Ο ρόλος του Καρεμπέ στην επόμενη ημέρα!

Ο ρόλος του Καρεμπέ στην επόμενη ημέρα!

Η ενεργοποίηση του Γάλλου συμβούλου στρατηγικής της διοίκησης, η συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς για το ρόστερ, οι επαφές και ο ρόλος του στις μεταγραφές.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ένδεια στελεχών. Αντιθέτως, διαθέτει ανθρώπους που μπορούν να φέρουν εις πέρας «δύσκολες αποστολές», με ικανότητες και με πολύ υψηλό επίπεδο γνώσης στον τομέα τους. Ανθρώπους για όλα τα πόστα, με παραστάσεις και εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο ποδοσφαίρου, με σημαντικές γνωριμίες, με διάθεση να προσφέρουν και με επιθυμία να αναδειχθούν μέσα από την επιτυχία του Ολυμπιακού.

Στη στελέχωση του Ολυμπιακού υπάρχουν πρόσωπα όπως ο Γιάννης Βρέντζος και ο Γιώργος Παύλου, που όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν τον βασικό πυρήνα των στενών συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ΠΑΕ, Ρέντη και Ακαδημία. Υπάρχει ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κούλης Δουρέκας, με αυξημένες αρμοδιότητες. Επίσης, υπάρχουν πρόσωπα προερχόμενα από το ποδόσφαιρο, όπως ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Φρανσουά Μοντέστο, ο τεχνικός σύμβουλος Ντάρκο Κοβάσεβιτς και ο Κριστιάν Καρεμπέ. Με τον Γάλλο να δείχνει ότι φέτος θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο σχήμα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις συνεχείς επαφές του με τον Πέδρο Μαρτίνς και την παρουσία του στα ραντεβού που κάνει.

Ο Καρεμπέ είναι πολίτης του κόσμου. Ανθρωπος πολυπράγμων, αεικίνητος. Μπορεί τη μία μέρα να βρίσκεται στην Ελλάδα, την άλλη στην Αμερική και 24 ώρες μετά, να είναι πάλι στη θέση του στο Ρέντη ή σε κάποια άλλη πλευρά του πλανήτη. Είτε για δουλειά του Ολυμπιακού, είτε της FIFA, της UEFA, της Πριμέρα Ντιβιζιόν (επίσημος πρεσβευτής τους ανά τον κόσμο) ή για κάποια σύσκεψη του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), στο οποίο πρόσφατα έγινε ειδικός σύμβουλος.

Ωστόσο, βασική «δουλειά» του είναι ο Ολυμπιακός. Ειδικά τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, έδωσε το παρών σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια των Ερυθρόλευκων, συμμετείχε σε σημαντικές συσκέψεις και συζητήσεις, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να επιλεγεί και να κλείσει η συμφωνία με τον Πέδρο Μαρτίνς και γενικώς είχε λόγο σε αποφάσεις που πάρθηκαν. Και όπως όλα δείχνουν, θα έχει σημαντικό λόγο και ρόλο και στις αποφάσεις που έρχονται και οι οποίες είναι εξόχως κρίσιμες, στις ριζικές αλλαγές που έρχονται στο ποδοσφαιρικό του οικοδόμημα, μετά από απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η συνεχής παρουσία του Καρεμπέ στο Ρέντη, η πολύ καλή σχέση που έχει αναπτύξει από το καλοκαίρι (σ.σ. ο ίδιος είχε μεταβεί στην Πορτογαλία για τις συζητήσεις με τη Βιτόρια Γκιμαράες και τον 48ρονο τεχνικό) με τον Πέδρο Μαρτίνς και η δεδομένη επιθυμία του να αναλάβει περισσότερες ευθύνες και «έκθεση» στον Ολυμπιακό, δείχνουν ότι φέτος ο ρόλος του θα είναι αναβαθμισμένος. Μάλιστα κατά πως φαίνεται ο Γάλλος, μαζί με τον προπονητή και τον Μοντέστο, θα είναι οι τρεις που θα αποφασίσουν σε μεγάλο βαθμό για τη στελέχωση του ρόστερ, πάντα υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Καρεμπέ ολοκλήρωσε πρόσφατα και το UEFA MIP (Executive Master for International Players), το πρόγραμμα που δημιούργησε πριν από τρία χρόνια η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με σκοπό οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και γνώσεις, ώστε μετά το τέλος της καριέρας τους να μπορούν να προσφέρουν και σε διοικητικές θέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ