«Για δεύτερη φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετωπίζει ψευδείς κατηγορίες και αθωώνεται»

«Για δεύτερη φορά ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετωπίζει ψευδείς κατηγορίες και αθωώνεται»

To κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων XINHUA έκανε εκτενή αναφορά σε δημοσίευμά του στην απαλλακτική απόφαση του Αρείου Πάγου για τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πριν από περίπου ένα μήνα ο Άρειος Πάγος με απόφασή του απάλλαξε οριστικά και αμετάκλητα τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τα «στημένα», αλλά ακόμη και για την αρχική πλημμεληματική κατηγορία περί «σύστασης και συμμορίας», ενώ την Παρασκευή (13/04) με ομόφωνη απόφασή το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά αποφάσισε να μην επικυρώσει τη διάταξη που εξέδωσε η εισαγγελέας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, με την οποία προτεινόταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον ισχυρό άνδρα των Ερυθρόλευκων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, XINXUA, το οποίο απευθύνεται σε πάνω από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και αποτελεί την πλέον αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης στη χώρα και συνολικά στην Ασία, έκανε εκτενή αναφορά στην απαλλακτική απόφαση του Αρείου Πάγου για τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού σε δημοσίευμά του την Τρίτη (17/04), τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Έλληνας επιχειρηματίας αντιμετώπισε ψευδείς κατηγορίες και αθωώθηκε!

Το εντυπωσιακό που επισημαίνεται στο δημοσίευμα, είναι ότι πριν ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είχε διωχθεί ή καταδικαστεί ποτέ και για οτιδήποτε. Μία σημείωση που έχει το ενδιαφέρον της και εξηγεί πολλά από τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 7,5 χρόνια στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μία σημείωση που αποδεικνύει έστω και εμμέσως πως όσα γίνονται, μάλλον δεν είναι τυχαία. Και έχουν άμεση σχέση με τον Ολυμπιακό. Διότι η παρουσία του Μαρινάκη στον σύλλογο του Πειραιά είναι αυτή που «ενοχλεί»…

Αναλυτικά το δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου αναφέρει τα εξής:

«Το Ανώτατο Ελληνικό Δικαστήριο απάλλαξε πλήρως τον Ευάγγελο Μαρινάκη

Η παρατεταμένη έρευνα για τη φερόμενη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο τελειώνει οριστικά με το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα να απορρίπτει τέσσερις κατηγορίες εναντίον του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στον 50χρονο επιχειρηματία είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για εκβιασμό, εμπρησμό, απάτη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση από το Εφετείο Αθηνών τον Νοέμβριο. Ωστόσο, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου επιβεβαίωσε πλήρως τη θέση του Μαρινάκη, ο οποίος εξ’αρχής αρνήθηκε οποιοδήποτε αδίκημα, διατρανώνοντας την αθωότητά του από οποιεσδήποτε συκοφαντικές ή παραπλανητικές επιθέσεις οι οποίες προσπαθούν να βλάψουν την εικόνα του.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο γνωστός Έλληνας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης και ποδοσφαιρικών συλλόγων αντιμετώπισε ψευδείς κατηγορίες.

Το 2011, κάτω από την «καταιγίδα» του σκανδάλου Koriopolis, ο Μαρινάκης κατηγορήθηκε για μια σειρά κακουργηματικές κατηγορίες, ωστόσο αποδείχθηκε αθώος, καθώς οι ισχυρισμοί εναντίον του ήταν νομικά αβάσιμοι, χωρίς αξία, αποκλείοντας τη δυνατότητα ακρόασης.

Σε δήλωσή του ο Μαρινάκης τόνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τη Νότιγχαμ Φόρεστ και να διεξάγει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με αρχές και επαγγελματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν αναλάβει την κυριότητα του Ολυμπιακού το 2010, ο Μαρινάκης δεν είχε ποτέ καταδικαστεί σε καμία δικαιοδοσία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ