Η απίστευτη ιστορία μιας αλλοίωσης (vids)

Η απίστευτη ιστορία μιας αλλοίωσης (vids)

Έξι ματς, ισάριθμα... εγκλήματα, και ο (παθών) Ολυμπιακός ούτε βαθμό! Η φετινή Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνεται, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα μας μείνει αξέχαστη! Το ίδιο και η τελική της βαθμολογία, που προφανώς δεν λέει την αλήθεια.

Έξι παιχνίδια, τέσσερα εντός έδρας και άλλα δύο εκτός. Δεκαοκτώ βαθμοί, εκ των οποίων ο Ολυμπιακός δεν πήρε κανέναν. Και δεν πήρε κανέναν γιατί αφενός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και επουδενί αντάξιος των προσδοκιών των φιλάθλων του, και αφετέρου γιατί δεν του το επέτρεψαν. Κόντρα σε Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Απόλλωνα Σμύρνης οι Ερυθρόλευκοι πήραν συνολικά τρεις βαθμούς στο χορτάρι, οι οποίοι ωστόσο αργότερα αφαιρέθηκαν μετά τα όσα έλαβαν χώρα στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, άρα… μηδέν.

Σε μια χρονιά που ξεκίνησε «πνιγμένη» στον προβληματισμό. Σε μια χρονιά την οποία σημάδεψε η… Εξυγίανση, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ή έστω να είναι εντός στόχου ως το τέλος. Στις τάξεις των Ερυθρόλευκων γνωρίζουν πολύ καλά ότι φέτος δεν πήγαν όλα κατ’ευχήν, γι αυτό κάνουν την αυτοκριτική τους και σε μια πραγματική γενναιοδωρία στο… μέλλον, σχεδιάζουν την επόμενη σεζόν (2018-2019). Ακόμα και η παρούσα, όμως, θα μπορούσε να είναι επιτυχημένη, αν στα παρακάτω παιχνίδια οι… άρχοντες του αγώνα είχαν σφυρίξει υπό το γράμμα των κανονισμών. Oι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν στο… σακούλι ακόμα και 72 βαθμούς!

Η Ξάνθη υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις αρχές Σεπτέμβρη (3η αγωνιστική του πρωταθλήματος). Ανοίγει το σκορ με τον Μπγιορν Ένγκελς στο 12ο λεπτό. Τρία περίπου λεπτά νωρίτερα, ο Φορτούνης σουτάρει εντός περιοχής, η μπάλα κατευθύνεται στα δίχτυα ο Ζίβκοβιτς έχει πέσει σε λάθος γωνία, ο Λισγάρας σηκώνει το χέρι και απομακρύνει σε άουτ! Ο διαιτητής Καλογερόπουλος δεν καταλογίζει το πέναλτι, ο Έλληνας άσος δνε αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα. Τελικό αποτέλεσμα στα Πηγάδια 1-1.

https://www.youtube.com/watch?v=xmoF5xM52gk

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (4η αγωνιστική). Ο Ρομαό κάνει χέρι, σε γύρισμα του Ισνάλδο μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Καπίνο. Οι Αρκάδες ανοίγουν το σκορ μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανιά στο 55ο λεπτό. Η επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων, όμως, έπρεπε να έχει τελειώσει από νωρίς, αφού η μπάλα είχε περάσει άουτ πριν την γυρίσει ο Μουνάφο και εν τέλει ο μέσος των Ερυθρόλευκων κάνει πέναλτι. Τελικό αποτέλεσμα στο Φάληρο 1-1.

https://www.youtube.com/watch?v=UvEpYjM6MXE

Οι Ερυθρόλεθυκοι κοντράρονται εντός έδρας με τον Ατρόμητο (6η αγωνιστική). Ο Κιβρακίδης έχει ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 60ο λεπτό (1-0). Στο 79′ ο Σεμπά βρίσκεται εντός περιοχής δέχεται διπλό μαρκάρισμα από τους Μάντσον και Κιβρακίδη και ανατρέπεται. Ο ρέφερι (Αρετόπουλος) δεν καταλογίζει το πέναλτι το οποίο θα έδινε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Τελικό αποτέλεσμα, 0-1 υπέρ του Ατρόμητου.

Εικοστή αγωνιστική και ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ. Σε ένα ντέρμπι που δεν έμοιαζε να επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις. Το σκορ ήταν στο 0-0, όταν στο 18ο λεπτό ο Βράνιες μαρκάρει αντικανονικά τον Μποτία εντός περιοχής την στιγμή που ο στόπερ των Ερυθρόλευκων προσπαθεί να υποδεχτεί την μπάλα. Τον ρίχνει στο έδαφος αλλά ο διαιτητής (Α. Παπαπέτρου) δεν καταλογίζει την παράβαση. Ο Ανσαριφάρντ ανοίγει το σκορ στο 81′, μα Τσιγκρίνσι και Γιακουμάκης ανατρέπουν την εις βάρος της ΑΕΚ κατάσταση και την οδηγούν σε νίκη. Τελικό σκορ: 1-2

Τέσσερις αγωνιστικές μετέπειτα και στο πρόγραμμα της Superleague δεσπόζει το αιώνιο ντέρμπι. Οι Ερυθρόλευκοι ανοίγουν το σκορ στο 62ο λεπτό με τον Κώστα Φορτούνη να μη λαθεύει από το σημείο του πέναλτι. Οι Πράσινοι φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα από την άσπρη βούλα με εκτελεστή τον Μουνιέ. Η ανατροπή του Ινσούα από τον Ένγκελς ωστόσο έγινε εκτός περιοχής. Τελικό αποτέλεσμα στο φαληρικό γήπεδο: 1-1.

https://www.youtube.com/watch?v=b2NGuC6Wjzg

Αισίως φτάνουμε στην 28η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στη Ριζούπολη και βρίσκεται πίσω στο σκορ με το καλημέρα (γκολ του Αλμπάνη στα 30»). Ο ρέφερι του αγώνα (Κατσικογιάννης) ωστόσο αρνείται στους Πειραιώτες τρία πέναλτι. Σε επικίνδυνο παίξιμο του Χουάντερσον στον Κούτρη (ο 23χρονος μπακ θα μείνει για αρκετό καιρό εκτός δράσης, καθώς θα πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου), σε τάκλιν του Στάθη στον Ανδρούτσο και σε χέρι του Κοντοέ. Τελικό σκορ: νίκη με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Σε έξι παιχνίδια στα οποία οι Ερυθρόλευκοι έχουν κραυγαλέα παράπονα από τη διαιτησία κατάφεραν να συγκεντρώσουν τρεις βαθμούς. (Ισοπαλίες με Ξάνθη, Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό). Ωστόσο, στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, η ομάδα του Πειραιά δεν έχασε μόνο το τρίποντο της νίκης, αφού τιμωρήθηκε και με αφαίρεση άλλων τριών βαθμών για όσα ακολούθησαν μετά το σφύριγμα της λήξης. Άρα… μηδέν εις το πηλίκο. Ναι, με υποθέσεις και «αν» δεν σχηματίζεις πραγματικότητα. Ωστόσο ο Ολυμπιακός που έχει σήμερα (24/04) 54 βαθμούς, θα μπορούσε να έχει στην χειρότερη 57 (αν δεν είχε δεθεί το -3) και στην καλύτερη 72 και η κορυφή του πρωταθλήματος δεν θα ήταν κιτρινόμαυρη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ