Το «show me the money» του Αλαφούζου που στέλνει το μπαλάκι στη μεριά του Πιεμπονγκσάντ

Το «show me the money» του Αλαφούζου που στέλνει το μπαλάκι στη μεριά του Πιεμπονγκσάντ

Η κίνηση... ματ του Γιάννη Αλαφούζου, που έβγαλε στη δημοσιότητα την επιστολή προς τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος καλείται να εμφανίσει τα 27 εκατομμύρια που έχει υποσχεθεί.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε κρατήσει ήπια στάση όλο το προηγούμενο διάστημα και από τη μέρα που βγήκε προς τα έξω η πρόταση της PAN ASIA για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού προσπαθούσε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην βγάζει προς τα έξω το παραμικρό, παρά μόνο κάποιες διαρροές. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πληροφόρηση ερχόταν από την πλευρά των Ασιατών, αλλά ακόμα και από την κυβέρνηση, η οποία ήταν ενήμερη για το ενδιαφέρον.

Ο Αλαφούζος ήθελε μέσω των ραντεβού που έκανε με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να είναι 100% σίγουρος για τις προθέσεις του και να επιβεβαιώσει πως πρόκειται και για σοβαρό επενδυτή και για μια πρόταση που θα είναι προς όφελος του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, επειδή έχει δει πολλά να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με υποψήφιους επενδυτές (και όχι μόνο στον Παναθηναϊκό), ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ακόμα και τώρα θέλει πρώτα να δει τα χρήματα.

Γι’ αυτό και στην επιστολή του προς την πλευρά του Ταϋλανδού επιχειρηματία ζητάει να μπουν χρήματα απευθείας στην ΠΑΕ, μέσω της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου. Και συγκεκριμένα, τα 27 εκατομμύρια ευρώ που έχει προτείνει η πλευρά της PAN ASIA (13 στον Αλαφούζο, 7 για το προπονητικό κέντρο και 7 λόγω των δεσμευμένων χρημάτων που υπάρχουν από το τηλεοπτικό συμβόλαιο).

Με λίγα λόγια ο Αλαφούζος λέει στον συνομιλητή του αυτό που οι Αμερικάνοι αποκαλούν «Show me the money». Και όχι προς τον ίδιο, δηλαδή να… τσεπώσει ο Αλαφούζος 27 εκατομμύρια και να παραδώσει την ομάδα, αλλά προς τον σύλλογο. Δηλαδή να μπουν αυτά τα 27 εκατομμύρια απευθείας στην ΠΑΕ, αποτελώντας την εγγύηση πως όλα θα πάνε καλά.

Επί της ουσίας, πρόκειται για κίνηση – ματ του Αλαφούζου, που το κάνει αυτό δημόσια, βγάζοντας προς τα έξω την επιστολή, για να μην υπάρχουν σκιές γύρω από τη συμφωνία. Και πετάει το μπαλάκι στην απέναντι πλευρά, σε αυτή του Παϊρότζ, που καλείται πλέον να αποδείξει εμπράκτως όλα όσα έχει υποσχεθεί στα ραντεβού και στις επιστολές.

Πως το fund το οποίο εκπροσωπεί μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τον Παναθηναϊκό στην επόμενη μέρα και πως δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις και του ίδιου και των συνεργατών του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ