Ο Φορτούνης, ο Αραούχο, οι δεύτερες μπάλες της ΑΕΚ και ο κρυπτονίτης του Γιοβάνοβιτς

Ο Φορτούνης, ο Αραούχο, οι δεύτερες μπάλες της ΑΕΚ και ο κρυπτονίτης του Γιοβάνοβιτς

Η πιο κρίσιμη στροφή των playoffs, προκαλεί ερωτήσεις και αναμένει… απαντήσεις με όνομα και επώνυμο

Το Super League τραπέζι του τίτλου στρωμένο από καιρό. Οι… καρέκλες είναι που μπαίνουν και βγαίνουν γύρω του σε μια διαδικασία που απόψε φαίνεται να φτάνει στην κορύφωση της.

Διαβάστε επίσης: Ο Τούχελ ήρθε αλλά η Μπάγερν απογοητεύει! (vids)

Θα είναι ρομαντικό δείπνο για δύο;

Θα είναι και τρίτος που τελικά… χωρεί ή ίσως παρέα των τεσσάρων ως τον επίλογο; Απόψε εκεί γύρω στις έντεκα θα ξέρουμε οριστικά.

Τελευταία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό και για τον ΠΑΟΚ που εκκινούν από το μείον έξι και το μείον εννέα αντίστοιχα με πλεονέκτημα την έδρα τους στη φιλοδοξία της ολικής επαναφοράς.

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό προκειμένου να ξεμπερδέψουν οριστικά μαζί τους.

Και μέσα σε όλα πολλά και δικαιολογημένα ερωτηματικά μιας και όλοι τους έρχονται από μια διακοπή που όπως και να έχει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει τον ρόλο της…

Η ΑΕΚ για παράδειγμα μόλις έχασε τον Σέρχιο Αραούχο, που φέτος ντύθηκε κάτι σαν κιτρινόμαυρος… Νταβίδ Φουστέρ στην αγωνιστική εκδοχή του Ματίας Αλμέιδα. Ίσως ο πιο επιδραστικός στο στιλ που φέτος λανσάρει η ομάδα του.

Σε εκείνο που -χάρη στις… δεύτερες μπάλες- της προσφέρει αυτή την έντονη επιθετικότητα. Μια μόνιμη κατάσταση πίεσης στον αντίπαλο με τον Αργεντινό που ως εδώ έχασε μόλις ένα ματς πρωταθλήματος –στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, από κίτρινες κάρτες- να είναι ο πιο aggressive μπροστά από τους 4+2 της άμυνας.

Πρώτος στο πρωτάθλημα σε τελικές προσπάθειες (81), δεύτερος σε ασίστ (7), σταθερός στο γκολ (7). Η αντικατάσταση του είναι μια… κουβέντα. Την ξεκινά ο Αλμέιδα στο «Καραϊσκάκης», από τον Στίβεν Τσούμπερ που έχει το επιθετικό ταλέντο, αλλά δεδομένα όχι τις ίδιες δυνατότητες πίσω από τη μπάλα. Το αποψινό στο Φάληρο μοιάζει με crash test.

Ο Ολυμπιακός φέτος σε τέσσερα ματς με την ΑΕΚ νίκησε τα δύο και έχασε το ένα (βεβαίως μαζί με το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου). Και μάλιστα επικράτησε με διαφορετικό τρόπο. Με άλλο στιλ στη Νέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα, με άλλο τη Μεγάλη Τετάρτη για το κύπελλο. Ουσιαστικά όμως πάντα με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Ποιον χρειάζεται απόψε περισσότερο από όλους ο Ζοσέ Ανιγκό; Δεδομένα τον Κώστα Φορτούνη : Έστω εκείνον που ξεκινά από την άβολη αριστερή πτέρυγα.

Και δεν είναι (μόνο) θέμα παράδοσης κόντρα στην Ένωση (8 γκολ και 7 ασίστ σε 30 ματς). Είναι κυρίως ότι ο Φορτούνης μπορεί να σπάσει καλύτερα από όλους αυτό το μπλόκο της πίεσης, με την ικανότητα του στην πάσα.

Εκείνος που μπορεί να εκμεταλλευθεί καλύτερα από όλους την ταχύτητα του Σεντρίκ Μπακαμπού των 15 γκολ. Που μπορεί να τιμωρήσει την διάθεση της ΑΕΚ να σταθεί με τις γραμμές ψηλά διεκδικώντας τις επόμενες κατοχές που προσφέρουν οι δεύτερες μπάλες. Μια ματιά σε όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια στον επίλογο της κανονικής διάρκειας λύνει όλες τις σχετικές απορίες.

Αν ο Ολυμπιακός απόψε νικήσει μπορεί σε μια εβδομάδα να είναι για τα καλά μες το παιχνίδι του τίτλου. Μειώνει στους τρεις και έχει μετά Άρη (εκτός) και Βόλο (εντός) Τετάρτη-Κυριακή, όταν η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και έπειτα πηγαίνει στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό. Είναι μια κανονική τελευταία ευκαιρία για μια ομάδα που όσα στραβά και να της προέκυψαν φέτος, αν μη τι άλλο δεν τα παράτησε ποτέ…

Φυσικά οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους και τον συγκάτοικο της Ένωσης, τον Παναθηναϊκό που απόψε στην Τούμπα συναντά τον κρυπτονίτη του. Τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ μέσα σε μια εβδομάδα, τέλη Γενάρη, νίκησε τους Πράσινους δύο φορές και είχε και μια αδιάφορη ισοπαλία μαζί τους, κερδίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου. Αν κάνει τη δουλειά απόψε επιστρέφει και εκείνος στο κόλπο.

Σε εκείνη την τριλογία, έδειξε να διαθέτει όλες τις απαντήσεις σε αυτό το αργό και ασφαλές ποδόσφαιρο της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Έδειξε να μπορεί να ανεβάσει τον ρυθμό του στη δημιουργία με άμεσες επιθέσεις. Να εκμεταλλευτεί την ποιότητα του μεσο-επιθετικά. Μπορεί να το ξανακάνει έστω και αν δεν έχει τον πολύτιμο Καλέντ Νάρει (7 γκολ, 10 ασίστ) που μάλλον είναι ο πιο αξιόπιστος επιθετικός του φέτος; Ιδού η απορία

Ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό έδειξε να βολεύεται σε ένα σχήμα με τρεις ανασταλτικούς χαφ και φυσικά επένδυσε πρωτίστως σε ένα σενάριο δίχως παθητικό. Η πίστα της Τούμπας είναι δύσκολη για αυτό. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει αντέξει ξανά σε τέτοιες δυσκολίες. Υπομονή λοιπόν μέχρι να νυχτώσει

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Παναθηναϊκός (69β.): ΠΑΟΚ (εκτός), Βόλος (εκτός), ΑΕΚ (εντός), ΠΑΟΚ (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Άρης (εντός)

ΑΕΚ (69β): Ολυμπιακός (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Άρης (εκτός), Βόλος (εντός)

Ολυμπιακός (63β): ΑΕΚ (εντός), Άρης (εκτός), Βόλος (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός)

ΠΑΟΚ (60β): Παναθηναϊκός (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Άρης (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Βόλος (εκτός), Ολυμπιακός (εντός)

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ