Ερχεται και «σκανάρει» την Ακαδημία Πορτογάλος ειδικός

Ερχεται και «σκανάρει» την Ακαδημία Πορτογάλος ειδικός

To10.gr αποκαλύπτει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς εισηγήθηκε στη διοίκηση του Ολυμπιακού την άφιξη Πορτογάλου που θα αξιολογήσει την ακαδημία και τους παίκτες των τμημάτων υποδομής. Την Τετάρτη (25/04) αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να επιστρέψει άμεσα στην κορυφή και παράλληλα να δημιουργήσει ακόμη πιο γερές βάσεις για το παρόν και μέλλον. Οι Ερυθρόλευκοι χτίζουν εδώ και πολλά χρόνια από κάτω προς τα πάνω. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στην πρώτη ομάδα και τις επιτυχίες της, ωστόσο η δουλειά που έχει γίνει στις υποδομές του συλλόγου, τόσο σε επίπεδο εγκαταστάσεων όσο και στο κομμάτι της ανάδειξης νεαρών ποδοσφαιριστών από την ερυθρόλευκη ακαδημία και την προώθησή τους στην πρώτη ομάδα, είσαι σε πολύ υψηλά στάνταρ. Και υπάρχει ξεκάθαρη βούληση και αποφασιστικότητα αυτή η εξελικτική διαδικασία να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr από την Πορτογαλία, ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού να έρθει στην Ελλάδα ένας ειδικός σε θέματα ακαδημιών από τη χώρα του, με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά τη δουλειά που γίνεται στο Ρέντη, να μελετήσει τα ρόστερ των αγωνιστικών τμημάτων, να αξιολογήσει τους παίκτες και εν συνεχεία να καταθέσει ένα πλήρες report με όλα όσα διαπίστωσε από την έρευνά του. Μία έκθεση που θα αφορά, στον τρόπο δουλειάς της ακαδημίας, τις προπονήσεις και γενικώς την οργάνωση, αλλά κυρίως θα επικεντρωθεί στους ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής.

Ουσιαστικά ο νέος προπονητής των Πειραιωτών εισηγήθηκε στη διοίκηση του Ολυμπιακού να έρθει ο Πορτογάλος ειδικός, ώστε να γίνει μία γενική αξιολόγηση της ακαδημίας και να αποκτήσει και ο ίδιος πλήρη εικόνα του υλικού. Καθώς από φέτος η σύνδεση μεταξύ πρώτης ομάδας και Ακαδημίας θα είναι ακόμη πιο ισχυρή, με την προαγωγή παικτών να αποτελεί σαφή επιθυμία και στόχευση του συλλόγου. Κάτι, άλλωστε, στο οποίο είχε αναφερθεί εμμέσως και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην πρόσφατη ομιλία-σεισμό στο Ρέντη, όταν είχε κάνει ειδική μνεία στην ομάδα Κ-20 και συνολικά την ακαδημία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος προπονητής με εξειδίκευση στις ακαδημίες αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα ίσως και την Τετάρτη (25/04), με σκοπό να ξεκινήσει άμεσα το «σκανάρισμα» στο Ρέντη. Όπως προκύπτει, αναμένεται να μείνει αρκετές ημέρες στη χώρα μας και ουσιαστικά θα λειτουργεί ως παρατηρητής σε όλες τις δραστηριότητες των τμημάτων υποδομής, για να αποκτήσει πλήρη εικόνα και εν συνεχεία να μεταφέρει τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του, τόσο στον Μαρτίνς όσο και στη διοίκηση των Πειραιωτών.

Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει ότι ο Πορτογάλος θα αναλάβει ρόλο στην ακαδημία του Ολυμπιακού. Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για πρόσωπο που πρότεινε ο νέος προπονητής των Πειραιωτών, το οποίο δεν έχει έρθει ακόμη σε άμεση επαφή με τη διοίκηση των Ερυθρόλευκων. Ωστόσο, επειδή είναι δεδομένο ότι στο Μεγάλο Λιμάνι εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τις επόμενες κινήσεις τους στο κομμάτι των υποδομών, δεν αποκλείεται να γίνει συζήτηση και για μια πιο μόνιμη συνεργασία, εάν και εφόσον κριθεί από τη διοίκηση ότι ο Πορτογάλος μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πρότζεκτ.

Προς το παρόν δουλειά του θα είναι να υποδείξει στον Πέδρο Μαρτίνς (κυρίως) ποιοι παίκτες έχουν το ταλέντο, την πρώτη ύλη για να κάνουν το βήμα παραπάνω. Διότι κάποια από αυτά τα παιδιά αναμένεται να ακολουθήσουν την προετοιμασία της πρώτης ομάδας το καλοκαίρι. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές τους και να πείσουν ότι μπορούν να σταθούν σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ