Ο Πινέδα είναι η χαρά του κάθε προπονητή

Ο Πινέδα είναι η χαρά του κάθε προπονητή

Ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ο παίκτης που κάνει τα πάντα στην ΑΕΚ. Το «γρανάζι» που θέλει ο κάθε προπονητής.

«Είναι ένας παίκτης που μέσα στο γήπεδο μπορεί να παίξει παντού και να μεταλλαχτεί. Αν τον βάλω δεξί μπακ θα σταθεί, αν τον βάλω εννιάρι θα κάνει αυτό που πρέπει. Προφανώς μέσα από τις δυνατότητες που έχει κάποια θα τα κάνει καλύτερα και κάποια άλλα όχι. Θα τα δώσει πάντως όλα», δήλωσε για τον Ορμπελίν Πινέδα ο Ματίας Αλμέιδα. Μέσα από λίγες λέξεις, τα είπε όλα ο κόουτς της ΑΕΚ.

Τι είδαμε στο Πανθεσσαλικό; Τον Πινέδα να… χορεύει και ως αριστερός ακραίος επιθετικός. Και να οδηγεί την ΑΕΚ σε άλλο ένα πολύτιμο τρίποντο στην εφετινή διαδικασία των playoffs. Στον δρόμο για την επιστροφή στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συστημένη την έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Κλέιμαν, με τα υπόλοιπα να αποτελούν ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Μπακς – Μπουλς 105-92: «Κλείδωσαν» την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας

Προφανώς και δεν είναι η κύρια θέση του. Ωστόσο, ο Μεξικανός άσος έχει αποδείξει πολλάκις (και) την εφετινή σεζόν πως μπορεί και θέλει να προσαρμόζεται σε οτιδήποτε του ζητάει ο προπονητής. Οτι πει ο Ματίας Αλμέιδα είναι και ένας… νόμος για τον Πινέδα. Ακολουθεί κατά γράμμα το πλάνο και τις οδηγίες του κόουτς, με την ΑΕΚ να είναι η κερδισμένη της υπόθεσης. Φάνηκε και στον Βόλο, όπου σβηστά, έφτασε σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Σε όποια θέση και αν τοποθετηθεί, ο Μεξικανός έχει το χάρισμα να ανταποκρίνεται άριστα. Πότε, «οχτάρι», πότε «δεκάρι», πότε εξτρέμ, ο νεαρός παίκτης πάντα βρίσκει τον τρόπο να συνεισφέρει τα μέγιστα στον Δικέφαλο.

Αυτή η ικανότητα του Πινέδα να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε ρόλο, έχει εκτοξεύσει την Ενωση. Την έχει μεταφέρει σε νέα πίστα. Μέχρι και δεξί μπακ έχουμε δει τον 27χρονο παίκτη στο εφετινό πρωτάθλημα. Σε εκείνη τη δοκιμασία του πρώτου γύρου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Στο πρώτο… μήνυμα της ΑΕΚ για το τι θα ακολουθήσει.

Ο Πινέδα είναι ο παίκτης που μεταμορφώνει όσο κανένας την ΑΕΚ. Ο πολυθεσίτης που λατρεύει να έχει στη διάθεσή του ο Ματίας Αλμέιδα. Κάτι παραπάνω ξέρει ο Αργεντινός τεχνικός, που έκανε σαν… τρελός το καλοκαίρι για να τον φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θυμόταν καλά τις ικανότητες του 27χρονου παίκτη από την κοινή και απόλυτα επιτυχημένη τους θητεία στην Τσίβας και στο άνδρο των καρτέλ της Γουαδαλαχάρα. Ο «Πελάδο» ήταν αυτός που τον έβγαλε στον… αφρό. Υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού, ο νεαρός άσος έκανε παπάδες στο Μεξικό, με το σενάριο να επαναλαμβάνεται στην Ελλάδα.

Το κοντέρ συνεχίζει να γράφει γκολ και ασίστ για τον Μεξικανό άσο. Στα 9 έφτασε μετά το χθεσινό του τέρμα στο Πανθεσσαλικό. Κάθε του γκολ και μία… τούμπα. Κάθε του τέρμα και ένα πολύτιμο τρίποντο στο «κιτρινόμαυρο» σακούλι.

Αλλη μια μέρα στη δουλειά για την ΑΕΚ και τον Ορμπελίν Πινέδα. Στην τελική ευθεία για τον τίτλο, ο Μεξικανός άσος συνεχίζει να κάνει παπάδες. Απαντες αντιλαμβάνονται τη μάχη που θα γίνει το καλοκαίρι για την παραμονή του στις τάξεις των κιτρινόμαυρων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ