Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 0-3

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 0-3

Τα funds Pan Asia και Athens Alive ερίζουν για τις μετοχές του Παναθηναϊκού προκειμένου να τον κρατήσουν ζωντανό. Μέχρι τότε, τον κρατούν ζωντανό οι παίκτες του και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που έφυγαν νικητές και από τη Νέα Σμύρνη με 3-0 απέναντι στον Πανιώνιο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με τον Λουτσιάνο σε θέση σέντερ φορ και με τον Δώνη πίσω του, βάζοντας τους Μουνιέ και Λουντ στα δύο άκρα. Μια επιθετική ενδεκάδα από τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε ζητήσει από τους παίκτες του να αντιμετωπίσουν συγκεντρωμένα και σοβαρά το παιχνίδι, να κλείσουν τ’ αυτιά τους στις διοικητικές εξελίξεις και να αποδείξουν σε όλους ότι εκείνοι δεν έχουν… παρατήσει τίποτα. Και δεν θα το κάνουν μέχρι τέλους.

Κι εκείνοι τον δικαίωσαν. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός από το 15′ κι έπειτα πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 18′ απείλησε με τον Λουτσιάνο, στο 21΄ο Μουνιέ με ωραία προσωπική ενέργεια προσπάθησε να σκοράρει, βλέποντας τον Κότνικ να τον σταματά.

Ο Γάλλος ήταν εκείνος που δημιούργησε για τον Κάτσε στο 30′, με τον Αλβανό χαφ να μην τελειώνει τη φάση όπως θα έπρεπε και τον Πανιώνιο να απειλεί για πρώτη φορά στο ματς τρία λεπτά αργότερα, με τον Ντουρμισάι να σουτάρει και τον Βλαχοδήμο να τον σταματά.

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε σε προβάδισμα στο 35′. Ο Λουτσιάνο με φάουλ από πολύ πλάγια θέση αιφνιδίασε τον Κότνικ, ο οποίος είδε την μπάλα να πηγαίνει στη γωνία του, έπεσε, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο, φέροντας μεγάλη ευθύνη για το γκολ με το οποίο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε. Τρία λεπτά αργότερα, στο 38′, ο Λουτσιάνο ήταν και πάλι πρωταγωνιστής. Αυτή τη φορά έδωσε την ασίστ για τον Λουντ που με εκτέλεση με το δεξί έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό, απλοποιώντας τα πράγματα.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έκανε άψογη διαχείριση αποτελέσματος. Με το 2-0 να τον… συνοδεύει από το πρώτο μέρος, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους, να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και να ψάχνει μέσω των αντεπιθέσεων ένα τρίτο γκολ.

Ο Πανιώνιος εξακολουθούσε να μην έχει ούτε εμπνεύσεις επιθετικά, ούτε να μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα. Σε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους, οι Νεοσμυρνιώτες δεν μπόρεσαν ούτε μια στιγμή να φανούν απειλητική, με αποτέλεσμα να δεχτούν και τρίτο τέρμα στο φινάλε του αγώνα.

Σε μια από τις αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού στο 87′, ο Γιόχανσον μπήκε από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα και ο Μολίνς από κοντινή απόσταση πλάσαρε τον Κότνικ, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Το κλειδί: Τα δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών πριν φύγει το ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός από το 35′ έως το 38′ μετέτρεψε το 0-0 σε 2-0 και από εκεί και πέρα του αρκούσε να διαχειριστεί το προβάδισμά του. Το έκανε με απόλυτη επιτυχία.

Το10άρι: Έλειψε πολύ από τον Παναθηναϊκό ο Λουτσιάνο. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο ένας μετά τον άλλον ενδεκαδάτο αποχωρούσαν τον Ιανουάριο και η επίθεση… ξέμεινε, ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να δώσει ποιότητα και εκτελεστική δεινότητα. Όπως έκανε χθες στη Νέα Σμύρνη. Γκολ και ασίστ σε μια γεμάτη εμφάνιση.

Στον πάγκο: Λίγα πράγματα από τον Ντουρμισάι. Είχε την ευκαιρία στο 33′ αλλά τη σπατάλησε. Δεν τροφοδοτήθηκε, δεν φάνηκε ιδιαίτερα, δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός προς τον Βλαχοδήμο.

Γιατί κόουτς: Έπιασε το… τρικ του Ουζουνίδη. Σέντερ φορ ο Λουτσιάνο και πίσω του ο Δώνης. Στα άκρα ο Μουνιέ και ο Λουντ, να πατάνε περιοχή πολύ. Όλα του πήγαν δεξιά.

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Ηλίας Αλεξέας, Τρύφων πετρόπουλος

Γκολ: 35′ Λουτσιάνο, 38′ Λουντ, 87′ Μολίνς

Κίτρινες κάρτες: Μπανανά, Σπιριντόνοβιτς / Δώνης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ (46′ λ.τ. Μπαντής), Βλάχος, Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος, Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Γιόχανσον, Κάτσε, Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ, Λουτσιάνο, Δώνης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ