ του Ορμπελίν Πινέδα. Σε λίγο καιρό η ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να βάλει τέλος και σε ακόμη ένα πολύ άσχημο για εκείνη σερί. Εκείνο που την θέλει να μην νικάει τον Ολυμπιακό εδώ και πέντε χρόνια σχεδόν.

Από εκείνο το 2-1 με το γκολ του Γιακουμάκη στο Φάληρο για το πρωτάθλημα και το 2-1 τρεις μέρες αργότερα στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο. Φεβρουάριος του 2018 ήταν τότε, Μάρτιο του 2023 θα τα πουν οι δύο ομάδες ξανά, για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής του δεύτερου γύρου της Super League, με την ΑΕΚ να μην έχει καταφέρει σε όλο αυτό το διάστημα να πάρει νίκη κόντρα στους Πειραιώτες.

Θα μπορέσει να σπάσει και αυτή την «κατάρα»; Θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη για να το μάθουμε, ωστόσο αυτό που είναι αναμφισβήτητο πλέον, είναι το ότι η δυναμική και η αύρα της ΑΕΚ, άλλαξαν εντυπωσιακά από τη στιγμή που άνοιξε τις πύλες της η «Αγιά Σοφιά». Ολόκληρος ο οργανισμός έχει επηρεαστεί θετικά. Σαν να πρόκειται για έναν άλλο σύλλογο κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Αν καταφέρει η ΠΑΕ να βρει λύση και με τους ανεγκέφαλους που κάνουν κακό πρώτα απ’ όλα στην ίδια τους την ομάδα, τότε η νέα της έδρα θα έχει μετατραπεί στο απόλυτο κάστρο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ