Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Χτύπησε η καρδιά του πρωταθλητή και έκανε σμπαράλια τον ΠΑΟΚ!

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Χτύπησε η καρδιά του πρωταθλητή και έκανε σμπαράλια τον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Τόμας, αλλά ο Ολυμπιακός με την καρδιά του πρωταθλητή να χτυπάει δυνατά, γύρισε τούμπα το παιχνίδι και με γκολ των Μπακαμπού (59’), Μασούρα (78’) και Ελ Αραμπί (87’) πήρε τη νίκη με 3-1.

Ανατροπή και τριάρα! Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 22’, όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Μπράντον Τόμας, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε τούμπα το παιχνίδι και με γκολ των Μπακαμπού (59’), Μασούρα (78’) και Ελ Αραμπί (87’) πήρε τη νίκη με 3-1, για την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι, που έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, δεν σταμάτησαν στιγμή να πιστεύουν στη νίκη και τα καταφέραν, με τους παίκτες του Ζοσέ Ανιγκό να φτάνουν στην ολική ανατροπή και να παίρνουν μια σπουδαία νίκη, στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μια νίκη η οποία τους διατηρεί στο -3 από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που ισοβαθμούν στην κορυφή.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία της Super League μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού

Μια νίκη που θα ανεβάσει την ψυχολογία τους, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (9/4, 21:00). Μια μεγάλη νίκη, με την καρδιά του πρωταθλητή να χτυπάει δυνατά και να κάνει σμπαράλια τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να προηγήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά δεν μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να κοιτάξει στα μάτια τους Πειραιώτες. Ο Δικέφαλος του Βορρά φεύγει από την Αθήνα με άδεια χέρια, μένοντας πλέον στο -9 από την κορυφή, αλλά και στο -6 από τον Ολυμπιακό.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Ροντινέι, Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Εμβιλά, με τους Φορτούνη, Μπιέλ και Βαλμπουενά πίσω από τον Μπακαμπού. Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με τον Κοτάρσκι μπροστά από το τέρμα και τους Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες στην άμυνα. Οι Φελίπε Σοάρες και Αουγκούστο ήταν στα χαφ, με τους Ζίβκοβιτς, Τάισον και Κωνσταντέλια πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, γκολ ο ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 20άλεπτο είχε έξι ευκαιρίες. Η πρώτη μάλιστα ήταν λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Μπιέλ.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι. Στο 8ο λεπτό οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Σάστρε, αλλά ο Γάλλος διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας αντιδράσεις στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Ματιέ Βαλμπουενά σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 10’ οι Πειραιώτες ζήτησαν κόκκινη σε μαρκάρισμα του Κουλιεράκη πάνω στον Μπακαμπού, που έβγαινε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά ο Γάλλος ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε κίτρινη στον αμυντικό του Δικεφάλου του Βορρά.

Στο 13’ και στο 14’ ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα τελικές. Στην πρώτη ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπακαμπού πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και σούταρε με τη μία, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε ενστικτωδώς. Στη δεύτερη ο Φορτούνης βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 17’ οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν με τον Μπακαμπού, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Φορτούνη. Ο διεθνής άσος των πρωταθλητών σούταρε δυνατά, αλλά ο Κοτάρσκι του είπε «όχι». Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Στο 22’ ο Σάστρε έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Μπράντον Τόμας πρόλαβε τον Σωκράτη και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη για το 1-0 του Δικεφάλου του Βορρά. Η ομάδα του Λουτσέσκου έβαλε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού. Μετά το γκολ του Τόμας οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Στο 24’ ο Μπακαμπού έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Βαλμπουενά πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε. Στο 29’ μάλιστα ο έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ που έκανε ο Ζίβκοβιτς.

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους χώρους προς την εστία του Κοτάρσκι, δημιουργώντας προβλήματα στον Ολυμπιακό, ο οποίος, όμως, στο 36’ και στο 44’ είχε δύο ακόμα τελικές. Στην πρώτη περίπτωση ο Σεντρίκ Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε. Στη δεύτερη ο Ρέαμπτσιουκ βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου του Βορρά απέκρουσε σε κόρνερ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα στο Καραϊσκάκη να δείχνει 0-1.

Χωρίς αλλαγές

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί πρώτος στο 50’. Ο Αουγκούστο βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε με το εξωτερικό φαλτσάκι, αλλά ο Πασχαλάκης «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 57’ ο Ζοζέ Ανιγκό αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, καθώς τραυματίστηκε ο Σωκράτης, με τον Παπ Σισέ να παίρνει τη θέση του στην 11άδα.

Ισοφάρισε ο Μπακαμπού με γκολάρα!

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 με γκολάρα του Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο Αφρικανός με τρομερό φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Κοτάρσκι και έφερε το ματς στα ίσια, βάζοντας «φωτιά» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αμέσως μετά το γκολ, ο Ανιγκό έβαλε στο παιχνίδι τον Χάμες αντί του Βαλμπουενά (61’).Στο 68’ ο Λουτσέσκου απάντησε με τους Ελ Καντουρί, Νάρεϊ και Ολιβέιρα να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Τάισον, Κωνσταντέλια και Τόμας.

Μασούρας και 2-1!

Στο 75’ ο Μπακαμπού έκανε την κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 76’ ο Κοτάρσκι μπλόκαρε μετά το γύρισμα του Φορτούνη. Στο 77’ ο Ανιγκό έκανε τρεις αλλαγές, με τους Μασούρα, Βρουσάι και Ελ Αραμπί αντί των Μπιέλ, Μπακαμπού και Φορτούνη. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Μασούρας έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό! Ο Ελ Αραμπί σέντραρε από δεξιά, ο Χάμες πήρε την κεφαλιά, ο Κουλιεράκης προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά δεν έβαλε καλά το πόδι του, με τον Μασούρα από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Εβαλε το… κερασάκι ο Ελ Αραμπί

Στο 84’ ο Γάλλος ρέφερι, Φρανσουά Λετεσιέ, έδωσε πέναλτι, μετά τη χρήση του VAR σε χέρι του Ζίβκοβιτς, με τον Ελ Αραμπί να εκτελεί α λα Πανένκα και να κάνει το 3-1, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, εν μέσω αποθέωσης. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη στο ντέρμπι και να παραμένουν σε απόσταση βολής από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (σ.σ -3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σωκράτης (57′ λ.τρ. Παπέ Σισέ), Ροντινέι, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ, Φορτούνης (77′ Βρουσάι), Βαλμπουενά (60′ Χάμες), Μπιέλ (77′ Μασούρας) και Μπακαμπού (77′ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντούγκλας Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες (82′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (68′ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (68′ Νάρεϊ) και Μπράντον Τόμας (69′ Ολιβέιρα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ