Οι… βιονικοί Αραούχο και Πινέδα και το τρικ του Αλμέιδα που άλλαξε την πορεία της ΑΕΚ (pics,vids)

Οι… βιονικοί Αραούχο και Πινέδα και το τρικ του Αλμέιδα που άλλαξε την πορεία της ΑΕΚ (pics,vids)

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι μέσα και στους δυο στόχους της κάτι που οφείλεται τόσο στην αλλαγή θέσης του Αλμέιδα στον Λιβάι Γκαρσία όσο και στους... βιονικούς Πινέδα και Αραούχο.

Η ΑΕΚ φέτος δείχνει να έχει κάνει μία… ολική μεταμόρφωση και ανασυγκρότηση σε σχέση με πέρσι, και βέβαια αυτό το γεγονός εν πολλοίς οφείλεται στον Ματίας Αλμέιδα, στις προσθήκες αλλά και σε κάποιους παλιούς.

Διαβάστε επίσης: Ξέφυγαν τα πράγματα: Ο Φριτζ την «είπε» στον Τσιτσιπά! (pic)

Η Ένωση αρχικά, φέρνοντας τον Αργεντινό τεχνικό στο τιμόνι της έφερε κι άλλον αέρα στην Ελλάδα. Στην ουσία λάτιν, με τον Αλμέιδα να καταφέρνει να κλείσει έστω και δανεικό τον Μεξικανό μέσο Ορμπελίν Πινέδα από τη Θέλτα.

Το μηχανάκι

Ο Πινέδα λοιπόν είναι ο 2ος σε λεπτά συμμετοχής στους «κιτρινόμαυρους» μετρώντας 2.426 έχοντας αγωνιστεί σε 36 παιχνίδια, σκοράροντας παράλληλα για την Ένωση 9 τέρματα, προσφέροντας και τρεις ασίστ. Εκτός αυτού ο Μεξικανός είτε μπροστά από τους δυο χαφ, Γιόνσον, Σιμάνσκι, είτε ως 8αρι, είναι αυτός που κουβαλάει τη μπάλα και βοηθάει στη μετάβαση της ομάδας από την άμυνα στην επίθεση. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει φυσικά να τον κρατήσει, πράγμα αρκετά δύσκολο, αλλά η πρόκληση της Ευρώπης θα παίξει το ρόλο της.

Βέβαια αν ο Πινέδα είναι μηχανάκι, τι να πει κανείς για τον πιστό στρατιώτη Σέρχιο Αραούχο.

Αυτός κι αν είναι… βιονικός

Με 34 αγώνες τη φετινή σεζόν, ο Αραούχο βοηθάει τα μέγιστα τους «κιτρινόμαυρους» και όχι από την επίθεση αλλά ξεκινώντας από πίσω, μαρκάροντας και στο κέντρο, ενώ αν χρειαστεί, ο Αργεντινός ξεκινάει από την άμυνα του, για να πάρει τη μπάλα και επίσης να προωθήσει το παιχνίδι της Ένωσης. Ο «κιτρινόμαυρος» επιθετικός έχει μετατραπεί σε εργαλείο πασπαρτού για τον Αλμέιδα, μετρώντας 2.636 λεπτά συμμετοχής (είναι πρώτος μάλιστα), σκοράροντας 7 τέρματα και μοιράζοντας για τους συμπαίκτες του γκολ. Συγκεκριμένα ο 31χρονος άσος όπως και στα χρόνια του στην Ισπανία (που έπαιζε ως περιφερειακός επιθετικός), έτσι και φέτος, σερβίρει υπέροχα έχοντας ήδη 9 ασίστ. Εννιά ασίστ με τον Αραούχο από πίσω, και τον Λιβάι Γκαρσία ως «killer» της επίθεσης από εξτρέμ που ήταν.

Ο Αλμέιδα του έδειξε ποια είναι η πραγματική του θέση

Βλέποντας ο Ματίας Αλμέιδα τα αλτικά προσόντα του άσου από το Τρινιντάντ, την εκτελεστική του ικανότητα αλλά και την φοβερή ταχύτητά του, από εξτρέμ τον μετέτρεψε σε καθαρό σέντερ φορ κι αυτός τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο ενώ πλέον αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος πια θέση του ταιριάζει. Αυτή του καθαρού επιθετικού μέσα από την οποία φέτος έχει σκοράρει για την Ένωση 16 τέρματα σε 31 παιχνίδια μοιράζοντας παράλληλα και και 6 ασίστ. Πέρσι αντιστοίχως είχε σκοράρει 8 τέρματα, σε 39 ματς όμως μοιράζοντας τις ίδιες ασίστ.

Βέβαια, ο Αλμέιδα είναι αυτός που τον ανέδειξε μέσω του νέου του ρόλου και όχι μόνο αυτόν. Ο Λάζαρος Ρότα είναι ένας ποδοσφαιριστής που μέσω του Αργεντινού έκανε το… ξεπέταγμα του έχοντας στα πόδια του 30 αγώνες και 2.275 λεπτά συμμετοχής ευρισκόμενος πίσω μόνο από τους Αραούχο και Πινέδα. Ο δεξιός μπακ μάλιστα έχει να ανταγωνιστεί και ένα παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στον οποίο πραγματικά έχει βάλει δύσκολα.

Σημαντικοί επίσης είναι και παίκτες που έρχονται από πίσω, με τον Μάνταλο να προσφέρει ως αλλαγή 5 τέρματα και 8 ασίστ, τους Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, Άμραμπατ να δίνουν κι αυτοί ότι έχουν. Κοινώς βλέπουμε μια ΑΕΚ με βάθος και πολλές λύσεις ωστόσο οι, Πινέδα, Αραούχο, Γκαρσία έχουν δώσει ώθηση, με τον Αλμέιδα να τους δίνει τις… σωστές συντεταγμένες και την ΑΕΚ να κυνηγάει με πολλές πολλές αξιώσεις το νταμπλ.

Το φοβερό γκολ του Πινέδα κόντρα στο Βόλο: 

Κι αυτό απέναντι στα Γιάννινα (από τα 55 δεύτερα και μετά):

Το 3-0 στο Κύπελλο επί του Ολυμπιακού με τον Γκαρσία να πετυχαίνει δυο τέρματα:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ