Ο Λιβάι, τα ρεκόρ και η… ουρά από μνηστήρες

Ο Λιβάι, τα ρεκόρ και η… ουρά από μνηστήρες

Με σπασμένα φρένα συνεχίζει ο Λιβάι Γκαρσία. Ο νεαρός άσος κάνει παπάδες και στην ΑΕΚ «τρίβουν» τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Στο ίδιο έργο θεατές. Αλλο ένα πάρτι στην «Αγιά Σοφιά». Αλλη μία νίκη με το ίδιο σκορ (3-0). Η ΑΕΚ σκόρπισε στους τρεις ανέμους και τον Λεβαδειακό, έχοντας σε εξαιρετικό απόγευμα τον… συνήθη ύποπτο. Τον παίκτη που έγινε φορ σε ένα καλοκαίρι, κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο λόγος φυσικά για τον Λιβάι Γκαρσία.

Ο νεαρός άσος συνεχίζει να σπέρνει τον φόβο και τον τρόμο με τις εμφανίσεις του. Με την Ενωση να έχει… κολλήσει, ο Λιβάι έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στη συνέχεια και σε ένα καθοριστικό σημείο, τελείωσε την υπόθεση τρίποντο για τους «κιτρινόμαυρους». Πήγε… βόλτα τον Τζημόπουλο, κέρδισε πέναλτι και αποβολή, με τον Δικέφαλο να «καθαρίζει» το ματς.

Διαβάστε επίσης: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Νταντσένκο – Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το περιστατικό

Με λίγα λόγια, ο Γκαρσία έκανε τα πάντα για την ΑΕΚ. Σε ακόμη ένα παιχνίδι της εφετινής αγωνιστική περιόδου. Ο Λιβάι δεν σταματά να δικαιώνει τον Ματίας Αλμέιδα, για την απόφαση μεταφοράς του στην κορυφή της κιτρινόμαυρης επίθεσης. Ουσιαστικά, η έμπνευση του Αργεντινού τεχνικού αναγέννησε τον 25χρονο, που κάνει πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο.

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που πιστεύω ότι πρέπει να… εκραγεί. Έχει τεράστια δυναμική στη φυσική του παρουσία, στο σουτ που έχει, στο άλμα του. Όλο αυτό ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί 100%. Τη μέρα που θα γίνει αυτό θα μιλάμε για έναν διαφορετικό παίκτη από τους υπόλοιπους είχε δηλώσει ο Ματίας Αλμέιδα που έβλεπε πιο μπροστά από όλους. Φυσικά, ο Αργεντινός προπονητής της Ενωσης δεν ξύπνησε ένα πρωί και σκέφτηκε να κάνει φορ τον Γκαρσία. Είδε και δοκίμασε πράγματα στις προπονήσεις. Και οι εμφανίσεις του άσου από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έδωσαν λίγη παραπάνω… τροφή για σκέψη. Ο νεαρός παίκτης είναι από τους πιο χαρισματικούς παίκτες της ΑΕΚ. Από τους λίγους που ξεχώριζαν στα περσινά και προπερσινά ναυάγια της ομάδας. Ενας παίκτης που μπορεί και πηδάει στον… Θεό για μια κεφαλιά. Που διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, έχει την «έκρηξη» στο ρεπερτόριο του και διακρίνεται για τα τελειώματά του. Εχει δηλαδή όλο το «πακέτο».

Τα 11 πρωταθληματικά γκολ και ο… Πόνσε

Ο Λιβάι Γκαρσία οδηγεί εκ του ασφαλούς την ΑΕΚ στην προσπάθεια για επιστροφή στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο εκρηκτικός άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν σταματιέται και με τα 11 γκολ που έχει σημειώσει (σε 61 τελικές), κατέχει την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ της Super League.

Ο 25χρονος παίκτης έχει εκτοξευτεί υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Ο Λιβάι έχει ισοφαρίσει την περσινή επίδοση του Σέρχιο Αραούχο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και βάζει πλώρη για το επίτευγμα του Εζέκιελ Πόνσε.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2018-2019, ο νεαρός επιθετικός της ΑΕΚ είχε στείλει 16 φορές την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, σε 27 αγώνες της Super League. Με τον Λιβάι να… πετάει σε κάθε παιχνίδι, δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν το ρεκόρ του Αργεντινού επιθετικού.

Προμηνύεται χαμός το καλοκαίρι

Ασφαλώς, τα όσα απίστευτα κάνει με την κιτρινόμαυρη φανέλα δεν περνούν απαρατήρητα από τους «μεγάλους» της Ευρώπης. Ο Λιβάι έχει πάρει το… όπλο του και το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το συμβόλαιο του 25χρονου με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται το 2025 και είναι δεδομένο πως θα «σπάσουν» τα τηλέφωνα στα γραφεία της Νέας Φιλαδέλφειας. Ήδη, τα μάτια των Ντόρτμουντ, Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα και Βόλφσμπουργκ είναι στραμμένα στον νεαρό άσο, που σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Με τη σεζόν να έχει ακόμα αρκετό δρόμο, ο Λιβάι δεν αποκλείεται να εκτοξεύσει και άλλο τη χρηματιστηριακή του αξία. Η Μπεϊτάρ έχει στην κατοχή της το 40% του ποδοσφαιριστή και ουσιαστικά, θα πρέπει να «σκάσει» πρόταση με πολλά μηδενικά για να ανάψει το πράσινο φως της παραχώρησης η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Σε beast mode ο Λιβάι Γκαρσία, δεν σταματά να κάνει άνω-κάτω τις αντίπαλες άμυνες. Το τρικ του Ματίας Αλμέιδα έχει πιάσει τόπο, με την ΑΕΚ να φουλάρει για την επιστροφή στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ