Μουκουντί: «Διάλεξα Καμερούν λόγω Μιλά, με έχει σημαδέψει»

Μουκουντί: «Διάλεξα Καμερούν λόγω Μιλά, με έχει σημαδέψει»

Στα κίνητρά του για να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο αλλά και να διαλέξει την Εθνική Καμερούν από αυτή της Γαλλίας, αναφέρθηκε ο Άρολντ Μουκουντί.

Ο Αρόλντ Μουκουντί, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην άμυνα της ΑΕΚ και έχει σημαντική συνεισφορά στην πορεία της Ένωσης στο πρωτάθλημα.

Ο όγκος και ο δυναμισμός του στα μαρκαρίσματα έλλειπαν από τους κιτρινόμαυρους και ο Μουκουντί φαίνεται πως έχει βρει θέση βασικού στα πλάνα του Αλμέιδα (22 συμμετοχές/1 γκολ).

Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός προέρχεται από την διαδικασία παραγωγής του γαλλικού ποδοσφαίρου, έχοντας μάλιστα 18 συμμετοχές με τις μικρές ηλικιακά ομάδες της εθνικής Γαλλίας. Το 2019 όπως έγινε για πρώτη φορά διεθνής σε επίπεδο ανδρών με το Καμερούν και ήδη μετράει 11 συμμετοχές.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε γαλλικό μέσο ο Μουκουντί, αναφέρθηκε στο πως μεγάλωσε μέσα του η επιθυμία του να αγωνιστεί για το Καμερούν και ποια πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις τον σημάδεψαν ποδοσφαιρικά:

«Παρακολούθησα αρκετά βίντεο με τον πατέρα μου, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990. Παίκτες όπως ο Ροζέ Μίλα, ο Στέφεν Τατάου, ο Φρανσουά Ομάμ-Μπιγίκ ή ο Τόμας Ενκόνο, αλλά και η ιστορία του Καμερούν στο ποδόσφαιρο με έχουν σημαδέψει εν μέρει.

Θυμάμαι το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2003. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω όλα τα παιχνίδια εκτός από τα ημιτελικά. Εκείνη ήταν η μέρα που ο Marc Vivien Foe πέθανε στον αγωνιστικό χώρο, δυστυχώς. Ήμουν ακόμη πολύ μικρός, αλλά είχα ήδη την επιθυμία να υπερασπιστώ το έθνος μου και να δώσω τα πάντα για αυτή τη χώρα λόγω του πάθους για το ποδόσφαιρο στο Καμερούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ