Η απόφαση για τον Χουάνγκ, το δίλημμα για Κασάμι – Σαμασέκου, αλλά και ο Ραμόν που άλλαξε τα δεδομένα

Η απόφαση για τον Χουάνγκ, το δίλημμα για Κασάμι – Σαμασέκου, αλλά και ο Ραμόν που άλλαξε τα δεδομένα

Ο Μίτσελ ετοιμάζει τον Χουάνγκ για βασικό στη Λαμία, προβληματίζεται για τον παρτενέρ του, ενώ παράλληλα σκέφτεται να διατηρήσει βασικό τον Ραμόν.

Η προετοιμασία για την τελευταία κρίσιμη 4άδα αγώνων έως το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ξεκίνησε χθες για τον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ να στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον δεύτερο σε συμμετοχές (34, 35 ο Ελ Αραμπί) και πρώτο σε αγωνιστικά λεπτά (2.796) ποδοσφαιριστή του. Τον Γιαν Εμβιλά.

Ο Γάλλος είναι τιμωρημένος κι έτσι ο Μίτσελ είναι αναγκασμένος να βρει τον αντικαταστάτη του. Με τον Ισπανό να έχει δύο επιλογές στα χέρια του. Η πρώτη είναι ο Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ελβετός δεν είναι καθαρός αμυντικός μέσος, αλλά είναι δυνατός, σκληρός, καλός με την μπάλα στα πόδια και τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν κατά κύριο λόγο στο «6», στη Βασιλεία. Μάλιστα, το ότι τον χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αφήνοντας στον πάγκο τον Σαμασέκου, ίσως ήταν ένα δείγμα για το τι σκέφτεται.

Διαβάστε επίσης: ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στο κλειστό του Αγίου Θωμά: «Επιθέσεις οπαδών σε αστυνομικές δυνάμεις, τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί»

Από την άλλη, στο μυαλό του 59χρονου τεχνικού είναι και ο αμυντικός μέσος από το Μαλί. Ο Αφρικανός δεν ήταν καλά ψυχολογικά μετά το αυτογκόλ στην OPAP Arena, στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μίτσελ δεν τον πιστεύει. Ή ότι μια κακή στιγμή μπορεί να αλλάξει τελείως το στάτους του.
Ο Ισπανός δεν έχει καταλήξει ακόμη. Δεν έχει αποφασίσει ποιος εκ των Σαμασέκου ή Κασάμι «ταιριάζει» περισσότερο με τον Ινμπόμ Χουάνγκ, που θεωρείται βέβαιο ότι χρησιμοποιηθεί στο «8», παρά το γεγονός ότι έφυγε με ενοχλήσεις και μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η συνύπαρξη Κασάμι, Σαμασέκου στην αρχική ενδεκάδα θα μπορούσε να αποτελέσει λύση, αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα αφήσει εκτός τον Χουάνγκ. Και εάν αυτό ισχύσει, τότε δεν αποκλείεται ο Αφρικανός μέσος να είναι αυτός που θα έχει το προβάδισμα για την 11άδα. Για δύο λόγους: Πρώτον, διότι και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Μίτσελ τον χρησιμοποίησε καθαρά στο «6» και δεύτερον, διότι εδώ και εβδομάδες δείχνει να έχει αποφασίσει πως ο Κασάμι είναι αντι-Χουάνγκ και τον χρησιμοποιεί κατά κόρον ως box to box και στις προπονήσεις.

Από την άλλη, μπορεί ο Αφρικανός να είναι πιο εκρηκτικός και γρήγορος, αλλά με την μπάλα στα πόδια δεν μπορεί να κάνει όσα ο Ελβετός. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που ο Μίτσελ το λαμβάνει υπόψη. Και όπως όλα δείχνουν, έως την τελευταία στιγμή θα αμφιταλαντεύεται…

Ο ΡΑΜΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ…

Ένα άλλο θέμα που προκαλεί «πονοκέφαλο» στον Μίτσελ είναι το θέμα του αριστερού μπακ. Ο Ρέαμπτσιουκ εξέτισε την τιμωρία του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση της Λαμίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εξασφαλισμένη θέση στα πλάνα του Μίτσελ. Και ρόλο σε αυτό έπαιξε η εμφάνιση του Ραμόν στο παιχνίδι με την ομάδα του Αγρινίου.
Στην παρθενική του παρουσία στη βασική 11άδα του Ολυμπιακού ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ καλός. Είναι εμφανές ότι ακόμη «ψάχνεται» για τον τρόπο παιχνιδιού της νέας του ομάδας, αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Αυτό που δεν αλλάξει είναι ότι ο 21χρονος αριστερός μπακ είναι μια μόνιμη απειλή στα άκρα. Γρήγορος, δυνατός, με αστείρευτες δυνάμεις και δυναμισμό σε όλες τις ενέργειές του, αμυντικές και επιθετικές. Και επειδή η εμφάνισή του προσέδωσε φρεσκάδα και κάτι διαφορετικό από ό,τι είχαμε συνηθίσει, ο Ισπανός τεχνικός το σκέφτεται σοβαρά να τον ρίξει στη μάχη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ