Οι δυο θέσεις που «καίνε» τον Πέδρο Μαρτίνς

Οι δυο θέσεις που «καίνε» τον Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός έρχεται μεθαύριο στην Αθήνα και δρομολογούνται άμεσα οι εξελίξεις. Ο Μαρτίνς έχει αποφασίσει για τις δυο θέσεις που πρέπει να ρίξει άμεσα το βάρος η ομάδα του λιμανιού σε ότι αφορά τα μεταγραφικά. Ο νέος κύκλος επαφών με την διοίκηση και οι πρώτες εισηγήσεις του 48χρονου προπονητή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να έρθει μεθαύριο στην χώρα μας, αυτή την φορά για μόνιμη εγκατάσταση και η άφιξη του Πορτογάλου τεχνικού δρομολογεί εξελίξεις σε όλα τα θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό των ερυθρόλευκων για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο 48χρονος κόουτς θα παρακολουθήσει από κοντά και το παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά με τον Παναιτωλικό αλλά όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις συζητήσεις που θα έχει ο Μαρτίνς με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού.

Συζητήσεις που θα έχουν φυσικά να κάνουν με τις κινήσεις που θεωρεί απαραίτητες ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και ήδη to10.gr σας αποκάλυψε χθες την επιθυμία του 48χρονου τεχνικού για τις ακαδημίες του συλλόγου. Ο νέος κόουτς των πειραιωτών έχει σχηματίσει μια καλή εικόνα για την ομάδα του καθώς και το διάστημα που ήταν στην πατρίδα του, δεν σταμάτησε να ενημερώνεται για το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Τα προσωπικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη αλλά και τις αδυναμίες της ομάδας. Είναι λογικό πως ο Μαρτίνς θέλει να εστιάσει στα ζητήματα που θεωρεί ότι προκάλεσαν μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό την φετινή περίοδο. Η αγωνιστική θεώρηση του Πέδρο Μαρτίνς είναι ξεκάθαρη και από αυτή την θεώρηση «πηγάζουν» και τα μεταγραφικά θέλω του Πορτογάλου προπονητή.

Στόπερ και αμυντικός μέσος

Για τον Πέδρο Μαρτίνς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αναφορικά με τα αγωνιστικά προβλήματα των ερυθρόλευκων, με τον Πορτογάλο να κάνει λόγο για κάκιστη αμυντική λειτουργία. Θεωρεί λοιπόν ο Μαρτίνς πως οι μεταγραφικές κινήσεις των ερυθρόλευκων πρέπει να ξεκινήσουν από δυο θέσεις που επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το αμυντικό πλάνο μιας ομάδας.

Η μια είναι του στόπερ και η άλλη του αμυντικού μέσου και δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός κοίταξε με ενδιαφέρον την περίπτωση του Ιβάν Μαρκάνο. Ο Ισπανός μένει ελεύθερος από την Πόρτο στο τέλος της σεζόν και είναι παίκτης που έχει αγωνιστεί δύο φορές στο παρελθόν στους Πειραιώτες. Ο Μαρτίνς έχει πολύ καλή άποψη για τον έμπειρο στόπερ των «δράκων» αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι εύκολη. Για πολλούς λόγους.

Αυτό όμως που είναι δεδομένο (και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης) είναι η επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Αυτό έχει ζητήσει (σε πρώτη φάση)  ο 48χρονος προπονητής από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου.

Θέλει να «δέσει» τον άξονα

Είναι προφανές πως ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να «δέσει» τον άξονα της ομάδας του έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη συνοχή η ομάδα του όταν θα βρίσκεται σε θέση άμυνας. Και στις συζητήσεις που έχει κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την ευκολία με την οποία δέχονταν γκολ οι ερυθρόλευκοι.

Γι΄αυτό τον λόγο και ο Μαρτίνς έχει δώσει προτεραιότητα στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού και αμυντικού μέσου. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο νέος προπονητής των ερυθρόλευκων έχει στα υπόψιν ορισμένες επιλογές και για τις δύο θέσεις. Έχει κάνει μια πρώτη κουβέντα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και η επικείμενη άφιξη του στην χώρα μας στα τέλη της εβδομάδας, αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού περιλαμβάνει την ενίσχυση των Πειραιωτών και σε άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα την απόκτηση επιθετικού, αλλά αυτή την στιγμή ο Μάρτινς θεωρεί πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να εστιάσουν στην απόκτηση στόπερ και αμυντικού μέσου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ