Ο Τσούμπερ είναι εδώ για την ΑΕΚ την ιδανική στιγμή (vids)

Ο Τσούμπερ είναι εδώ για την ΑΕΚ την ιδανική στιγμή (vids)

Για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν ο Στίβεν Τσούμπερ έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας πως έχει επιστρέψει για τα καλά.

Ο Λιβάι Γκαρσία τραυματίστηκε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και η ΑΕΚ αναγκάστηκε να πάει χωρίς καθαρό επιθετικό στην πιο κομβική εβδομάδα της φετινής σεζόν. Ο Φαν Βέερτ επέστρεψε από τραυματισμό και δεν ήταν έτοιμος για ενδεκάδα, ο Αραούχο, που ήταν τιμωρημένος με τον ΟΦΗ, έχει καθιερωθεί πια σε άλλο ρόλο και έτσι ο κλήρος έπεσε στον Στίβεν Τσούμπερ.

Ο Ελβετός άσος κλήθηκε να μπει στα… παπούτσια του Λιβάι και το έκανε και με το παραπάνω. Στο Ηράκλειο μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν εξαιρετικός αφού ανταποκρίθηκε σε όσα του ζήτησε ο Ματίας Αλμέιδα ενώ στο Περιστέρι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Χάρη στο δικό του γκολ, οι «κιτρινόμαυροι» απέδρασαν από μία πολύ δύσκολη έδρα στην οποία άφησαν βαθμούς ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία μετά τη νίκη της ΑΕΚ στο Περιστέρι

Αυτό ήταν μόλις το δεύτερο γκολ του Τσούμπερ στη σεζόν, αλλά εξίσου πολύτιμο ήταν και το πρώτο. Εκείνο στις καθυστερήσεις της Νίκαιας με τον Ιωνικό όταν με έναν κεραυνό στη γωνία του Χουτεσιώτη ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ΑΕΚ, σε ένα ματς που μέχρι πριν από λίγα λεπτά έμοιαζε χαμένο. Και σε εκείνο το ματς, όπου είχε μπει ως αλλαγή, ο 31χρονος άσος είχε παίξει ουσιαστικά ως φορ, κάτι που φυσικά δεν ήταν τυχαίο.

Από την επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του, ο Αλμέιδα χρησιμοποιεί σε πιο κεντρικό ρόλο τον Τσούμπερ, είτε στην κορυφή είτε πίσω από τον επιθετικό σαν αντι-Αραούχο, όπως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, όπου και πάλι ήταν πολύ καλός. Ο Ελβετός ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα στα νέα του καθήκοντα, μπαίνει όλο και πιο πολύ στο κλίμα, σε τέτοιο βαθμό που σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως τελικά αυτή είναι η φυσική του θέση.

Και αυτό βέβαια είναι ακόμη ένα επίτευγμα που πρέπει να πιστωθεί στον Αλμέιδα. Ένα ακόμα στοίχημα που φαίνεται πως κερδίζει ο προπονητής της Ένωσης τη φετινή σεζόν. Και δεν έχει κερδίσει και λίγα. Σιμάνσκι, Ρότα, Γκαρσία, Άμραμπατ, Μήτογλου. Ο Γκαρσία θα κάνει προσπάθεια να προλάβει να είναι έστω και στον πάγκο την Κυριακή. Πιθανότατα όμως ο Τσούμπερ θα είναι πάλι αυτός που θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης, ψάχνοντας το πρώτο του γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα γκολ, που αν και αυτή τη φορά οδηγήσει σε νίκη, θα μετατρέψει την ΑΕΚ στο απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ