ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3: Με… σκριν του Διαμαντόπουλου

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3: Με… σκριν του Διαμαντόπουλου

Βόλτα της ΑΕΚ στο Ηράκλειο. Ευκολη νίκη με 3-0 για τους «κιτρινόμαυρους». Επιθετικό φάουλ το δεύτερο γκολ του Αμραμπατ, έκλεισε τα μάτια ο Διαμαντόπουλος.

Ευκολο έργο είχε στο «Γεντί Κουλέ» η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα, επικρατώντας με 3-0 του ΟΦΗ.

Βέβαια, σε άλλο ένα ματς, δεν έλειψε το διαιτητικό… δώρο για την Ενωση. Καθαρό επιθετικό φάουλ του Βίντα στο δεύτερο γκολ του Αμραμπατ, με τον Διαμαντόπουλο να κλείνει τα μάτια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κιτρινόμαυρους» ο Μαροκινός, σημείωσε δύο τέρματα κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Γκατσίνοβιτς έγραψε το 3-0, σε μια φάση που ξύπνησε μνήμες από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Μετά και το εύκολο διπλό στην Κρήτη, η ΑΕΚ ανέβηκε στην κορυφή με 56 πόντους και περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό. Από την άλλη, ο ΟΦΗ παρέμεινε 9ος με 26 βαθμούς.

Ελυσε τον γόρδιο δεσμό ο Αμραμπατ

Με τους Μάνταλο και Τσούμπερ στη γραμμή κρούσης «κατέβηκε» η ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ».

Στα πρώτα λεπτά οι δυο ομάδες δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, με την Ενωση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στο 12ο λεπτό, οι κιτρινόμαυροι αναπτύχθηκαν εξαιρετικά, χάνοντας και την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Ο Τσούμπερ εκτέλεσε από καλή θέση, αλλά στη συνέχεια δόθηκε οφσάιντ.

Εξι λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ απείλησε με τον Ντίκο. Η κεφαλιά του 30χρονου πέρασε δίπλα από την εστία του Αθανασιάδη. Στο 22′ ο Μαντάς μπλόκαρε την κεφαλιά του Μαντά, ενώ στο 26′ έσωσε ξανά την εστία των Κρητικών. Τρομερή μπαλιά του Ρότα για τον Γκατσίνοβιτς και φοβερή απόκρουση του Μανδά στο σουτ του Σέρβου χαφ.

Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και στο 36′ ο Τσούμπερ βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ. Από θέση βολής, ο Ελβετός σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει στον Διαμαντή.

Ενα λεπτο πριν την συμπλήρωση των 45′ η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Υπεροχη κομπίνα από τον Μάνταλο σε εκτέλεση φάουλ, έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Κρητικών. Ο Αμραμπατ έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε και στον Πασαλίδη και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο ΟΦΗ έχασε διπλή ευκαιρία. Ο Μπάκιτς σούταρε από εξαιρετική θέση, αλλά ο Αθανασιάδης έσωσε με τα πόδια. Και στη συνέχεια, ο Ελληνας τερματοφύλακας κατέβασε ρολά σε προσπάθεια του Μπαλογιάννη.

Δώρο Διαμαντόπουλου και περίπατος

Με το καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της. Ασυνεννοησία στην άμυνα του ΟΦΗ, ο Πασαλίδης έδιωξε άσχημα και ο Αμραμπατ σούταρε με τη μία και σκόραρε. Ενα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, καθώς στη φάση έχει κάνει επιθετικό φάουλ ο Βίντα. Παρόλα αυτά, ο Διαμαντόπουλος δεν έδειξε να… συγκινείται.

Στο 55′ ο Μπάγιτς προσπάθησε να σημειώσει το γκολ της χρονιάς. Από το κέντρο πήγε να κρεμάσει τον Αθανασιάδη, με τον Ελληνα γκολκίπερ να διώχνει. Στο 57΄αστόχησε από ευνοϊκή θέση ο Ντίκο, ενώ στο 59΄απείλησε ο Πινέδα για την ΑΕΚ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκατσίνοβιτς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Εντυπωσιακή ενέργεια από τον Μάνταλο, πάσα πάρε-βάλε στον Γκατσίνοβιτς και υπέροχο τελείωμα για το 0-3 της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον Ματίας Αλμέιδα να ξεκουράζει βασικά γρανάζια. Η Ενωση διαχειρίστηκε τα εναπομείναντα λεπτά, φτάνοντας σε δεύτερο διαδοχικό τρίποντο.

ΟΦΗ: Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Θοράρινσον, Λάρσον (88′ Μαρινάκης), Μπαλογιάνης (66′ Μπιφουμά), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπάκιτς (88′ Τσιλιανίδης), Τοράλ (66′ Μοσκέρα), Ντίκο (74′ Γκρόνινγκ).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (78′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (76′ Φράνσον), Μάνταλος (81′ Σιντιμπέ), Τσούμπερ (81′ Φαν Βέερτ).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ