Η «διαβολοβδομάδα» που κρίνει την κορυφή για την ΑΕΚ

Η «διαβολοβδομάδα» που κρίνει την κορυφή για την ΑΕΚ

Πρόγραμμα... βουνό στον δρόμο για την κορυφή. Τρεις μάχες σε μια εβδομάδα για την ΑΕΚ. Τρεις μάχες που θα κρίνουν πολλά.

Μετά και την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, τα πάντα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Μέσα σε μια στιγμή και μετά από σειρά εγκληματικών παραλείψεων, 57 αθώες ψυχές «πετάξαν» για τον ουρανό, με την Ελλάδα να πενθεί τον άδικο χαμό τους.

Υπό την βαριά και ασήκωτη σκιά του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και της ανθρώπινης τραγωδίας, η μπάλα θα κυλήσει ξανά στο χορτάρι το προσεχές Σαββατοκύριακο. Τα δεδομένα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχουν αλλάξει πλέον, καθώς προστέθηκε στο πρόγραμμα άλλη μια δυνατή αναμέτρηση.

Διαβάστε επίσης: Μέτοχοι σε ομάδα του MLS τα αδέρφια Αντετοκούνμπο

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων στέλνει ξανά στο γήπεδο του Περιστερίου Ατρόμητο και ΑΕΚ. Ο αγώνας των δυο ομάδων θα διεξαχθεί κανονικά, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν πλέον μπροστά τους ένα πρόγραμμα-βουνό.

Ουσιαστικά, στο καλεντάρι της ΑΕΚ προστέθηκε άλλος ένας «πονοκέφαλος». Σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Στην τελική ευθεία για τα playoffs. Μια εβδομάδα απέμεινε για το τέλος της regular season. Μια πραγματική διαβολοβδομάδα για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Δικέφαλος βρίσκεται στην 2η θέση και στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έχοντας τρεις μάχες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αρχικά, η Ενωση, επισκέπτεται την Κυριακή (5/5) το Γεντί Κουλέ για την «δοκιμασία» με τον ΟΦΗ. Η εξοδος της ΑΕΚ μόνο εύκολη δε θα είναι, καθώς θα βρει απέναντί της το καλοδουλεμένο σύνολο του Νταμπράουσκας. Ο Λιθουανός συμμάζεψε την κατάσταση στους Κρητικούς, που έχουν καταφέρει να δυσκολέψουν όλους τους «μεγάλους».

Στο Γεντί Κουλέ η ΑΕΚ τα βρίσκει σκούρα (3-3 την περσινή σεζόν), ενώ ο παράγοντας απουσιών αναμένεται να κάνει πιο δύσκολο το έργο των «κιτρινόμαυρων». Με τους τραυματίες Λιβάι Γκαρσία και Τομ Φαν Βέερτ στα πιτς και τον Σέρχιο Αραούχο καθηλωμένο στην Αθήνα λόγω τιμωρίας, ο Ματίας Αλμέιδα ξεμένει από λύσεις στην κορυφή της επίθεσης. Πιθανότατα, ο Στίβεν Τσούμπερ θα κληθεί να μπει στα παπούτσια των απόντων, ενώ στη λίστα με τα προβλήματα θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το όνομα του τιμωρημένου Ντάμιαν Σιμάνσκι.

Μετά τον ΟΦΗ, σειρά παίρνει ο Ατρόμητος για την ΑΕΚ. Την Τετάρτη στις 8 Μαρτίου, η Ενωση θα κατηφορίσει στα δυτικά προάστια, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που την έφερε στα όρια της στη Νέα Φιλαδέλφεια (1-0). Η έξοδος στο Περιστέρι είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη, ενώ μην ξεχνάμε πως από το γήπεδο του Ατρομήτου δεν «πέρασαν» τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ. Βέβαια, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στα δύσκολα και διαθέτει όλα τα φόντα για να δραπετεύσει με το τρίποντο.

Τελευταίος «σταθμός» πριν την επόμενη πίστα του εφετινού πρωταθλήματος, το ντέρμπι της Opap Arena με τον Ολυμπιακό. Την Κυριακή (12/3) η ΑΕΚ θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τους «ερυθρολεύκους», σε ένα ματς που ενδέχεται να πάρει μορφή… δήλωσης για τον τίτλο. Μένει να φανεί αν στο ραντεβού με την ομάδα του Μίτσελ, θα είναι διαθέσιμος για την Ενωση ο πρώτος σκόρερ της. Ο Λιβάι Γκαρσία.

Δύο εκτός έδρας δοκιμασίες και ένα ντέρμπι στην Αγιά Σοφιά περιλαμβάνει το… μενού του Μαρτίου για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θέλει να επιστρέψει στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι τρεις μάχες σε μια εβδομάδα, θα παίξουν ξεχωριστό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ