Παναθηναϊκός: Τι σημαίνει η ανανέωση του Αϊτόρ

Παναθηναϊκός: Τι σημαίνει η ανανέωση του Αϊτόρ

Μόνο τα τυπικά απομένουν για να «σφραγιστεί» και επίσημα η ανανέωση του Αϊτόρ Κανταλαπιέρδα με τον Παναθηναϊκό. Ποια η σημασία της συγκεκριμένης κίνησης για το «τριφύλλι»;

Ήταν αναμενόμενο εδώ και αρκετό καιρό, ότι ο πρωταρχικός στόχος του Αϊτόρ, ήταν να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός, ήρθε τελικά σε συμφωνία με τους «πράσινους» και έτσι αυτή τη στιγμή απομένουν μονάχα τα τυπικά της υπόθεσης, ώστε να «σφραγιστεί» η ανανέωση και ο 26χρονος να βάλει την… πένα του σε νέο συμβόλαιο, που θα έχει ισχύ έως και το καλοκαίρι του 2026.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία της Superleague μετά την ισοπαλία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού (pic)

Ήταν μια κίνηση την οποία στον Παναθηναϊκό την προετοίμαζαν καιρό τώρα. Τόσο οι «πράσινοι», όσο και η πλευρά του ποδοσφαιριστή ήθελαν τη συμφωνία. Μπορεί ο Αϊτόρ να βρίσκεται στα «πιτς», λόγω της ρήξης του χιαστού που υπέστη στο ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο ο ρόλος του στον Παναθηναϊκό είναι καταλυτικός, κάτι που αποδείχθηκε στα εννιά παιχνίδια που αγωνίστηκε, μετρώντας σε αυτό το διάστημα 8 γκολ και 2 ασίστ.

Ο Ισπανός ήταν μέχρι εκείνο το σημείο το «Α και το Ω» του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Αυτός που είχε καθορίσει τα περισσότερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Super League. Αναπόφευκτα στο «τριφύλλι» ήξεραν πως η ανανέωση ήταν μονόδρομος.

Έτσι και έγινε, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο μάνατζερ του 26χρονου εξτρέμ, Άλμπερτ Μποτίνες, βρέθηκε στην Αθήνα και επικοινώνησε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά το «χρυσό» deal, το οποίο θα ανεβάσει αρκετά τις απολαβές του Ισπανού, καθώς ο ετήσιος μισθός του αναμένεται να διπλασιαστεί και να «ακουμπήσει» μέχρι και τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ποια είναι ωστόσο η γενικότερη σημασία της ανανέωσης του Αϊτόρ για τους «πράσινους». Ο Ισπανός πρόκειται για τον τρίτο ποδοσφαιριστή κατά σειρά που «δένει» το «τριφύλλι» φέτος. Για την ακρίβεια, πρόκειται για τον τρίτο βασικό ποδοσφαιριστή που ο Παναθηναϊκός ανανεώνει.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Παναθηναϊκός είχε γνωστοποιήσει την ανανέωση του συμβολαίου του Μπαρτ Σένκεφελντ, έως το 2025. Ο Ολλανδός υπαρχηγός του «τριφυλλιού» έβαλε την… πένα του σε νέο συμβόλαιο, με τους «πράσινους» να «σφραγίζουν» έτσι μια και καλή τα μετόπισθεν τους.

Το ίδιο ωστόσο συνέβη και με τον Ρούμπεν Πέρεθ, καθώς και ο Ισπανός χαφ ανανέωσε τον Δεκέμβριο με τον Παναθηναϊκό, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο έως και το καλοκαίρι του 2025.

Έτσι μέσα σε λίγους μόλις μήνες, ο Παναθηναϊκός «ξεμπέρδεψε» με τρία βασικά θέματα, βγάζοντας από νωρίς τρία «αγκάθια» που θα μπορούσαν ακόμα και να του… τινάξουν την επόμενη σεζόν, πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η φετινή.

Στο «τριφύλλι» δείχνουν από νωρίς ότι θέλουν να δώσουν συνέχεια στη φετινή σεζόν, η οποία μοιάζει να είναι και η πρώτη μετά από πολλά χρόνια, στην οποία ο Παναθηναϊκός κάνει κανονικό πρωταθλητισμό.

Κινήσεις σαν και αυτές το αποδεικνύουν και ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ότι για να δώσει συνέχεια σε αυτό που χτίζει, πρέπει πρώτα να κρατήσει τους ήδη υπάρχοντες πυλώνες της ομάδας…

Ένας τέτοιος είναι φυσικά και ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο Έλληνας χαφ που βρίσκεται στη Λεωφόρο από το 2016, δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιο του το οποίο λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο. Σίγουρα στον Παναθηναϊκό θέλουν ο Κουρμπέλης να είναι ο επόμενος και να ακολουθήσει τον δρόμο των τριών που ανανέωσαν.

Ήδη έχουν γίνει επαφές με τον Έλληνα χαφ για νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στα «πράσινα» έως το 2026. Ωστόσο ακόμα δεν έχει βρεθεί η «χρυσή» τομή, κάτι που σημαίνει ότι ο Έλληνας μέσος εξακολουθεί να έχει το ελεύθερο να διαπραγματευτεί με όποιον σύλλογο θέλει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ