Τα βαριά ονόματα που… συνδέονται με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ

Τα βαριά ονόματα που… συνδέονται με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ

Πως συνδέεται ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ με τον Μπένι Στάινμετς και τους Ζάχαβι, Ραμαντάνι και Αβραάμ Γκραντ;

Από την πρώτη στιγμή διέρρευσε από την πλευρά του Ταϊλανδού το όνομα του Βίκτωρα Ρέστη. Ακολούθησε αυτό του Μπένι Στάινμετς, το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από τον Ασιάτη, αλλά δεν διαψεύδεται κιόλας κυρίως από κυβερνητικές πηγές. Η σύνδεση με τον γνωστό broker και η πολύ μικρή πιθανότητα, προς το παρόν, να βγουν στο προσκήνιο. Η τριάδα Παϊρότζ, Ζαχάβι, Ραμαντάνι κι ο εκλεκτός τους Αβραάμ Γκραντ.

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και ο Ισραηλινός μεγαλοατζέντης Πίνι Ζαχάβι είναι δεδομένα οι δύο άνθρωποι που θα τρέξουν το πρότζεκτ της «Pan Asia» στον Παναθηναϊκό, εφόσον περάσει στα χέρια τους η ΠΑΕ από τον Γιάννη Αλαφούζο. Κι όπου Ζαχάβι, μπορεί ο καθένας να υποθέσει ότι κοντά του θα είναι ή έστω θα έχει γνώση αρκετών εκ των όσων θα συμβαίνουν στο «τριφύλλι» κι ο πανίσχυρος Σέρβος ατζέντης – με αλβανικές ρίζες- Φάλι Ραμαντάνι.

Οι τρεις τους είναι ικανοί να δημιουργήσουν μία ανταγωνιστική ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Έχουν άκρες σε όλο τον κόσμο και ο Παναθηναϊκός δεν είναι Μουσκρόν. Μπορεί να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που απαξιώνεται συνεχώς και δεν είναι πηγή τροφοδοσίας των μεγάλων πρωταθλημάτων, όπως το βελγικό, αλλά το brand name ακόμα και τώρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Μουσκρόν. Αφήνουμε προς το παρόν στην άκρη το γεγονός ότι θα υπάρξει περιορισμός μεταγραφών για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν.

Εφόσον μέσα στον Μάιο – κι όσο το δυνατόν νωρίτερα-  πετύχει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας τη συμφωνία με τον Αλαφούζο για να πάρει την ΠΑΕ, τότε ενδεχομένως να δοθεί και άδεια! Μην το αποκλείσει κανείς… Έτσι, θα ρίξει τα χρήματα που έχει πει στον μεγαλομέτοχο για την αποπληρωμή μέρους του χρέους και θα είναι στο χέρι του να φτιάξει μία καλή ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι ο Πιεμπονγκσάντ έχει αναφερθεί σε επένδυση 20 εκατ. ευρώ για να γίνει ο Παναθηναϊκός ξανά δυνατός.

Οι Πιεμπονγκσάντ, Ζαχάβι κι ενδεχομένως ο Ραμαντάνι, δεν είναι φυσικά οι μοναδικοί που θα ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό. Ως μάνατζερ και οι δύο τελευταίοι και γνώστης του ποδοσφαίρου ο Ταϊλανδός, φυσικά και θα έχουν την ευθύνη για το αγωνιστικό. Αλλά το χρήμα κυριαρχεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κι απαιτούνται μεγάλα πορτοφόλια.

Ο Ρέστης

Το βράδυ της 16ης Απριλίου που διέρρευσε το ραντεβού και η πρόταση του Πιεμπονγκσάντ στον Αλαφούζο, έγινε γνωστό επίσης ότι στο πλάνο μετέχει ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Οι δυο τους έχουν σχέσεις από την εποχή που πήρε τη Μάντσεστερ Σίτι ο Τακσίν Σιναβάτρα. Έκτοτε, έχουν συνεργαστεί και σε επιχειρήσεις στο Μαυροβούνιο (επίσης με τον Σιναβάτρα) και στο Σαν Μαρίνο. Το να βάζει χρήματα στο fund και ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, μπορεί να το αποκλείσει κανείς; Σε ένα fund δεκάδες μπορεί να βάζουν -για δικούς τους λόγους- χρήματα.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, στις 17 Απριλίου, ο Παϊρότζ εθεάθη στο Σαν Μαρίνο με τον Έλληνα δικηγόρο και σύμβουλο της κυβέρνησης του κρατιδίου Στέφανο Μπαλαφούτη. Δεν είναι, πάντως, ο δικηγόρος του. Εκεί πήγε για να μιλήσει για δημόσια έργα και φέρεται να είχε επαφές και για την αγοραπωλησία ιταλικής ομάδας στη Serie B. Ο Ρέστης, απλώς να σημειώσουμε ότι ήταν πρόξενος του Σαν Μαρίνο στην Ελλάδα! Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποια σύνδεση με τον Ταϊλανδό, όσο κι αν ο Έλληνας εφοπλιστής με τεράστια οικονομική δυνατότητα, διαψεύδει ότι εμπλέκεται στην υπόθεση του Παναθηναϊκού. Μην ξεχνάμε ότι έχει δηλώσει φίλος του Ολυμπιακού και επιπλέον έχει ανοιχτά μέτωπα με τη δικαιοσύνη.

Εκτός από τον Ζαχάβι, εδώ και μέρες έχει αναφερθεί και το επιβεβαιώνουν και οι Ισραηλινοί, πως αν ο Παναθηναϊκός καταλήξει στα χέρια του Πιεμπονγκσάντ, θα έχει ενεργό ρόλο ο Αβραάμ Γκραντ, πιθανότατα ως διευθυντής ποδοσφαίρου. Και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αναλάβει προπονητής ο επίσης Ισραηλινός Ρόνι Λέβι της Ανόρθωσης.

Η σύνδεση με Ισραήλ

Όλα αυτά έγιναν γνωστά, πριν διαρρεύσει το όνομα ενός ακόμα Ισραηλινού. Του δισεκατομμυριούχου –ασχολείται με την εξόρυξη και το εμπόριο διαμαντιών κατά κύριο λόγο, αλλά και κτηματομεσιτικά- Μπένι Στάινμετς. Ο οποίος πριν λίγο διάστημα αποχώρησε από την Εθνική Πανγαία (παρακλάδι της εθνικής Τράπεζας κατά κάποιο τρόπο, που ασχολείται με κτηματομεσιτικά), της οποίας ήταν μεγαλομέτοχος από το 2013. Αρα, τον γνωρίζει η Κυβέρνηση. Κανείς δεν το επιβεβαιώνει φυσικά. Αλλά και κανείς επίσημα από την πλευρά του Πιεμπονγκσάντ δεν το έχει διαψεύσει. Να σημειώσουμε ότι έχει κι αυτός ανοιχτά μέτωπα με τη δικαιοσύνη. Όχι, την ελληνική, αλλά την αμερικάνικη. Φέρεται να συμμετείχε σε σκάνδαλο διαφθοράς με δωροδοκίες αξιωματούχων της Κυβέρνησης της Γουϊνέας.

Ο 62χρονος Στάινμετς έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αμβέρσα (δεν σημαίνει ότι επειδή έζησε στο Βέλγιο μπορεί να έχει σχέση και με τη Μουσκρόν που ανήκει στον Πιεμπονγκσάντ), αλλά η βάση του πλέον είναι στη Γενέβη. Όπως και της «Pan Asia». Κινείται επίσης συχνά στο Λονδίνο, όπως και ο Παϊρότζ. Μπορεί συμπτώσεις, μπορεί και όχι. Όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Ευρώπης έχουν σχέση με την Ελβετία και το Λονδίνο.

Έχουμε επισημάνει ακόμα, αλλά αξίζει να το υπενθυμίσουμε ότι ο Ρέστης έχει σχέση και με το Ισραήλ. Από εκεί είναι η μητέρα του Μπέλλα Ρέστη. Μέλος της Ισραηλινής κοινότητας της Ρόδου. Με σημαντικό φιλανθρωπικό έργο στο νησί. Υπάρχουν, λοιπόν, αρκετές συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων που αναφέραμε στο Σαν Μαρίνο, στο Ισραήλ, στο Μαυροβούνιο, στην Ελβετία. Και φυσικά οι Ρέστης, Στάινμετς ενδεχομένως να έχουν γνωριστεί και στην Ελλάδα.

Όλα αυτά και ποιοι άλλοι μπορεί να κρύβονται πίσω από το fund, δεν θα έχουν σημασία αν ο Παναθηναϊκός δεν αλλάξει χέρια. Αν ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις Αλαφούζου-Πιεμπονγκσάντ πάμε παρακάτω. Σε περίπτωση, όμως, που γίνει το deal έχουμε πει ότι ο κόσμος δικαιούται να ξέρει την αλήθεια. Θέλει διαφάνεια. Και φυσικά να πηγαίνει καλά η ομάδα του, χωρίς να διαβάζει προσφυγές και αφαιρέσεις βαθμών. Κουράστηκε. Ο επόμενος πρέπει να έχει το μυαλό του στους τίτλους.

*Να σημειώσουμε ακόμα ότι οι Πιεμπονγκσάντ, Ζαχάβι εκτός από τη Μουσκρόν φέρονται να εμπλέκονται με τον Απόλλωνα Λεμεσού και τη Βιτορούλ ή την Κλουζ.  Έχει υπάρξει, μάλιστα, μετακόμιση παικτών από τη Ρουμανία στην Κύπρο, η οποία αποτελεί συχνά βάση του Ισραηλινού μεγαλοατζέντη. Και πρόσφατα οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι τους ενέπλεκαν και με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου. Δεδομένα, άλλωστε, με τη συμμετοχή και του Ραμαντάνι έχουν πολλές άκρες στα Βαλκάνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ