Στίβεν Τσούμπερ: Το… ελβετικό κλειδί για τον τίτλο

Στίβεν Τσούμπερ: Το… ελβετικό κλειδί για τον τίτλο

Είναι εδώ και το... βροντοφωνάζει. Ο Στίβεν Τσούμπερ λύτρωσε ξανά την ΑΕΚ. Σε μια παράσταση βγαλμένη από τις αρχές της περσινής σεζόν.

Μόλις 22 λεπτά χρειάστηκε για να εξελιχθεί σε MVP της αναμέτρησης. Μόλις 22 λεπτά για να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε ένα «χρυσό» τρίποντο που κρατά την ΑΕΚ στην κορυφή παρέα με τον Παναθηναϊκό. Στο 60′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και στο 82΄προκάλεσε πανδαιμόνιο στις εξέδρες της «Αγιά Σοφιάς». Ο Στίβεν Τσούμπερ έκλεισε ξανά τα… μάτια, βγάζοντας τα κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Μια απίθανη… βολίδα και ένα υπέροχο τελείωμα συνέθεσαν το σκηνικό για τον Ελβετό μεσοεπιθετικό. Ενα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από τις αρχές της περσινής σεζόν. Τότε, που έστηνε πάρτι σε κάθε αγωνιστικό χώρο, προσφέροντας αρχοντικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Με κρότο είχε συστηθεί στο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας και οι τελευταίες του εμφανίσεις θυμίζουν κάτι από τα πολύ παλιά.

Διαβάστε επίσης: Ανω-κάτω η Εφές, έπαθε… Παναθηναϊκό: Επέστρεψαν με πούλμαν, αρνήθηκαν να ανέβουν Λάρκιν και Κλάιμπερν!

Αναγεννημένος και με τα πόδια προσγειωμένα στο χορτάρι, ο Στίβεν Τσούμπερ εξελίσσεται σε game changer για την ΑΕΚ στην προσπάθεια κατάκτησης του εφετινού τίτλου. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει αφήσει πίσω του τόσο τον σοβαρό τραυματισμό, όσο και τη μετριότητα της περσινής σεζόν και φωνάζει παρών για την Ενωση. Φωνάζει παρών στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Αλλωστε, δεν είναι μόνο το χθεσινό ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι και το γκολ… απόδρασης από τη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό. Αλλά και το τέρμα στη δοκιμασία του Περιστερίου. Κάθε γκολ του 31χρονου παίκτη και ένα πολύτιμο λιθαράκι στον δρόμο για την επιστροφή στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Πρωτα από όλα είμαι πολύ ευτυχισμένος για τον Τσούμπερ, γιατί μετά τον τραυματισμό του δεν έχει παίξει αρκετά. Αυτό αποδεικνύει τον επαγγελματισμό του. Είναι ένα βραβείο συναδελφικότητας. Χαίρομαι όταν δουλεύουν ως ομάδα και εκμεταλλεύονται αυτές τις ευκαιρίες», δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα για τον Τσούμπερ. Βλέπει την αυτοπεποίθησή του να ξεχειλίζει και τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Παρόλο που έχει μείνει πίσω στην ιεραρχία του κιτρινόμαυρου ρόστερ, ο Ελβετός μεσοεπιθετικός δεν πτοείται. Δεν τα παρατά και συμβάλει τα μέγιστα στις επιτυχίες της ΑΕΚ. Είτε ως αντι-Αραούχο πίσω από τον επιθετικό, είτε στην κορυφή της επίθεσης, ο άσος από το Βιτεντούρ καταθέτει και την ψυχή του για τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Ο Στίβεν Τσούμπερ πέρασε πολλά το τελευταίο διάστημα (χειρουργείο, εκτός Μουντιάλ). Εχει ακούσει και πολλά. Ωστόσο, είναι εδώ, πιο αποφασισμένος από ποτέ. Το δείχνει με τις εμφανίσεις του. Με το πείσμα του. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός δεν σταματά να υπενθυμίζει τους λόγους για τους οποίους τον έκανε δικό της η ΑΕΚ. Και φυσικά, πρόκειται και για άλλη μια δικαίωση για τον Ματίας Αλμέιδα. Που πίστεψε στον 31χρονο και διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο μια λεπτή υπόθεση. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει ένα υπερπολύτιμο γρανάζι στην προσπάθεια να κατηφορίσει ο τίτλος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ