Μπάγεβιτς: «Κανείς δεν πίστευε σε εμάς, εκτός από τους οπαδούς μας, το επαγγελματικό προσωπικό και τους παίκτες»

Μπάγεβιτς: «Κανείς δεν πίστευε σε εμάς, εκτός από τους οπαδούς μας, το επαγγελματικό προσωπικό και τους παίκτες»

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της Σερβίας με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ. Τι είπε για τα φαβορί του φετινού τίτλου (Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) που εν τέλει έμειναν πίσω στη βαθμολογία. Πιστεύει πώς η Ένωση μπορεί να επιστρέψει στα σαλόνια του Champions League;

«Υπάρχουν δύο ακόμα 90λεπτα για να ολοκληρωθεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, όχι μόνο στην ιστορία της Ελλάδας, αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εν γένει. 180 λεπτά πριν το τέλος του, ο επίλογος είναι γνωστός: Πρωταθλήτρια Ελλάδος η ΑΕΚ. Μετά από 24 χρόνια! Την τελευταία φορά που οι Κιτρινόμαυροι στέφθηκαν πρωταθλητές, το 1994 δηλαδή, στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο οποίος είναι σήμερα ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους του συλλόγου», είναι η εισαγωγή του alo.es πριν παρουσιάσει την συνέντευξη του Σερβοέλληνα κόουτς.

Ο 69χρονος τεχνικός με μακρά θητεία στη χώρα μας (σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και Ατρόμητο) και νυν εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της Σερβίας, στην οποία σχολίασε την επιτυχία της Ένωσης, τις… κιτρινόμαυρες πιθανότητες επιστροφής στο Champions League καθώς και το επικείμενο Μουντιάλ της Ρωσίας. Κανείς δεν πίστευε ότι αυτό το πρωτάθλημα θα πήγαινε σε κιτρινόμαυρα χέρια, τόνισε χαρακτηριστικά ο «Πρίγκιπας του Νερέτβα» που δεν θέλησε να σταθεί στις… δικαστικές εκκρεμότητες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Τα γεγονότα λένε ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να κερδίσει τον τίτλο χωρίς εσάς;

– Εντάξει, δεν θα το έλεγα ακριβώς έτσι. Ήμουν προπονητής τότε, τώρα είμαι εκτελεστικός διευθυντής, αλλά ονειρευόμασταν αυτή την επιτυχία τα τελευταία 24 χρόνια, ένα τέταρτο ενός αιώνα. Πόσο μεγάλη επιτυχία θα ήταν αν κερδίσαμε και το Κύπελλο. Στον τελικό, μια μονομαχία εναντίον του ΠΑΟΚ μας περιμένει και θα ήταν φανταστικό να κερδίσουμε το νταμπλ!

Το έχετε γιορτάσει;

– Όχι, δεν το έχουμε πανηγυρίσει ακόμα. Έχουμε χρόνο να γιορτάσουμε. Πρέπει να ολοκληρώσουμε πρώτα την σεζόν και, επιπλέον, πρέπει να περιμένουμε την τελική απόφαση του δικαστηρίου για τους αγώνες που δεν έχουν καταχωρηθεί. Ήταν μια μακρά περίοδος, γεμάτη με διάφορα προβλήματα που σε δυσκόλευαν να επικεντρωθείς στο ποδόσφαιρο. Οι αντίπαλοί μας ελπίζουν ότι ο τίτλος θα πάει στα χέρια τους, αλλά αυτό δεν θέλω να το σχολιάσω.

Αυτοί οι αντίπαλοι ήταν φαβορί πριν από την έναρξη της σεζόν, αλλά τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ έμειναν πίσω σας.

– Η ΑΕΚ αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν. Παίξαμε στα κατώτερα πρωταθλήματα της χώρας, αλλά εργαζόμασταν με σύνεση και σιγά-σιγά. Δεν βιαστήκαμε. Έχουμε μεγαλώσει από έτος σε έτος, προκειμένου να φτάσουμε στην κορυφή της σεζόν και να κερδίσουμε τον τίτλο του πρωταθλήματος μετά από δυόμισι δεκαετίες. Κανείς δεν πίστευε σε εμάς, εκτός από τους οπαδούς μας, το επαγγελματικό προσωπικό και τους παίκτες. Είναι ήρωες. Αυτό είναι ένα δώρο για όλους τους.

Πιστεύετε όλοι ότι μπορείτε να κάνετε κάτι ακόμη – να επιστρέψτε στο Champions League;

– Θα είναι μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Είμαστε έτοιμοι γι ‘αυτό, θα πολεμήσουμε όσο μπορούμε, θα ενισχύσουμε την ομάδα, αλλά δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που μπορεί να τα βάλει με όλους, και τώρα, το αν θα κερδίσουμε ή όχι, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Έχουν χώρο στην ΑΕΚ της νέας σεζόν παίκτες από τη Σερβία ή έστω με σέρβικο διαβατήριο; 

– Υπάρχουν πάντα θέσεις για παίκτες από τη Σερβία σε κάθε ομάδα. Ωστόσο, το δεύτερο ερώτημα είναι αν κάποιος από αυτούς θα φτάσει αυτό το καλοκαίρι στην ΑΕΚ. Θα δούμε, δεν μπορούμε να μιλήσουμε γι ‘αυτό τώρα. Είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.

Τι περιμένετε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία;

– Είναι νωρίς για να μιλήσουμε γι ‘αυτό. Υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμα μέχρι την έναρξη, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Ήταν πάντα τιμή και ευχαρίστηση να εκπροσωπώ τη χώρα μας με τέτοιο τρόπο και ως εκ τούτου πιστεύω ότι η Εθνική ομάδα της Σερβίας θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτή την ευκαιρία και να εμφανιστούν στο σωστό φως. Και έχουν ποιότητα»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ