Ολυμπιακός: Τα 375 λεπτά του Ροντινέι

Ολυμπιακός: Τα 375 λεπτά του Ροντινέι

Τα πρώτα δείγματα του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ στα 4+1 ματς που έχει αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα

Από την εποχή του Ομαρ Ελαμπντελαουί που ξεχώρισε στην πολύχρονη παρουσία του στο δεξί άκρο της άμυνας των ερυθρολεύκων, ο Ολυμπιακός ψάχνει τον παίκτη που θα τον καλύψει ξανά στον ίδιο και καλύτερο βαθμό. Από το τέλος του Ομαρ από τον Ολυμπιακό και μετά έχουν φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα ουκ ολίγοι δεξιοί μπακ ενώ έχουν βρεθεί και εκ των έσω λύσεις που συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας (σ.σ. Ανδρούτσος, Βρουσάι).

Διαβάστε επίσης: Η εντολή του Μίτσελ και οι σκέψεις για Άρη

Ο Ροντινέι είναι το νέο «στοίχημα» των πρωταθλητών μετά από μια σειρά επιλογών που δεν του βγήκαν είτε μιλάμε για μεγάλα ονόματα όπως ο Ραφίνια και ο Βρσάλικο είτε για περιπτώσεις όπως ο Λαλά και ο Άβιλα που και οι δύο απέτυχαν παταγωδώς παρά τις ευκαιρίες που πήραν.

Στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου ο Ολυμπιακός ελπίζει να βρει, επιτέλους, τον δεξιό μπακ που θα του προσφέρει ξανά την ηρεμία. Την σιγουριά στην άμυνα αλλά και την απαραίτητη επιθετικότητα που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χαρακτηρίζει τα ακραία μπακ.

Και είναι αλήθεια πως τα πρώτα δείγματα του 31χρονου Βραζιλιάνου είναι θετικότατα. Ο Ροντινέι που φρόντισε να δείξει την «δίψα» του για τη νέα πρόκληση της καριέρας του κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα παίζοντας στην Ευρώπη, ερχόμενος από νωρίς τον Δεκέμβριο στον Πειραιά για να μπει στο κλίμα της ομάδας όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Με αποτέλεσμα ο Μίτσελ να μπορεί να τον υπολογίζει βάσιμα από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του Ιανουαρίου όπου ο Βραζιλιάνος είχε δικαίωμα συμμετοχής. Τι μας έχει δείξει λοιπόν ο Ροντινέι στα 375 λεπτά συμμετοχής με τα ερυθρόλευκα; Πώς έχει όλα τα φόντα για να φέρει ξανά την ηρεμία στο δεξί άκρο της άμυνας της ομάδας τόσο με την καλή του ανασταλτική λειτουργία και το δυναμικό παιχνίδι του όσο και με τις συνεχόμενες προωθήσεις του, την καλή τεχνική του κατάρτιση αλλά και τις σέντρες του που έως τώρα τον χαρακτηρίζουν.

Είναι μεγάλη υπόθεση άλλωστε για τον μπακ να μπορεί να αξιοποιεί σωστά τις προωθήσεις του και να έχει καλό πόδι στο γέμισμα. Στοιχείο που είναι αλήθεια πως έχει λείψει το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό.

Ο Μίτσελ προφανώς και είναι ικανοποιημένος από την παρουσία σε όλα τα επίπεδα του Ροντινέι που συν τοις άλλοις έχει μπει στην ομάδα και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και με τον χαρακτήρα του. Τα αποδυτήρια βλέπετε είναι μεγάλο κομμάτι μιας ποδοσφαιρικής οικογένειας.

Τον Βραζιλιάνο τον έχουμε δει έως τώρα με τα ερυθρόλευκα σε 4 ματς πρωταθλήματος, όλα βασικός. Τόσο στο ντεμπούτο του στη Νίκαια με τον Ιωνικό, όσο και με Βόλο και Άρη αλλά και με τον Ατρόμητο που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Μίτσελ παίζοντας για 84 λεπτά.

Έχει επίσης μια συμμετοχή στο κύπελλο παίζοντας ως αλλαγή για 21 λεπτά στο 1-0 επί του Άρη, ενώ στις 5 συμμετοχές του έχει δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει πετύχει και το πρώτο γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού όμως τον σταμάτησε το δοκάρι σε μια πολύ καλή ενέργεια που είχε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Βόλο.

Το δείγμα προφανώς είναι μικρό για ολοκληρωμένη εικόνα για τον Ροντινέι και το κατά πόσον θα μπορέσει να «σπάσει» το κακό σερί στη δεξιά πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού όμως σίγουρα αυτά που μας δείχνει έως τώρα επιτρέπουν την αισιοδοξία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ