Σε πλειστηριασμό το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ!

Σε πλειστηριασμό το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ!

Οι εγκαταστάσεις της Ενωσης στα Σπάντα εκπλειστηριάζονται τον Ιούλιο, με τιμή εκκίνησης... 500.000 €! Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της ΠΑΕ ΑΕΚ ή του Μελισσανίδη στη διαδικασία.

Τα έργα για την κατασκευή της Αγια Σοφιάς προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και σε λίγο καιρό η ΑΕΚ θα έχει το δικό της γήπεδο. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι από τον Ιούλιο και μετά θα έχει και το… δικό της προπονητικό κέντρο. Και αυτό διότι, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Δημήτρης Μελισσανίδης ή η ΠΑΕ μέσω εκπροσώπου της θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο, για το προπονητικό κέντρο των Σπάτων και τους πέριξ χώρους αυτού! Μάλιστα ο πλειστηριασμός επιβεβαιώνεται και από τα έγγραφα που παρουσιάζει σήμερα to10.gr και τα οποία προέρχονται από την Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Πλειστηριασμών.

Από αυτά τα έγγραφα επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ότι το προπονητικό κέντρο των Σπάτων, που βρίσκεται στη θέση «Μαζαρέκο», βγαίνει στο «σφυρί»! Συγκεκριμένα, για χρέη 3,5 εκατ. ευρώ της ιδιοκτήτριας  εταιρείας «Αθλητικές Εγκαταστάσεις Μεσογαίας Ανώνυμη Εταιρεία Αγοράς, Ανάπτυξης  και Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων», της οποίας ο πρόεδρος Νίκος Νοτιάς υπήρξε ιδιοκτήτης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ στο παρελθόν,  το ακίνητο  εκπλειστηριάζεται τον προσεχή Ιούλιο με τιμή εκκίνησης τα  500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα δημοσιεύσεων πλειστηριασμών, στο «σφυρί» βγαίνουν 29 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης περίπου 16.000 τ.μ. και  γήπεδο  έκτασης 31.568,30 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει κτιριακές αθλητικές εγκαταστάσεις όπου  λειτουργεί το Προπονητικό Κέντρο. Όπως αναφέρεται, το σύνολο των εν λόγω εγκαταστάσεων καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου 31.500 τ.μ., ενώ η υπόλοιπη έκταση λειτουργεί ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου περιλαμβάνουν ένα βιοκλιματικό κτίριο αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο και όροφο, συνολικής επιφάνειας 1.283,25 τ.μ. Στο υπόγειο  είναι οι  βοηθητικοί  χώροι,  δηλαδή αποδυτήρια, αποθήκες, πλυντήρια κ.ά. Το ισόγειο περιλαμβάνει  μια αίθουσα γυμναστικής επιφάνειας 200,70τ.μ., γραφεία διοίκησης και προπονητών, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο, καθώς και αποδυτήρια. Ο όροφος φιλοξενεί το κυλικείο, τα κοινόχρηστα WC, έναν ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 53,00τ.μ., και βατό δώμα. Οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τρία γήπεδα ποδοσφαίρου διαστάσεων 64μ.Χ 100μ., τα δύο με φυσικό χλοοτάπητα και το ένα με συνθετικό.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι στις 4 Ιουλίου 2018, ημέρα για την οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο πλειστηριασμός, η ΠΑΕ ΑΕΚ, είτε ως εταιρεία είτε ο ίδιος ο Δ. Μελισσανίδης, μπορούν εφόσον το επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να αποκτήσουν την έκταση και το προπονητικό κέντρο. Με ένα ποσό πολύ μικρότερο από την αξία του. Καθώς μόνο η αγορά των εκτάσεων και η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και των γηπέδων (επί Νοτιά), τονίζεται ότι έφτασε τα 14 εκατ. ευρώ!

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι στο δημοσίευμα δίνονται κι άλλες πληροφορίες αναφορικά με το προπονητικό κέντρο της Ενωσης. Συγκεκριμένα, σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Η έκταση στην οποία δημιουργήθηκε το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ αγοράστηκε από τον Νίκο Νοτιά πριν το 2009. Συνολικά ο τότε βασικός μέτοχος της ΑΕΚ είχε αποκτήσει 70 στρέμματα στην περιοχή «Μαζαρέκο», με δύο εταιρείες (σ.σ. «1712 ΑΓΟΡΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ» η δεύτερη) οι οποίες είχαν αποκτήσει από 35 στρέμματα η κάθε μία.

Για την αγορά των εκτάσεων ο κ. Νοτιάς είχε πληρώσει από την τσέπη του 2 εκατ. ευρώ και είχε πάρει και δάνειο που έφτανε τα 7 εκατ. ευρώ από τη Marfin. Για περίπου τρία χρόνια γινόταν εξυπηρέτηση του δανείου, κάτι, ωστόσο, που έχει σταματήσει εδώ και σχεδόν μία πενταετία, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ο πλειστηριασμός. Για να εκδοθεί το δάνειο είχαν μπει υποθήκη οι εκτάσεις, το κεντρικό κτίριο των εγκαταστάσεων και οι μετοχές. Επίσης, σύμφωνα με εκτίμηση που έκανε η τράπεζα Πειραιώς εκείνη την εποχή, η αξία του προπονητικού κέντρου, είχε υπολογιστεί 2-2,5 εκατ. ευρώ!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί στην εταιρεία «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» να εμφανίζεται τυπικά ως πρόεδρος ο Νίκος Νοτιάς, ωστόσο, όπως προκύπτει ο ίδιος δεν έχει καμία ουσιαστική ανάμειξη πλέον.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι το σύνολο του Δ.Σ. είναι επιλογής Δ. Μελισσανίδη. Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο στενός συνεργάτης του, Νίκος Στράτος και μέλη οι Χρήστος Βαμβακίδης και Αιμίλιος Βραχυπέδης. Επίσης, η έδρα της εταιρείας άλλαξε στις 23/05/2017 και από Μιχαλακοπούλου 45 (Αθήνα), μεταφέρθηκε Ολύμπου και Πάτμου στο Μαρούσι. Δηλαδή στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ»!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ (ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ):

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ