Κανένας κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τον Ολυμπιακό

Κανένας κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών για το ματς με την ΑΕΚ, παρότι το φύλλο αγώνα είναι επιβαρυντικό.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 3-1 στο Καραϊσκάκη, σε ένα ματς που φέρει φαρδιά πλατιά την… υπογραφή του Νταβίντε Μάσα, ο οποίος τα έκανε… μαντάρα και καθόρισε το αποτέλεσμα με τις λανθασμένες αποφάσεις του.

Ο Ιταλός ρέφερι μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Φάληρο, έγραψε στο φύλλο αγώνος για ότι συνέβη μετά την ολοκλήρωση του ματς, με τους ερυθρόλευκους να κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους τιμωρία της έδρας τους, αλλά δεν προκύπτει από πουθενά αφαίρεση βαθμών.

Συγκεκριμένα, παρότι το φύλλο αγώνα είναι επιβαρυντικό για τους γηπεδούχους, στο νέο πειθαρχικό κώδικα δεν προβλέπεται στο άρθρο περί βίας τιμωρία αφαίρεσης έξι βαθμών, όπως υπήρχε προηγούμενα χρόνια. Οι τιμωρίες είναι τρεις και αυτές είναι το κεκλεισμένων των θυρών, η διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο και ο υποβιβασμός. Και όλα αυτά αν αποδειχθεί ότι είναι υπαίτια η ομάδα και ανάλογα του τι έχει συμβεί.

Στο φύλλο αγώνα του ματς με την ΑΕΚ ο Μάσα έχει γράψει πως «καθώς εισερχόμουν στη φυσούνα στην οποία υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, αισθάνθηκα χτύπημα στα γεννητικά όργανα χωρίς να αναγνωρίσω από ποιον». Ο Ολυμπιακός θεωρητικά είναι υπαίτιος, όμως οι μόνες ποινές που κινδυνεύουν οι ερυθρόλευκοι είναι πρόστιμο και τιμωρία της έδρας.

Ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών δεν παίζει σαν σενάριο, όπως και κανένα άλλο σενάριο (πχ υποβιβασμός), αφού για να γίνει κάτι τέτοιο ο πειθαρχικός κώδικας είναι ξεκάθαρος και αναφέρει: «ιδιαίτερα σοβαρή και επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητή». Φυσικά δεν υφίσταται κανένας τραυματισμός, ενώ οι αγωνιστικές που πιθανότατα κινδυνεύουν οι ερυθρόλευκοι να αγωνιστούν χωρίς τον κόσμο τους είναι από δύο έως τέσσερις, ανάλογα την απόφαση του αθλητικού δικαστή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ