ΠΑΟΚ : Στη λίστα με τους πλουσιότερους Ρώσους επιχειρηματίες ο Ιβάν Σαββίδης

ΠΑΟΚ : Στη λίστα με τους πλουσιότερους Ρώσους επιχειρηματίες ο Ιβάν Σαββίδης

Σύμφωνα με το ρωσικό Forbes ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έχει περιουσία που ανέρχεται στα 1,9 δις δολάρια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 53η θέση των πιο πλούσιων Ρώσων.

Στη λίστα με τους πιο πλούσιους Ρώσους βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης. Όπως αναφέρει με σχετικό του δημοσίευμα το ρωσικό «Forbes» η περιουσία του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ ανέρχεται στα 1,9 δις δολάρια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 53η θέση της σχετικής λίστας. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η «εκτόξευση» του Ρώσου επιχειρηματία, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο δεν βρισκόταν ούτε καν μέσα στους 200!

Το μεγάλο deal του Ιβάν

Μία από τις κινήσεις που επέφεραν πολλά εκατομμύρια δολάρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιβάν Σαββίδη ήταν και η πώληση της Donskoy Tabak τον περασμένο Μάρτιο. Η εταιρεία που προχώρησε στην εξαγορά της ήταν η Japan Tobacco που έβγαλε από τα ταμεία της περίπου 1,6 δις δολάρια. Στον όμιλο της Donskoy Tabak ανήκει και η ΣΕΚΑΠ, ο παραγωγός και διανομέας των καπνικών προϊόντων με έδρα την Ξάνθη που ιδρύθηκε το 1975.

Image result for donskoy tabak

Αυτοί που… ξεπέρασαν τον Ιβάν

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ιβάν Σαββίδη μπορεί να «φούσκωσαν» αρκετά, με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται στην 53η θέση των πιο πλούσιων Ρώσων, ωστόσο ακόμη θέλει πολύ… δρόμο για να φτάσει τον πλουσιότερο.

Η πρώτη θέση της λίστας ανήκει στον πρόεδρο της παραγωγού χαλύβδινων προϊόντων NMLK Group, Βλάντιμιρ Λισίν, ο οποίος διαθέτει περιουσία που φτάνει τα 19,1 δισ. δολαρίων. O πλουσιότερος Ρώσος ξεκίνησε ως εργαζόμενος σε ορυχείο της Σιβηρίας για να ενταχθεί αργότερα στη βιομηχανία χάλυβα στην Κεντρική Ρωσία.

Δεύτερος είναι ο Αλεξέι Μορντάσοφ που είναι μέτοχος πλειοψηφίας της χαλυβουρφίας Severstal, με περιουσία 18,7 δισ. δολαρίων και την τριάδα κλείνει ο Λεονίντ Μίκχελσόν, ιδρυτής και πρόεδρος της παραγωγού φυσικού αερίου Novatek, με περιουσία 18 δισ. δολαρίων.

Image result for vladimir lisin

Ρώσικη εκτόξευση

Η εκτόξευση του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ δεν είναι η μοναδική που βλέπει κανείς στο ρωσικό περιοδικό Forbes, μιας και η σχετική έρευνα τονίζει πως μέσα σ’ ένα χρόνο οι περιουσίες των 200 πλουσιότερων Ρώσων αυξήθηκαν κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα πλέον να φτάνουν (πάρτε μία ανάσα) τα 485 δις δολάρια.

Παράλληλα, ο αριθμός των Ρώσων δισεκατομμυριούχων έχει αυξηθεί κατά 29 την τελευταία διετία παρά τις γεωπολιτικές εντάσεις ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση και τις επακόλουθες οικονομικές κυρώσεις. Κόντρα στις κυρώσεις, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων της Ρωσίας αυξήθηκε, από τους 77 το 2016, στους 96 το 2017 και στους 106 φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ