Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις του Παναθηναϊκού για Βέμερ – Σε οριακό σημείο οι πράσινοι

Αρνητική εξέλιξη για τον Παναθηναϊκός, καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε τις αιτήσεις του για δόσεις. Πρέπει να πληρώσουν οι πράσινοι ή να έρθουν σε συμφωνία διακανονισμού με τον Γερμανό, αλλιώς υποβιβάζεται ο σύλλογος σε μια εβδομάδα.

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις του Παναθηναϊκού για Βέμερ – Σε οριακό σημείο οι πράσινοι | to10.gr

Μπροστά στον κίνδυνο του άμεσου υποβιβασμού βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε τον Γενς Βέμερ στη δικαστική διαμάχη με τους πράσινους, απορρίπτοντας τις αιτήσεις του Παναθηναϊκού για αποπληρωμή σε δόσεις και πλέον ο Γιάννης Αλαφούζος καλείται να πληρώσει τον Γερμανό, διαφορετικά σε μια εβδομάδα ο Παναθηναϊκός θα υποβιβαστεί.

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, το πρώτο -3 που είχε επιβληθεί στον Παναθηναϊκό δεν γυρίζει πίσω. Και θα συμβεί το ίδιο και με το δεύτερο, αν σήμερα οι πράσινοι δεν εξοφλήσουν τον Γερμανό. Όμως το χειρότερο δεν είναι αυτό.

Ο Παναθηναϊκός τη Δευτέρα θα τιμωρηθεί με νέο -3, το οποίο θα επικυρωθεί σε πέντε εργάσιμες μέρες αν δεν καταθέσει τις 500.000 ευρώ που χρωστάει στον Γερμανό. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν πληρώσει μέχρι τη Δευτέρα 7 Μαΐου (μεσολαβεί η Πρωτομαγιά που είναι αργία) τότε ο σύλλογος θα υποβιβαστεί.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στους 32 βαθμούς και φυσικά αποχαιρετά το ενδεχόμενο διεκδίκησης της 5ης θέσης του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ:

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του ποδοσφαιριστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΖΑΝΗ, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 59 /2018 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ ΕΕΟΔ, την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την έφεση του ποδοσφαιριστή ΣΤΕΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ κατά της υπ΄αριθμ. 214/2018 απόφασης της ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ και της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη 214/2018 απόφαση της ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ. Υποχρεώνει την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να καταβάλλει το ποσό των 54.099,81 ευρώ, νομιμοτόκως από τότε που η κάθε απαίτηση κατέστη ληξιπρόθεσμη και απαιτητή, έως την ολοσχερή εξόφληση.

Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την έφεση του διαμεσολαβητή ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΡΑΣΑΒΙΔΗ κατά της υπ΄αριθμ. 133/2018 απόφασης της ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ και του ποδοσφαιριστή ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ . Απορρίπτει αυτή κατ’ ουσίαν.

Καταργεί τη δίκη που ανοίχθηκε με την υπ’ αριθμ 36533/2017 αίτηση του ποδοσφαιριστή Ράσμους Τελάντερ κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Δέχεται τυπικά της προσφυγή του σωματείου με την επωνυμία ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 κατά της υπ΄αριθμ. 16/2018 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του σωματείου με την επωνυμία ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Απορρίπτει αυτή κατ’ ουσίαν.

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ αντιμωλία των διαδίκων: 1) α) την από 16.04.2018 αίτηση (διορθώσεως) του ποδοσφαιριστή JENS ALEXANDER WEMMER του JOCHEN, β) την από 25.04.2018 πρόσθετη παρέμβαση του Σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών» υπέρ του αιτούντος JENS ALEXANDER WEMMER του JOCHEN, γ) την από 23.04.2018 πρόσθετη παρέμβαση του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» υπέρ της καθ΄ ης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με τη επωνυμία « ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ», 2) α) την από 17.04.2018 αίτηση (ερμηνείας) της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο», β) την από 23.04.2018 πρόσθετη παρέμβαση του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» υπέρ της καθ΄ ης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ», γ) την από 25.04.2018 πρόσθετη παρέμβαση του Σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών» υπέρ του αιτούντος JENS ALEXANDER WEMMER του JOCHEN, 3) α) την από 19.04.2018 αίτηση αναστολής της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με τη επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ», β) την από 23.04.2018 πρόσθετη παρέμβαση του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» υπέρ της καθ΄ ης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με τη επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ» και γ) την από 25.04.2018 πρόσθετη παρέμβαση του Σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών» υπέρ του αιτούντος JENS ALEXANDER WEMMER του JOCHEN

Α) Απορρίπτει την ως άνω από 16.04.2018 αίτηση του JENS ALEXANDER WEMMER του JOCHEN και την από 25.04.2018 πρόσθετη υπέρ αυτού παρέμβαση του Σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών».

Β) Απορρίπτει την από 17.04.2018 αίτηση (ερμηνείας) της «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο» και την από 23.04.2018 πρόσθετη υπέρ αυτής παρέμβαση του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Γ) Απορρίπτει την από 19.04.2018 αίτηση αναστολής της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με τη επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ» και την από 23.04.2018 πρόσθετη υπέρ αυτής παρέμβαση του Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο