Μάνταλος: Το περιβραχιόνιο που έδιωξε την πίεση και η καθοριστική απόφαση του Ιανουαρίου

Μάνταλος: Το περιβραχιόνιο που έδιωξε την πίεση και η καθοριστική απόφαση του Ιανουαρίου

Η ΑΕΚ βαδίζει προς τον τίτλο, έχοντας για μπροστάρη τον Πέτρο Μάνταλο.

«Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς», λέει ο λαός. Μια φράση που ισχύει και με την περίπτωση του Πέτρου Μάνταλου. Τα τελευταία χρόνια και με την ΑΕΚ σε… ελεύθερη πτώση, το «ανάθεμα» έπεφτε συνεχώς στο πρόσωπό του. Πολλές οι φορές που βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής. Με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο, ο 31χρονος γινόταν πολλάκις ο… εύκολος στόχος. «Είμαι ο άνθρωπος που έχει τις περισσότερες ευθύνες. Να τελειώσει η σεζόν και τις επόμενες μέρες ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πιστέψτε με, θα αναλάβω τις ευθύνες μου με πράξεις και όχι με λόγια. Κάτι δεν πάει καλά, κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες. Τις επόμενες μέρες θα ξέρουν όλοι», είχε δήλωσε στα τέλη της περυσινής σεζόν, ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου. Τελικά, παρέμεινε στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και βάζει πλώρη για το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της ΑΕΚ στα playoffs, έφερε και πάλι φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Πέτρου Μάνταλου. Ο Ελληνας άσος σημείωσε ένα καταπληκτικό τέρμα, σφραγίζοντας την απόδραση της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα από το Φάληρο.

Διαβάστε επίσης: Στη Ρεάλ για μια ζωή ο Καμαβινγκά με εξωπραγματική ρήτρα (pic)

Ο game changer της εφετινής ΑΕΚ πρόσθεσε ξανά το λιθαράκι του σε μια μεγάλη κιτρινόμαυρη επιτυχία, επιβεβαιώνοντας, πως βρίσκεται στα καλύτερά του. Ο «Πετράν» φώναξε παρών για τον Δικέφαλο και προερχόμενος από τον πάγκο, πρόσθεσε το όνομά του στον φωτεινό πίνακα των σκόρερ.

Αλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη στον μαραθώνιο της Super League. Το έκανε κόντρα στον Ατρόμητο (κέρδισε πέναλτι), το έκανε και κόντρα στον Ιωνικό. Με εκείνη την πάρε-βάλε μπαλιά στον Τσούμπερ, για το σημαντικό διπλό στη Νίκαια. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε εκείνη την απίθανη ασίστ στον Σέρχιο Αραούχο. Που οδήγησε στην άλωση της Τούμπας από την Ενωση. Κάθε κίνηση, κάθε ενέργεια του Μάνταλου είναι και «χρυσοί» βαθμοί στο σακούλι για την ΑΕΚ.

Απαλλαγμένος από το «άγχος» και την ταμπέλα του αρχηγού, ο Μάνταλος, προσφέρει συνεχώς πολύτιμες βοήθειες στο καλοκουρδισμένο σύνολο του Ματίας Αλμέιδα. Δείχνει πιο απελευθερωμένος και αποφασισμένος από ποτέ, με την ΑΕΚ να είναι η κερδισμένη της υπόθεσης.

Οι μεταγραφικές σειρήνες του Γενάρη και η καθοριστική απόφαση

Είναι γεγονός, πως ο χρόνος συμμετοχής του Πέτρου Μάνταλου έχει μειωθεί αισθητά την εφετινή σεζόν. Οι πετυχημένες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ, οδήγησαν τον 31χρονο παίκτη πιο πίσω στην ιεραρχία του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Και σε αυτή την ιδιαίτερη συνθήκη πήγε να «πατήσει» ομάδα του εξωτερικού τον Γενάρη.

Κατά τη διάρκεια του χειμερινού παζαριού, ο Μάνταλος βρέθηκε ξανά στην πόρτα της εξόδου, μετά και από μπάσιμο ομάδας του εξωτερικού. Ο Ελληνας άσος κέντρισε το ενδιαφέρον ενός συλλόγου, με την ΑΕΚ, όμως να ρίχνει άκυρο.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξέκοψαν κάθε συζήτηση για παραχώρηση του Μάνταλου, δείχνοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο την εμπιστοσύνη τους στις ικανότητες του αρχηγού. Καθοριστική και η συμβολή του Ματίας Αλμέιδα, που από την αρχή του βρήκε τον κατάλληλο ρόλο στο εφετινό «κιτρινόμαυρο» παζλ.

Πέρασε πολλά ο Μάνταλος, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Τώρα… πετάει και οδηγεί την ΑΕΚ προς το Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ