Ο Αλμέιδα «έσπασε» την κατάρα: Ο Χιμένεθ, ο Ουζουνίδης και… οι άλλοι

Ο Αλμέιδα «έσπασε» την κατάρα: Ο Χιμένεθ, ο Ουζουνίδης και… οι άλλοι

Τι κατάφερε ο Ματίας Αλμέιδα σε αυτό το πρώτο διάστημα παρουσίας του στην ΑΕΚ και ο... οιωνός που δείχνει τίτλο για τον Αργεντινό.

Το πρώτο μισό της σεζόν ουσιαστικά συμπληρώθηκε (18/36 αγωνιστικές) και η είδηση για την ΑΕΚ είναι το γεγονός πως συνεχίζει να πορεύεται με τον προπονητή που ξεκίνησε το καλοκαίρι. Και όχι απλά συνεχίζει με τον Ματίας Αλμέιδα, αλλά πριν από λίγες μέρες προχώρησε σε πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2028, ανταμείβοντάς τον για την εξαιρετική δουλειά εκείνου και των συνεργατών του που μεταμόρφωσαν την ομάδα μέσα σε λίγους μόλις μήνες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και παίρνοντας ως δεδομένο και αυτονόητο ότι ο «Πελάδο» θα βγάλει τη φετινή σεζόν στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, μπορούμε να πούμε ότι ο 49χρονος τεχνικός «έσπασε» μία κατάρα που είχε δημιουργηθεί. Αυτή που ήθελε την τελευταία τετραετία τον προπονητή που ξεκινούσε τη σεζόν στην ΑΕΚ, να μην προλαβαίνει τον ερχομό του νέου έτους. Για την ακρίβεια, από τότε που ο Δικέφαλος επέστρεψε στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, μόνο δύο φορές διατήρησε τον ίδιο προπονητή με το πέρας του πρώτου εξαμήνου.

Διαβάστε επίσης: Η πιο αμφίρροπη Ευρωλίγκα ever: Ματσάρες, ανατροπές, εκπλήξεις και λάμψη NBA! (vids)

Η εξαίρεση του Μανόλο

Η πρώτη ήταν το 2017-18 όταν ο Μανόλο Χιμένεθ, που είχε αναλάβει από τα μισά της προηγούμενης σεζόν, έμεινε μέχρι το τέλος και οδήγησε την Ένωση στην κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως οιωνός για τον Αλμέιδα το γεγονός ότι ο μοναδικός που έβγαλε σεζόν, πήρε πρωτάθλημα. Ο δεύτερος και τελευταίος πριν τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ που κατάφερε να… γλιτώσει το πρώτο εξάμηνο, ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αλλά δεν άντεξε πολύ καθώς στις 5 Φεβρουαρίου του 2019 παραιτήθηκε.

Από τους «δικούς της Δέλλα και Κετσπάγια, μέχρι το… ανέκδοτο Καρντόσο 

Όλοι οι υπόλοιποι, πριν και μετά από αυτούς τους δύο, χαιρέτησαν πρόωρα. Πρώτος απ’ όλους ο Τραϊανός Δέλλας. Μετά από τα δύο χρόνια σε Γ’ και Β’ Εθνική, ο «Κολοσσός» κλήθηκε να οδηγήσει την ομάδα και στην επιστροφή της στη Super League. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όμως, όπως θα ήθελε ο ίδιος και οι άνθρωποι της ΑΕΚ, αφού το ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα δεν ήταν καλό και ο Δέλλας παραιτήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 2015.

Τη σεζόν 2016-17 το τιμόνι ανέλαβε ένας ακόμη γνώριμος από το παρελθόν της ΑΕΚ. Ο Τιμούρ Κετσπάγια επέστρεψε στην Ένωση, αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή, αλλά ούτε στη δική του περίπτωση πήγαν καλά τα πράγματα και στις 18 Οκτωβρίου του 2016 αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο. Η πιο… ιδιαίτερη περίπτωση από όλες, αλλά και ο ορισμός του «έφυγε νύχτα», ήταν ο Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν πολύ καλός στα λόγια, στην πράξη όμως δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να περάσει στους ποδοσφαιριστές του τη φιλοσοφία του. Έτσι, κατάφερε να απολυθεί πριν καν τελειώσει το καλοκαίρι, στις 26 Αυγούστου, μετά την εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ από την Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20.

Η σεζόν 2020-21 βρήκε τον Μάσιμο Καρέα στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Ιταλός τεχνικός παρέμεινε από το δεύτερο μισό της προηγούμενης – ιδιαίτερης λόγω πανδημίας – σεζόν, έχοντας δείξει κάποια καλά δείγματα το πρώτο διάστημα. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και λίγες μέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2020, στις 22 Δεκεμβρίου, μας αποχαιρέτησε τελικά ο ίδιος. Ο τελευταίος που δεν κατάφερε να στεριώσει, ήταν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός, αν και έμπειρος σε επίπεδο πρωταθλητισμού, δεν άντεξε στην πίεση και αποτέλεσε παρελθόν στις 8 Οκτωβρίου του 2021 μετά από τη νίκη της ΑΕΚ στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού.

Αν όλα πάνε καλά, λοιπόν, ο Αλμέιδα θα είναι ο δεύτερος μετά τον Χιμένεθ που θα ολοκληρώσει σεζόν στον πάγκο της ΑΕΚ επί εποχής Δημήτρη Μελισσανίδη. Μόνο που ο Αργεντινός έχει πλέον προοπτική να συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια στο πόστο του και να γράψει ιστορία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ