Η δεύτερη καριέρα του Μάνταλου στην ΑΕΚ (vids)

Η δεύτερη καριέρα του Μάνταλου στην ΑΕΚ (vids)

Ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ έχει αφήσει πίσω του τα άσχημα των προηγούμενων χρόνων και εξελίσσεται σε πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα.

«Είναι η χειρότερη χρονιά που έχουμε κάνει όσο είμαι στην ΑΕΚ. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτήν την πορεία. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι, να ζητήσουμε ένα τεράστιο συγγνώμη από αυτούς που αγαπάνε την ομάδα. Είμαι ο άνθρωπος που έχει τις περισσότερες ευθύνες. Να τελειώσει η σεζόν και τις επόμενες μέρες ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πιστέψτε με, θα αναλάβω τις ευθύνες μου με πράξεις και όχι με λόγια. Κάτι δεν πάει καλά, κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες. Τις επόμενες μέρες θα ξέρουν όλοι». Αυτή η δήλωση του Πέτρου Μάνταλου λίγη ώρα μετά και το τελευταίο παιχνίδι της περσινής σεζόν, κόντρα στον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ, είχε θεωρηθεί – και δικαιολογημένα – προάγγελος αποχώρησης από την ΑΕΚ για τον Έλληνα άσο.

Οι μέρες πέρασαν, η… σκόνη έκατσε και μετά και από παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ο Μάνταλος παρέμεινε στην ομάδα, βάζοντας ουσιαστικά έναν όρο. Να μην είναι πια ο αρχηγός της ΑΕΚ. Ούτε καν στην πρώτη πεντάδα. Κι αν για κάποιους αυτό είναι μείζονος σημασίας, για την ψυχολογία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή αποδεικνύεται πως η αφαίρεση του περιβραχιόνιου ήταν μάλλον ευεργετική. Απαλλαγμένος από τα άγχη και τις ευθύνες του αρχηγού, ο φετινός Μάνταλος μοιάζει πιο ήρεμος και απελευθερωμένος από ποτέ. Συμβιβασμένος με τον νέο του ρόλο, αφού δεν είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο ξεκινάει η ενδεκάδα. Αντίθετα, συνήθως καλείται να έρθει από τον πάγκο κι ας μην είναι ούτε καν η πρώτη αλλαγή του Ματίας Αλμέιδα.

Διαβάστε επίσης: «Σημαδεύοντας» τον Μπόλντγουιν…

Ο ίδιος δεν δείχνει να έχει κανένα πρόβλημα με αυτή τη νέα συνθήκη και κάθε φορά που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο έχει να δώσει και κάτι. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων τη Νεάπολη. Πέρα από την ασίστ στον Τσούμπερ που μπορεί να μοιάζει εύκολη, αλλά δεν είναι καθόλου, ειδικά όταν το ματς βρίσκεται στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μάνταλος ηρέμησε το παιχνίδι της ΑΕΚ με την είσοδό του. Ήταν καθοριστικός στο να βάλει μέσα στην περιοχή του τον Ιωνικό η Ένωση και στο τέλος να πάρει μία νίκη που μέχρι το 81’ έμοιαζε χαμένη υπόθεση. Mε τον Ατρόμητο επίσης ήρθε από τον πάγκο και κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Άμραμπατ στις καθυστερήσεις.

Από δική του ασίστ ξεκλείδωσε η ΑΕΚ το παιχνίδι κόντρα στη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα από τα ελάχιστα ματς πρωταθλήματος που – ελέω απουσιών – ξεκίνησε βασικός. Στο Κύπελλο έχει ήδη φτάσει τα τέσσερα γκολ και συνολικά φέτος και στις δύο διοργανώσεις έχει καταγράψει 21 συμμετοχές με πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Το πόσο… μέσα στον νέο του ρόλο βρίσκεται, φάνηκε όταν μετά το ματς με τον Ιωνικό, όπου συμπλήρωσε 300 συμμετοχές με τη φανέλα της ΑΕΚ, ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται.

«Νιώθω χαρούμενος με τον εαυτό μου, γεμάτος αλλά και… πεινασμένος για να κάνω κι άλλες συμμετοχές με την ομάδα. Και να πανηγυρίσω τίτλους. Αυτό μου λείπει περισσότερο απ’ όλα». Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς έχει αλλάξει μέσα σε λίγους μήνες η ψυχολογία του. Φυσικά εύσημα αξίζουν και στον Αλμέιδα που κατάφερε να του δώσει ξανά κίνητρο και να τον κάνει να νιώθει σημαντικός για την ομάδα, σε έναν ρόλο πολύ διαφορετικό από αυτόν που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ